Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Čepāne: Ikkatrs latvietis daļēji vainīgs pie tā, kas valstī noticis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lno
l
Es arī piekrītu Čepānes kundzei, jo mēs jau neesam ne krievi, ne ebreji, un mums vienmēr jānes kolektīva atbildība gan par holokaustu, gan par Kalvīša un Šlesera, gan par Šķēles un Lemberga grēkiem. Es jau no paša rīta kaisu pelnus matos, ka nevarēju novērst JL šķelšanos, nemaz nerunājot par to, ka nespēju panākt labāko cilvēku ievēlēšanu Rīgas domē, jo likums neatļauj balsot vienlaicīgi par JL un PS:)
replika
r
Bažījos, ka tie, kas visus šos gadus ir bijuši maksimāli godīgi, ir arī paši trūcīgākie. Esmu saskāries ar visdažādākajām valsts un pašvaldību institūcijām, un bieži nācies sajust, ka ierēdņi izgāž savas dusmas, parāda savu principialitāti tieši pret vienkāršiem cilvēkiem. Nu nav tev blata, nav bieza konverta, nu ko tu te meklē? Gribi kaut ko būvēt savā zemītē? Tu ko? Normas, likumi, metri un milimetri, sarkanās līnijas un īpašās zonas... Bet kaut kā Rīgas viducī ir aizbērts kanāls, aizbūvētas ielas, Vecrīgas priekšā uzcelts "bastions" un tapis Saules akmens par 10 stāviem augstāks nekā bija saskaņots. `Tā ka tautieši, esiet godīgi un būsit nabadzīgi.
čelovek
č
Piekrītu Ilmai 20:37 Ja jebkurš Latvijas cilvēks nesapratīs, ka tiesiskā valstī viņam jācīnās par savām tiesībām, mums klāsies vēl sliktāk... ------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ Bet es piekrītu `lapai`. Cilvēks godīgi strādājis, gājis uz vēlēšanām, visu darījis, kas viņa spēkos. Kas tad vēl tādam cilvēkam būtu jādara? Kas ir šī mistiskā cīņa par savām tiesībām??? Uzrakstīs vēl 3 000 vēstules Satversmes tiesai? Daudziem nav ne laika, ne spēka, pat papīra, aploksnes un markas... Jā, jā - daudziem! Baidos, ka Čepāne to nesaprot. Un - rakstiskās sūdzības un jautājumi neko nelīdz: esmu to darījis un pieredzējis vai nu pieklājīgu vispārīgu atrakstīšanos, vai ziņu, ka mana vēstule nodota tur un tur (un no turienes, ka to izskatīs tur un tur - un tā tālāk pa apli...), vai nomācošu klusumu. Un man arī sāk kļūt žēl tā papīra, aploksnes, markas un laika (esmu nestrādājošs pensionārs). Droši vien, ka es neesmu `mērķa grupa` saucējiem uz pilsonisko aktivitāti...
Piekrītu Ilmai
P
Ja jebkurš Latvijas cilvēks nesapratīs, ka tiesiskā valstī viņam jācīnās par savām tiesībām, mums klāsies vēl sliktāk... Bet latvietis gaida, kad notiks brīnumi un viņa vietā par viņa tiesībām rūpēsies cilvēku kopa kura saucas valdība. Un kas tad ir tā daudzsološā valdība- visiem zināmi cilvēki ar stipri apšaubāmām reputācijām, pat krimināllietās apsūdzēti, ar apšaubāmi iegūtiem milzīgiem īpašumiem. Bet latvietim tas neko neizsaka. Vieglāk tak vaidēt un pašam turpināt ticēt brīnumiem un par savām tiesībām necīnīties. Cik no mums ir uzrakstījuši kaut vienu sūdzību vai rakstisku jautājumu nu kaut vai savam apsaimniekotājam vai pašvaldībai???? Bezatbildību veicinām mēs visi ar savu kūtrumu !!
lux
l
w Ko Jums nodarījusi autore, konkrēti. Iztieko bez parāstiem vispārinājumiem. Un sūtīt kādu pie arsta - līmenis.
w
w
...tracina , ka cilvēki gatavi samierināties.... A Jūs netracina politiskās elites rijība? Kur ir jūsu kā pilsones iebildumi, iesniegumiKNAB - am u.tml. rīcība, kad redzat kā izzog valsti? Neredzat vai negribat redzēt? Vai arī jūs politiķu mantrausība netracina?
w
w
Normālā valstī 21. gadsimtā pensionāriem NAV JĀCĪNĀS, kundze! Tas ir nenormāli, bet jūs to uzskatāT par normālu. AIZEJIET PIE āRSTA!!!
V>>lapai
V
Āmen, gandrīz nav ko piebilst, arī tad, ja būtu iedevis gaišņikam piečuku, ko neesmu darījis, vai ārstam pateic... kukuli, ko arī neesmu darījis, es nejustos vainīgs ne prihvatizācijā, ne valsts izzagšanā, ne arī pašreizējā genocīdā, tas ir murgs, ka valdošās koalī... bandas pārstāve kaut ko vervelē par latviešu vainām!
lux
l
_I-Ī_ "Pilsoniskā sabiedrība nenozīmē to, ka cilvēki, kad viņiem sāk strauji sarukt ienākumi, iznāk tirgus laukumā un brēcot prasa maizi. Pilsoniskā sabiedrība ir tāda sabiedrība, kura arī normālos apstākļos ir spējīga pašorganizēties, lai aizstāvētu sabiedriskā līguma ievērošanu no politiķu puses. Kad mūsu valdītāji pēdējo gadu laikā mums visiem taisīja uz galvas, piedalījās jūrmalgeitās, dalīja saviem čomiem mazos HES’us, bīdīja gāzes krātuves, pirka politiskās partijas, pestīja savus krusttēvus no cietumiem – TAD, lūk, vajadzēja iespringt. Tagad jau ir par vēlu; un jebkāda masu demokrātija drīzāk vedīs pie destruktīviem, nevis konstruktīviem rezultātiem. (C) -------------------------- Precīzi un gluži manas domas. Nav tik viegli cilvēkiem, kuru domāšanu ietekmējis padomju sociālisms, pāriet uz katra personīgo atbildību gan par savu dzīvi, gan par attieksmi pret likumību vispār. Grūti jau cilvēkam, kuru saimnieks, lai cik riebīgs viņš, būtu , ir barojis, sākt pašam par sevi rūpēties. Gan apvienoties. Bet ne jau , lai uz laukuma gānītos vai vispār muldētu pa tukšo, kā 18. jūnija saietā, bet konstruktīvi, veidojot apvienības, lai lobētu savas sociālās grupas intereses. Citi lobē. Kas liedz lielajiem kritizētājiem to darīt. Kaut vai viens piemērs Hiršas kundze, ja nemaldos. Ar savu pilsonisko stāju panāca, ka tika grozīts noteikums.
I.B.
I
LIELĀKA DAĻA tautas ir , patiesībā nederīgi , tādēļ jau tā ir.
Valērijs
V
Pati skrien no JL uz PS un vēl kritizē par to pašu jauniešus... Čepāne runājot par politiķiem ļoti labi raksturoja pati sevi, populizējot sevi ar šādām intervijām...
lapa
l
Es arī nejūtos vainīga. Uz vēlēšanām gāju, bet man nekad nav bijusi iespēja izvēlēties, par ko balsot, jo ir tikai partiju listes, kur katrā labākajā gadījumā ir viens cilvēks, par kuru būtu vērts balsot. Pārējos svītroju. Par pozitīvisma blēžiem nekad neesmu balsojusi. Darba devējs mani nekad nav čakarējis. Darba vienā nekādu man redzamu cūcību nav bijis. (Man ir paveicies!) Savu algu esmu nopelnījusi godīgi. Nodokļus maksāju, bet neesmu nevienam prasījusi, kur tie paliek. (Un, ja arī zinātu, kam prasīt, ar mani neviens nerunātu.) Arī tagad, kad vairs nestrādāju, vismaz pāris reizes gadā ziedoju portālā ziedot.lv – cik nu varu atļauties. Kukuļus nekad nevienam neesmu devusi, nav bijusi vajadzība. Nekad neesmu mēģinājusi stāties nevienā partijā, jo neviena neatbilst maniem priekšstatiem par valstisku partiju. Neviena partija arī mani nebūtu uzņēmusi, jo biju tikai strādājoša pensionāre, kas visu mūžu strādājusi par viszemāko atalgojumu, kāds iestādē iespējams. Mani uzskati un godaprāts (vismaz man pašai šķiet, ka man tāds piemīt) nav vajadzīgs nevienai partijai, neviens par nedomātu klausīties, ja mēģinātu kaut ko mainīt. (Atcerieties, ko teica Saeimas deputāts Andis Kāposts: „Manī klausās, bet nedzird...”) Ja man piederētu automāts vai ložmetējs, varbūt vienīgi, nolaižot kārtu, spētu piespiest kādu ieklausīties, jo troksnis... Kandidēt?... Nu ko jūs... Savu meitu esam uzaudzinājuši par godīgu cilvēku Vienīgais par ko NUPAT patiešām jūtos vainīga —, ka vispār gāju kā muļķe uz tām vēlēšanām un balsoju par kādu partiju, kaut arī sapratu, ka jēgas no tā nebūs, jo tās ir tikai interešu grupas. Kaut kāda stulba pienākuma apziņa... Turpmāk labošos. Ja Dievs ļaus nodzīvot līdz nākamajām vēlēšanām, vēlēšanu dienā uzvilkšu deķi pār galvu un nekustēšos līdz pat vēlēšanu iecirkņu slēgšanas brīdim. Tad neviena Čepāne vai mur/ņau/vau vairs neuzdrošināsies mani vainot. Manis nav, es nepiedalos, jo arī manas valsts sen vairs nav. Šī nav mana Latvija, bet man tajā jānomirst. Tās dažas pēdas zemes, cerams, man tiks atvēlētas... Ko vēl jūs no manis gribat?!
ra
r
Piekrītu Čepānes kundzei. Diemžēl lielākā daļa mūsu politiķi nav tādi, kuriem varētu uzticēties. Paši par to nepārtraukti runājam, bet nekāda rīcība neseko. Pat vēlēšanās viena daļa Latvijas iedzīvotāju ievēl tos pašus, viena daļa neiet uz vēlēšanām vispār ... Viena daļa izvēlas vēl vienkāršāku risinājumu: aizbrauc tur, kur viņus it kā par cilvēkiem uzskata. Un krāpj jau to valsti gandrīz visi, kā nu katrs māk.
Onkulis
O
Es godīgi maksāju nodokļus, kredītus esmu atmaksājis, bet vainīgo ir tik tiešām daudz. Jā, bet kas tad pilnvērtīgi varētu izanalizēt un ieteikt kā nākotnē vajadzētu rīkoties: valdībai, ministrijām, parlamentam, birokrātijai, uzņēmējiem, parastai tautai. Vajadzētu tādu pilnvērtīgu analīzi, par visām dzīves sfērām. Varbūt to var izdarīt Universitātes zinātnieki? Izveidot tādu kā rokasgrāmatu par mūsu kļūdām un godīgu dzīvošanu, lai valsts virs nenonāktu tādā vai citādā ķibelē.
mur
m
vau 16:16 Paklau, plakanais latvieti! Saproti, ka tikko nodemonstrēji to, pret ko pats iestājies! Nezinu no kādas vides nāc, bet teikt, ka neesam novērtējuši un lepojušies? Katrs saimnieks laukos lepojas, katrs uzņēmējs lepojas ar savu biznesu! Šķendējas, tas tiesa, bet lepojas. Un šito es nudie atsakos saprast: "Mēs šos treknos gadus esam pārtikuši no tā, kas mums tika pateicoties tiem, kas sevi ne tikai novērtēja, bet arī pārvērtēja un rausa, trieca naudu, aicināja ņemt kredītus". Mēs, mans draugs, pārtikām un pārtiekam no tā, ko paši pelnījām un pelnām algā. Tas "pateicoties tiem" ir subjektīvisms un kredītus ņemt arī nav muļķības pazīme. Vēlreiz atkārtoju - vara šai valstī nav piešķirta visiem, līdz ar to nevar teikt, ka visi ir 'vainīgi'. Tas, ka n-tie tūkstoši skolotāju ir slinki un nevīžīgi un liek labas atzīmes ne par ko, ir viņu 'vaina' un nevis mana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas