Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ceplisms – Latvijas nacionālā ideoloģija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sirakūzietis
S
Krišjānis Papiņš ir interneta trollis.
Memory
M
Kargina iela Jūrmalā,Mākoņkalns, Langstiņi - esam jau uz 'pareizā' ceļa ? Pagaidām vēl metodes 'copy-paste' izmantotāji visu Latviju nav spējuši ''iekopēt'' kādā Floridas vai Teksasa štatā. Bet tāpēc letiņš neraudās - un lai sirds gaišāka kļūst, uzdziedās - Šeit ir Latvija: '' Šeit, kur ozoli zaļo zemzari, Šeit, kur vīri stāv, nāves nebaidās, Piedz.Šeit ir Latvija, šeit ir Gaujmala,Šeit ir mūsu 'tēvu dzimtene. (2x) Ganiņš stabulē kalna galiņā, Arājs vagu dzen tēvu tīrumā. - Jāņu vakarā kopā sanākam, Alu iedzeram, dziesmas uzdziedam. Savu dzimteni mūžam mīlēsim, Un to naidniekam nekad nedosim.''
Senais>Ilmāram
S
Esmu padzīvojis kādu laiciņu ASV un droši varu apliecināt, ka tur var sastapt visu ko. Sākot no atbaidoši netītiem graustu rajoniem līdz idilliskām ģimeņu mājokļu vietnēm, ja tā var teikt. Parasti viesus neved to šmuci rādīt, bet es biju brīvs savā izvēlē, braukāju ar auto kur gribēju un tāpēc redzēju, ka cilvēki vien tur dzīvo. Mums jau arī ir vietas kur kaimiņi tā dara. Vienīgi pagaidām tie tādi gandrīz elitāri veidojumi, kamēr ASV ierasti vairumā.
Memory
M
Priecīgus svētkus ! p.s. Mīti iz sērijas ''Mana māmiņa ir labākā pasaulē'' ir itin iecienīti visā pasaulē.
Ilmārs > Memory
I
To, ko rakstīju par Ameriku es zinu no cilvēkiem, kas tur dzīvo jau vairākus gadus. Iebraucot šeit, viņiem iestājas šoks. Cilvēki staigā apkārt, kā no bērēm nākuši, pilsēta smako, netīrība, visās malās skan krievu lamu vārdi un nav starpības, kādas tautības runātājs, veikalos personāls pārsvarā nelaipns. Amerikā, ja kaimiņi satiekas, vienmēr laipni aprunājās, kā iet? Šeit, pat nepazīst viens otru. Un nav nekāds īpašs rajons, parastā divstāvu Amerika. Jaunā paaudze vismaz pie mums sāk, strādājot, smaidīt.
TP zagļu partija
T
man viņš asocieejaaas ar zagļu partiju , pašu Šķeeli , ja vien filmas autori buutu iedomaaju;šies , ka valsti nozags , bet to jau domaadams nevareeja izdomaat .....
Memory
M
A kas Amerikai (ASV) pašlaik ir Hoļivuda - ja ne globalizācijas (amerikanizācijas) procesa ideoloģiskais instruments savu mērķu sasniegšanai (demokrātija visā pasaulē)? Es pieminēju Hoļivudu tāpēc, ka 6.novembrī piespiedu sevi noskatīties k/f 'Kur sirmgalvjiem nav vietas/No coutry for old men' - piespiedu, jo tās dienas ziņas no ASV Teksasas štata Forthudas (Fort Hood) bija - Gun Violence at Fort Hood, Texas / Obama mourns 'horrific' violence at Fort Hood..utt..utml. - ko teikt par Ilmāra uzskatu par Hoļivudu un ASV ? - nevajag idealizēt, esi reāls - jeb patiesība darīs Tevi brīvu !
Ilmārs > Memory
I
Starp citu, Amerikā, ja tu atļausies kaut ko kaut ko piemēslot (es te nerunāju par visiem zināmiem "bīstamiem" rajoniem), tad obligāti, ja kāds to redzēs, piefiksēs un tūlīt zvanīs policijai, bet sodi tur lieli! Protams, ja Ameriku vērtē pēc Holivudas filmām, nevis pēc reālās, tad jau nu tā!
Memory
M
'' Caur sudraba birzi gāju, ne zariņu nenolauzu! - novecojis?! '' - visas pasaules globalizācijas(amerikanizācijas) laikam un šī procesa virzītāju garam bīstams - atliek vien paskatīties to Hoļivudas produkciju, ko tik' dāsni uz Latvijas iedzīvotāju prātiem gāž komercTV, lai izdarītu secinājumu. Starp citu, VecRīgā un Rīgas centrā ap pieminekļiem jau bieži varēja/var vēl sastapt tos mūsdienu Rietumu izglītības sistēmas/kultūras pārstāvjus (kas līdzīgi četrkājainajiem iezīmē savas apmeklētās vietas, fiksē to procesu un izvieto apskatei tīmeklī ) - salīdzinot ar viņu ideoloģiju pat ''ceplisms'' būtu jāuzskata par lielu sasniegumu. p.s. Ja kas, tad latvieši par nāciju kļuva/izveidojās lielā mērā pateicoties Krievijas impērijai un krieviem ( par vācu baronu piekopto politiku attiecībā pret mūsu senču senčiem jau G.Merķelis rakstīja )
Ilmārs
I
Ja runā par nācijas mītiem, tad - ārkārtīgi jau līdzīgi ir latviešu un krievu nāciju mīti. Mēs, tāpat kā viņi esam unikāli; mūs, tāpat kā viņus, citi nespēj saprast; mūs, tāpat kā viņus, citie, naidīgie spēki vienmēr grib iekarot un apspiest; mēs, tāpat kā viņi, ilgojamies pēc vadoņa, vadoņa, kas vedīs mūs uz saulaino tāli. Varbūt tieši šī līdzība arī ir pie vainas saskaņas trūkumam. Kā zināms, vienādie poli jau atgrūžas. Varbūt latviešiem tomēr, ja gribam šo tautu saglabāt, vajadzētu radīt, pat ne radīt, bet atrast tautas folkloras dzīlēs tās gudrības, kas jau tur ir - sakopta zeme, čakla, apkārtni, savu zemi mīloša tauta, kas liek bēdu zem akmeņa un pāri iet dziedādama. Esmu lasījis nicīgas domas, ka mūsu tautas folklora atspoguļo zemnieku etiku un morāli, bet tā kā mūsdienās vairums cilvēku dzīvo pilsētās, tad tur šī morāle vairs neder. Viss esot novecojis! Caur sudraba birzi gāju, ne zariņu nenolauzu! - novecojis?! Mājupceļš no lielveikala un nopirkto mantu "attarošana" un iesaņojumu, izdzerto pudeļu un skārdeņu nomešana uz ielas, svešu māju vai sētu priekšā, totāla dabas piesārņošana - vai tā būtu mūsdienu, pilsētas jaunā morāle?!
Ērglis
Ē
Īstenībā ļoti skaidri un labi uzrakstīts raksts. Var 100% nepiekrist, bet savs domu grauds tajā visā ir. Par to nacionālo ideoloģiju laikam jau ir taisnība. Pirmās Latvijas laikā mītu nevajadzēja - tas bija reāls un dzīvs, ar asinīm izpirktā brīvība.
akacija
a
pec tadam ceplisu lomam bija noilgojusies latiesi......................padomju laika tadas lomas nebija raksturigas...............bet pec 2000.g. saka spelet latiesi ne jau ar augsto morali...........................legali lielako pelnas dalu paturot sev, neviss izmaksajot stradajosiem..................seviski kam darisana ar naftu.......
Jānis
J
Labklājību rada TALANTĪGI ,KONKURĒTSPĒJĪGI SAIMNIEKI NEVIS TĀDI AFERISTI KĀ CEPLIS! No kurienes TĀDA DOMĀŠNA ,KA LABKLĀJĪBU RADĪS BLĒŽI UN AFERISTI !
Muļķības šedevrs
M
Proti, grāmatvedim Caunem ir līgava – un lai arī filmā viņa neparādās, mēs uzzinām viņas vārdu. Milda. Lūk, skaidrs arī kāpēc viņa neparādās filmā – jo visa filma īstenībā ir par viņu, par Mildu, nevis par Cepli. Par to pašu Mildu, kura uz Brīvības pieminekļa tur trīs zvaigznes. Proti, par Māti Latviju.
Senais
S
Ļoti veiksmīgi izmantots foto, zinot, ko vairumam latviešu nozīmē Eduards Pāvuls. Kad redzi šādu attēlu nevilšus izlasās arī raksts. Attēla izmantošana teksta aizdabūšanai līdz ļaužu smadzenēm ir vecs, kā Pasaule reklāmas triks. Tomēr, izlasot šo rakstu (protams, ka es arī 'uzrāvos") tā arī netapa skaidrs ko autors gribējis pateikt. Arī tas paliek nesaprotami uz ko uzsvars . Vai uz pirmavotu, kas ir literārs darbs, vai filmu, kas ir pēc motīviem un tikai/ Diemžēl mūsdienās daudzi izglītojās no filmās redzētā. Labs piemērs ir filma Apollo-13, kas , lai arī tuvu patiesībai, tomēr , kad dzirdu par notikumu kādu stāstām, jo redzējis filmā, kļūst bēdīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas