Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ceturtajā palīdzības kravā Gruzijai - teltis, gultas veļa un medikamenti

Otrdien uz Gruziju plānots izsūtīt jau ceturto humānās palīdzības kravu no Latvijas. Turklāt, kā _Dienu _informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Ivars Lasis, tā nebūt nav pēdējā, ko Latvija plāno piegādāt militārajās darbībās cietušajiem šīs valsts iedzīvotājiem.

Gruzijai karadarbības rezultātā izraisīto seku pārvarēšanai valdība piešķīra 100 000 latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Pēc I.Laša vārdiem, ĀM vēl apkopo informāciju, cik līdzekļu šim mērķim jau iztērēts.

Šoreiz Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Katastrofu medicīnas centru sagatavos humānās palīdzības kravu no valsts materiālajās rezervēs esošajiem resursiem, tajā ietilps teltis, matrači, segas, spilveni, palagi, spilvendrānas, dvieļi un antibiotikas preparāti. Šīs kravas kopējais svars pārsniedz četras tonnas, bet tās aptuvenās izmaksas ir 7000 latu. Ārlietu ministrija nodrošinās tās nogādāšanu uz Gruziju.

Pirmajā humānās palīdzības kravā Latvija uz Gruziju nosūtījusi 4000 flakonu asins aizvietotāja un 20 000 marles saišu. Vēlāk nosūtīti gultas piederumu komplekti un pārtika – Latvijā ražoti konservi, makaroni, milti un citas nepieciešamās lietas.

I.Lasis Dienai stāstīja, ka par pārtikas piegādātājiem tika izvēlētas tieši firmas Dobeles dzirnavnieks un Triāls, jo no visiem apzinātajiem ražotājiem tās vienīgās spēja pārtiku piedāvāt operatīvi un nepieciešamajā apjomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas