Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

CSDD lems par Šlesera uzdevumu dzērājšoferus sodīt ar Ls 5000

Ja jau dots tāds politiskais uzstādījums, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) speciālistiem tagad būs jāsanāk kopā ar Valsts policijas pārstāvjiem un jādomā, kā būtu palielināmi sodi par braukšanu reibumā, _Dienai _apstiprināja CSDD sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Jānis Aizpors. Viņš gan norādīja, ka likumdošanas izstrādāšana nav ātrs process, jo pirms tam ir jāapkopo daudz informācijas un jāsaskaņo dažādu institūciju viedokļi.

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē satiksmes ministrs Ainars Šlesers (LPP/LC) šodien aicināja, ka sods par braukšanu dzērumā būtu jāpalielina līdz 5000 latu, ziņo LETA. Viņš arī aicināja CSDD direktoru Andri Lukstiņu izstrādāt priekšlikumus normatīvajos aktos, lai mainītu sodu apmēru un piemērošanu šoferiem, kuri pie stūres atrodas alkohola reibumā.

Valsts policijas pārstāvji norādīja, ka vidēji gada laikā dzērumā tiek noķerti aptuveni 10 000 autovadītāju. Tas ir liels skaitlis, uzskata A.Šlesers, iesakot sodus desmitkāršot. Ministrs uzskata, ka līdzšinējie sodi, kuri nepārsniedz 500 latus, nebiedē autovadītājus, jo tā esot salīdzinoši neliela summa.

Nepieciešams motivēt šoferus nebraukt dzērumā, iebiedējot viņus ar lielām naudas summām un tiesību atņemšanu uz visu atlikušo mūžu, norāda ministrs. Piemēram, gadījumos, kad alkohola daudzums vadītāja asinīs pārsniedz vienu promili, tiesības ir jāatņem uz visu mūžu, citos gadījumos - uz pieciem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NAUDAS SODI ŠOBRĪD

Par braukšanu alkohola reibumā piemēro šādus naudas sodus:

Promiles Sods (Ls)

0,2-0,5*             100-200     

0,5-1                  200-300

1-1,5                     400

vairāk par 1,5        500

Bez naudas soda piemēro arī autovadītāja tiesību atņemšanu uz noteiktiem termiņiem, kā arī administratīvo arestu (ja alkohola koncentrācija pārsniedz vienu promili)

*attiecas tikai uz autovadītājiem, kuru stāžs ir mazāks par 2 gadiem

Avots: Administratīvo pārkāpumu kodekss

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas