Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

CSDD lems par Šlesera uzdevumu dzērājšoferus sodīt ar Ls 5000

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bezvārdis
B
Ja pareizi saprotu, tad Saeimas cilvēktiesību komisija ar mācītāju Šmitu priekšgalā drīz rosinās ieviest publiskus miesassodus dzērumā braukušajiem (pērt, slēgt siekstā, bet varbūt pat saņemsies drosmes un ieteiks kaut ko nogriezt vai nocirst - lai zina un atceras un staigā visiem par mācību). Protams, ka pamatojums tiks atrasts Bībelē un labās, bet sen nepelnīti aizmirstās tradīcijās.
Laba ideja
L
Vajadzētu arī atbilstošu sodu par ātruma pārsniegšanu! Atcerēsimies, ka Ŗīgā un citās apdzīvotās vietās max (nevis min) ātrums ir 50 km stundā! Cik autovadītāju to ievēro?
Pežānu Ontuks
P
Kā lai nebrauc , ja nevaru paiet -mājās taču jātiek
jop jop
j
sodi braukshanai dzeerumaa ir pietiekosi bargi arri tagad- 500ls, kas ir pusotra videejaa menesalga(pec nodokliem) valstii un divas nedeeljas tuptuuzii, manupraat, ir pat ljoti audzinoshi...
Ivars
I
Dārgie cilvēki, soda palielināšana cerētos panākumus nenesīs bērni un jaunieši jaaudzina no skolas sola, te ir darbs VCP, CSDD. Naudas sodiem jābūt proporcionāliem vidējai nopelnītajai algai. Svētu cilvēku nav, tāpēc kaut kas tamlīdzīgs var notikt ar jeb kuru, nav vērts uzgāst napanesamu sodu, no tukšas kabatas neko nepaņemsi, labprātīgi no 5000 Ls šķirsies ne katrs.
Janis J. Dimants, Jr.,M.D.
J
Beidzot esam nakusi un nonakusi pie pareiza atzinuma - par ilgu esam spelejusies un akstijusies - sodam jabut nopietnam, tadam, ka cilveki baiditos braukt dzeruma un pie stures dzeruma nesedisies.
tiesības
t
man šķiet, ka lielākai daļai no tiem, kas brauc reibumā, pat mašīna nemaksā Ls 5000. cita lieta ar tiem, kas brauc salietojušie visādas vielas - to paliek arvien vairāk un tur nu gan lepniem auto pie stūres saimnieki sēž. piekrītu, ka sods jāpiemēro atkarībā no ienākumiem un ka tam jābūt samērīgam salīdzinājumā ar citiem sodiem par cita veida CSN pārkāpumiem. patiesībā arī patreizējos sodus neviens neuzskata par maziem un, ja sanāk maksāt, piemēram, par ātruma pārsniegšanu, tad nopelnītos punktus/maksājamos latus tāpat visi izjūt kā sodu - saviesīgās sarunās šī tēma vienmēr tiek izrunāta un pie soda mēriem visi viebjas - nav, kā agrāk - ai, menti noķēra, piecīti iedevu, kāds es foršs čalis!
who cares
w
"Šeit nu tas cilvēks ir pilnībā parādījis savu akadēmisko neizglītotību" === Paga, paga a. god. Šlesera kungs ir Lutera akadēmijas absolvents, tātad akadēmiķis.
pakausis
p
braukt dzeerumaa kljuus par shiku.. taapat kaa pirmie mobilie telefoni :))))
llx
l
Man liekas, ka Šlosers ar šito gājienu mēģina ar lielgabalu šaut pa zvirbuļiem. Būtu jāpaskatās, ko bīda viņa partneri, SM padotie uzņēmumi vai Rīgas dome, droši vien iet kaut kāds pasākums, kura piesegšanai jāsaceļ tracis
Zekunde
Z
Šeit nu tas cilvēks ir pilnībā parādījis savu akadēmisko neizglītotību un sociālo aprobežotību. Viņš laikam spriež pēc saviem farcovščika ienākumiem - 5 tūkstoši varētu būt tā summa, no kuras žēl 100 gramu dēļ šķirties. Tomēr patiesība ir citāda. Paskaties, atslēdzniek, uz somiem! Tur ļaudis ir gudrāki. Viņi piespriež sodus atkarībā no ienākumiem. Un tad jau gan tai visā ir kāda veselīga doma. Bet šitais ir truls kā prauls. Ne grama elastības. Tālāk par vienu soli neredz. Bet vajadzētu saskatīt vismaz divus.
Andrew
A
he..ja nabaga Andrejevu piekjers akuraat veselu meenesi nevarees speelet..Shlesser..domaa ko dari:D:D:D
who cares
w
"Bija tāds laiks, kad slepkavas sodīja ar nāvi. Slepkavoja mazāk." === Salīdzinošo statistiku, lūdzu...
Parastais
P
Buldozers gan jau zin, kā ir skandināvijā, kur naudas sodi ir proporcionāli ienākumiem, taču tas ir iespējams tikai valstīs, kur visi tās pilsoņi kārtīgi deklarē ienākumus. Šo paziņojumu vērtēju kā tukšu poplismu, jo nevar samaksāt naudas, kuras nav. Tie, kuriem 5k ir mēnešalga, ir visu "sakārtojuši" kā mantraušiem pieņemts.
polis
p
OK - labs risinājums CP algu paaugstināšanai...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NAUDAS SODI ŠOBRĪD

Par braukšanu alkohola reibumā piemēro šādus naudas sodus:

Promiles Sods (Ls)

0,2-0,5*             100-200     

0,5-1                  200-300

1-1,5                     400

vairāk par 1,5        500

Bez naudas soda piemēro arī autovadītāja tiesību atņemšanu uz noteiktiem termiņiem, kā arī administratīvo arestu (ja alkohola koncentrācija pārsniedz vienu promili)

*attiecas tikai uz autovadītājiem, kuru stāžs ir mazāks par 2 gadiem

Avots: Administratīvo pārkāpumu kodekss

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas