Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Daļa Saeimas deputātu no Tibetas atbalsta grupas nepiedalīsies akcijā pie Ķīnas vēstniecības

Dažādu iemeslu dēļ ne visi Saeimas Tibetas atbalsta grupas locekļi ieradīsies protesta akciju pie Ķīnas vēstniecības. To apmeklēt trešdien vēl nebija ieplānojuši arī tie četri parlamentārieši, kas vienlaikus ietilpst deputātu grupā sadarbībai ar Ķīnas parlamentu. Viņi gan norāda, ka atbalsta Tibetu un savu nostāju jau pauduši, parakstot valsts amatpersonām adresētās vēstules par problēmām šajā Ķīnas reģionā.

Trīs no četriem deputātiem — Pēteris Tabūns (_Tēvzemei un Brīvībai_/LNNK), Jānis Šmits (_LPP/LC_) un Leopolds Ozoliņš (Zaļo un zemnieku savienība) — neuzskata, ka, līdzdarbojoties gan Ķīnas, gan Tibetas grupās, būtu rīkojušies pretrunīgi. Vienīgi deputāts Andis Kāposts (ZZS) domā citādāk. «Atklāti sakot būtu jāizstājas no vienas,» viņš _Dienai _saka. Tiesa, A.Kāposts vēl neesot izšķīries, vai atbalsta Ķīnas politiku vai Tibetas brīvības saucienus. Jautāts kādēļ savulaik iestājies abās, A.Kāposts atbild, ka «tad, kad pieteicos, konflikta vēl nebija». Savukārt deputāts J.Šmits vērš uzmanību uz to, ka Tibetai Saeimā izveidota atbalsta grupa, bet Ķīnai — parlamentārās sadarbības, tādēļ to darbības principiāli atšķiras viena no otras un neesot problēmas darboties abās. Pretrunu nesaskata arī P.Tabūns, jo darbība vairākās grupās palīdzot saprast lietas kontekstā. ”Esmu arī Taivānas sadarbības grupā. Tikai pilnībā iedziļinoties var saprast kādas ir tās sūdzības un par ko ir konflikts,” norāda P.Tabūns. Visi četri deputāti nosoda vardarbību un cilvēktiesību pārkāpumus Tibetā, tomēr par piedalīšanos ceturtdienas akcijā viņi vēl neesot izlēmuši dažādu iemeslu dēļ. «Man ir grūti atbildēt, jo nezinu, kas tas par pasākumu. Neesmu aicināts,» saka J.Šmits. P.Tabūns vēl neesot «saskaņojis laikus», bet A.Kāposts norāda, ka viss atkarīgs no tā, vai neievilksies Saeimas plenārsēde. Slimības apsvērumu dēļ pasākumu neapmeklēs L.Ozoliņš. Citā pasākumā tajā laikā jābūt, piemēram, deputātam Visvaldim Lācim. Tibetas atbalsta grupas vadītāja un deputāte Silva Bendrāte (_Jaunais Laiks_) norāda, ka vēl vairāki deputāti nevarēs pievienoties, jo atrodas komandējumos. Viņa pati pasākumu noteikti apmeklēs.

Tibetas atbalsta grupā šobrīd ir 13 deputāti, jo tai trešdien nolēma pievienoties arī deputāts Uldis Briedis (Tautas partija). Jau vēstīts, ka sapulci ceturtdien plkst. 16.00 pie Ķīnas vēstniecības Latvijā rīkot iecerējusi nevalstiskā organizācija Latvija Tibetai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas