Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Dažādie vēstures pavedieni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Piedodiet
P
NAV 4, ne vairākas vēstures. Ir latviešu tautas vēsture – 700 + 50 gadu apspiesta. Ir viena vai otra, vai trešā okupanta vēsture – vairāk vai mazāk melīga un uzspiesta. Un no tā katram ir jāpiesavinās tā, pie kuras grib turēties. Un tāds viņš arī dzīvē parādīsies.
Igors
I
Redzi nu , cienījamā autore - pravietis savā zemē netiek cienīts. Lielākā daļa no šiem komentētājiem jau nesaprot , par ko vispār Jūsu rakstā ir runa ! Droši vien tas ir piedodami , viņi neko nav piedzīvojuši , ne par ko nav domājuši - šaubos , vai viņi vispār ir centušies kaut ko domāt , vai saprast. Viņu pārliecība pamatojās nevis uz saprašanu un domāšanu , bet uz skaļumu un stūrgalvību - mana " taisnība " ir pareizākā un visi pārējie , kas tai nepiekrīt , ir muļķi un nejēgas. Tā nu tas ir !
pildspalva
p
ak čelovekam nav vis drosme vairs savus komentārus parakstīt ar niku? kas tad tev sadeva pa biksēm? kuri maksātāji? leliec tu kaut simts punktiņus, zvaigznītes vai komatiņus, vai vispār plikus ,,probelus,, tava smaka cauri visai Dienai jūtama...
estere
e
vajadzētu veikt pētījumu, kāds ir to komentētāju vecums, kas bļaustās par to paverdzināšanu, vai tie ir tādi mana vecuma 20un biskin gadnieki un jaunāki, kas pieredzējuši vien pāris gadus no PSRS vai tiešām cilvēki,kas reāli ilgi tajā iekārtā ir dzīvojuši... jauniešiem nav reāla pamata par tādām lietām runāt, nu nav. kāpēc nevar to vēstures lappusi kopā ar jauno paaudzi slēgt...
interesants
i
tāds viedoklis, kurā nav pateikts nekas būtisks, tik tas ,ka 16. marts atseviķiem individiem it kā aizēno pavasara saulīti. Kāpēc tādi raksteļi jāliek Dienā?
.>> 15:12
.
Kur tu, ģeržimorda, saskati naidu pret krieviem? Staļinisms visvairāk ļaunuma nodarījis tieši krievu tautai! Mums, paldies Dievam, bija atvēlēti tie 20 gadi (no 1920. līdz 1940.), bez kolektivizācijas, golodomora utt. Palasi Solžeņicina "Gulaga arhipelāgu"! Palasi Marka Soloņina grāmatas. M. Soloņinam ir portāls solonin.org No turienes arī citāts krieviski.
То есть вы такой высоколобый нацист, который с помощью интеллектуальной литературы поддерживает в себе ненависть к русским?
klerks
k
. Правда о заградотрядах. Никулин приводит рассказ немецкого ветерана, сражавшегося на том же участке фронта, но с другой его стороны. Некий господин Эрвин X., с которым он встретился в Баварии, рассказывает:— Что за странный народ? Мы наложили под Синявино вал из трупов высотою около двух метров, а они все лезут и лезут под пули, карабкаясь через мертвецов, а мы все бьем и бьем, а они все лезут и лезут... А какие грязные были пленные! Сопливые мальчишки плачут, а хлеб у них в мешках отвратительный, есть невозможно! А что делали ваши в Курляндии? — продолжает он. — Однажды массы русских войск пошли в атаку. Но их встретили дружным огнем пулеметов и противотанковых орудий. Оставшиеся в живых стали откатываться назад. Но тут из русских траншей ударили десятки пулеметов и противотанковые пушки. Мы видели, как метались, погибая, на нейтральной полосе толпы ваших обезумевших от ужаса солдат! И поколение 1923 года было обречено на уничтожение.В живых остались по разным данным не более 1-3% от призванных. Вот она-трагическая и страшная цена Победы.Народ заплатил непомерную цену под «мудрым руководством» величайшего полководца всех времен и народов».Генофонд нации был уничтожен .А ведь это будущие учёные,артисты,инженеры-будущее нации. No portāla Par Kurzemes kaujām 1944./1945. gada ziemā-pavasarī ir arī Vidiņa filma. Vidzemē un Latgalē mobilizētos, neapmācītos latviešus komisāri un "zagranotrjadi" dzina drošā nāvē. Staļina etnocida sastāvdaļa.
KLM
K
aizmālēt ar nesavtīgas dzimtenes un tautas mīlestības bildīti ................................................... ...................................................... nepie kritīšu Jums - Kurzemes katlā esošie zēni skaidri apzinājās, ka ir nolemti, tomēr darīja visu, lai pēc iespējas vairāki tiktu uz Rietumiem - un, manuprāt, nekādā ziņā nedomājot par aizmālēšanu ar tautas un dzimtenes mīlestības bildīti
-- Вот видите, как вы нетерпимы, есть только два мнения: ваше и неправильное: "otra puse 07:42 Raksta autores (tāpat kā Dombrovska) kļūda ir 16. marta un 9. maija salīdzināšana. Ja ir piemirsies, es atgādināšu - vieni zaudēja, bet otri uzvarēja un mūs paverdzināja uz 50 gadiem." -- Объясняю специально для вас. Никто ни в чем не ошибся. Просто у названных вами людей другое мнение, чем у вас. А латыши вам уже наставили плюсиков! Как же всё-таки сильны авторитарные, нацистские тенденции в этом, казалось бы, почтенном народе.
(*****)
(
Ir jau labi, man personīgi, paldies Dievam, Jūsu aprakstītā dilemma ir gājusi secen, vienīgais, ko gribēju teikt - nevajag prozaiskus ikdienas dzīves apstākļus, kaut arī ekstremālus, aizmālēt ar nesavtīgas dzimtenes un tautas mīlestības bildīti
KLM
K
lai tie par samaksāto naudiņu aizlaistos uz ārzemēm, jo par velti neviens nekur netika ..................................................... ............................................................ .... te divi varianti - ''aizlaistos uz ārzemēm'' - tas skan tā, ka Jums bija vēlme ''draudzīgi'' parunāties zināmas mājas pagrabos ar tiem, kuri mēģināja ''aizlaisties uz ārzemēm". Otrs variants, Jums jau labāks - Jūs, būdams Kurzemes piekrastes zvejnieks, kuram šai krastā palika ģimene un bija jāatgriežas, Jūs celtu pāri uz Zviedriju par velti, jo Kurzemes katlā degvielu, kura bija zelta vērtē, Jums deva arī par velti...
alberts
a
Kur ta šis tas "čelovečiks" IR? pazudis?Nav komenāros.Droši vien paguris.Lai atpūšas palasa Ļeņina ,Staļina rakstus ,tad jau varēs atkal kladzināt savas "ermoņikas""Čelovēčiku" vēstures pamatā gan IR 50 gadu "visvarenība" visās jomās,kā man kads virsnieks teica - "ko jūs gribiet,dejo ļauj,dziedat ļauj,pat skolas latviski ir - KO VĒL?"Tād lūk viniem arī šodien tā "fiļizofkija"!
(*****)
(
tā iemesla dēļ, ka bija karš - par izvairīšanos no mobilizācijas draudēja labākajā gadījumā koncentrācijas nometne, bet sarkano pusē - tas pats + ģimenes locekļi...Un diez vai atradās daudz ''īstu vīriešu'', kas pamuka mežā riskējot ar piederīgajiem. ___________________________________________ ________________________ ... tad nevajag likt batonus ausī un muldēt par dzimtenes atbrīvošanu zem svešiem karogiem un bēgļu piesegšanu, lai tie par smaksāto naudiņu aizlaistos uz ārzemēm, jo par velti neviens nekur netika ..
vecais
v
krievu propagandas mašīna būs guvusi lielu uzvaru pār pārpalikušo latviešu prātiem. Tai sekos vēl citas, ------ Precīzi! Jau tagad mēs svinam 8. martu, Radio SWH apsveic vīriešu dienā. Vispār kļūst skumji par tautas degradāciju. Vēl tikai vajag pielāgoties krievu izpratnei par okupāciju un uz zemes iestāsies laime pilnīgā. p.s. Līdzīgus rakstus pirms 9. maija mēs nesagaidīsim ne latviešu, ne krievu presē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas