Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Delna vēlēšanu nedēļā kampaņā aicinās iedzīvotājus izdarīt apzinātu izvēli

Lai aicinātu iedzīvotājus 9. Saeimas vēlēšanās izdarīt apzinātu izvēli, Sabiedrība par atklātību "Delna" izveidojusi mājaslapu www.balsogudri.lv un sākusi reklāmas kampaņu medijos, aģentūru BNS informēja organizācijā.

Organizācijas izveidotajā mājaslapā ir ievietota informācija par partijām, kuras kandidēs vēlēšanās, kā arī pēc mājaslapas apmeklētāju viedokļa veidots "Netīro lietu" tops, kur pirmajā vietā ierindota "Digitālgeita - vērienīgākā afēra, kas neizdevās" un visvairāk sasmērējušos politiķu tops, kur pirmajā vietā ir iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars. Tur ievietotas arī jaunākās ziņas par Saeimas vēlēšanām, partijām un deputātu kandidātiem.

Savukārt radio, televīzijā un presē Delna sākusi reklāmas kampaņu, ar kuru aicina vēlētājus obligāti piedalīties vēlēšanās, taču reizē arī izdarīt apzinātu un gudru izvēli. Reklāmā politiskās partijas ir attēlotas kā autiņbiksītēs tērpti spēļu lācīši, kuri sevi liela kā "mīļus, jaukus un pozitīvus". Taču vēlētājs tiek aicināts izvēlēties to partiju, kas nav sašmucējusies.

Delnas kampaņa aicina iedzīvotājus apzināties savas balss vērtību un nepakļaut savu izvēli negodīgām partiju reklāmas kampaņām, bet gan savu izvēli izdarīt, vērtējot politiķu veikumu.

9.Saeimas vēlēšanas notiks 7.oktobrī, tajās piedalīsies 19 partijas un 1024 deputātu kandidāti. Šogad vēlēšanās tiesīgi piedalīties 1 448 039 vēlētāju.

Balso gudri


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas