Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Delna vērtē kandidātus pēc pretkorupcijas kritērijiem

Sabiedrība par atklātību Delna izveidojusi datu bāzi par Rīgas un Jūrmalas pašvaldību vēlēšanu sarakstos iekļautajiem kandidātiem, kas no šodienas pieejama organizācijas mājas lapā. Dosjē tapuši vērtējot katru kandidātu pēc sešiem kritērijiem. Galarezultātā iegūti dati, kas ļauj spriest par katra kandidāta līdzšinējo darbību sabiedrības labā.

Rīgā visvairāk kandidātu dosjē tika sagatavoti par valdošajām partijām – TB/LNNK, LPP/LC un LSDSP. Kopumā no vērtēto kandidātu apjoma (pirmo desmit partiju pirmajiem desmit kandidātiem) dosjē tika sagatavoti par gandrīz pusi – 49 kandidātiem. Visnegatīvāko vērtējumu saņēma, piemēram, LPP/LC saraksta līderi Ainārs Šlesers un Andris Ameriks, kā arī Rīgas mērs Jānis Birks. Jūrmalā no 60 vērtētajiem kandidātiem, dosjē tika sagatavots par 21 kandidātu.

Līderi Jūrmalā ir Tautas partija un “Jūrmala – Mūsu māja” saraksti, savukārt visnegatīvāko vērtējumu saņēma bijušais Jūrmalas mērs Leonīds Alksnis, Raimonds Munkevics, pašreizējais mērs Ģirts Trencis.

Informāciju kritērijiem "Delna" ieguvusi no masu medijiem, "Lursoft", Valsts ieņēmuma dienesta, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, ziņu aģentūras LETA arhīva, kā arī atsevišķos gadījumos pieprasīta informācija no atbildīgajām institūcijām.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas