Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Diena pēta pērn vislabāk atalgotās amatpersonas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
foto
f
AirBaltic man joprojām nav atmaksājis kompensāciju. Rīkojas kā tipiska Austrumeiropas noziedznieku banda.
gera
g
un skatos un brīnos - tas Boldaševs ir ar vidējo izglitību. Otrs šleseris
leila
l
Viss jau būtu skaisti, tik kāpēc visi valsts pārvaldē strādājošie tiek likti vienā maisā, arī es strādāju valsts pārvaldē, strādāju un nebūt ne atsēžu, un nepelnu lielos tūkstošus man alga "rokas"ir nepilni 300 ls, tas ir daudz? Tāpat kā vairumam arī ir ņemts kredīts mājokļa iegādei, tagad griež algu nost, bet vai kāds padomā par vienkāršo darbinieku saistībām? Vai tas ir normāli ka ministriju ieredņi saņem vairāk kā ministrs pats? vai centrāltirgus direktore saņem vairāk kā Valsts prezidents? Varbūt mīļie jāsāk ar augšu un beidzot nevis jāsola, bet jāiztīra augšas? Nu nevajag vienas iestādes vadītājam četrus vietniekus, nevajag vienas pilsētas mēram septiņas sekretāres.
Inga
I
Slikti paliek.Fiziski gribas vemt. Un nevis tapēc,ka viņiem ir ...bet man nav . Bet tapēc,ka viņi oficiāli izlaupa manu Latviju ...bet es esmu bezspēcīga ..pilnīgi bezspēcīga . Redzu savus mērķtiecīgi!!!!! no valdības puses izpostītos laukus ...un ...lasu- LAUKU ATTĪSTĪBAS FONDA VALDE .... slepkavas-ne valde. Gulags ...un pat ne Sibīrijā.
gm
g
Vairāki no pieminētajiem CEO ir nākuši no privātā biznesa. Acīmredzot, valsts viņiem ir piedāvājusi lielāku atalgojumu un viņiem vajadzēja rēķināties, ka viņu atalgojums tiks publiski apspriests. Konkrētajā gadījumā ikviens nodokļu maksātājs ir akcionārs. Ja viņi ir augstas kvalifikācijas CEO, tad viņiem to vajadzētu saprast un rēķināties. Tāpat ir jāsaprot, ka pašreizējā situācija, kad valsts ir nonākusi katastrofālā situācijā, tad par to solidāri atbildību ir jāuzņemas augstākajai ekonomiskajai elitei. Jo ne jau vienkārši pingvīni veidoja situāciju valstī, ne jau vienkāršajiem pingvīniem bija iespēja ietekmēt konkrētus lēmumus un virzienus, kuru rezultātā valsts ekonomika ir bankrota priekšā. To noteica lielākā daļa no šī saraksta varoņiem. Tieši viņiem ir jāuzņemas pamatota un solidāra atbildība par valstī notikušo. Ja tauta ir neapmierināta, tad šai neapmierinātībai ir diezgan nopietns pamats - milzīgs bezdarbs, sašķobījusies sociālā stabilitāte, inflācija, nežēlīgs, ļoti konkrēti uzpūstu kredītu slogs. Te nederēs žēlošanās ar visaugstākās kategorijas CEO titānisko darbu un milzīgo kvalifikāciju. Akcionāriem šīs netaustāmās vērtības vairs neizsauc nekādi bijību - viņi redz milzīgas algas un kopējo situāciju valstī. Goda vārds, jebkurā privātā biznesa sapulce pamatīgu sutu un vilka pasi dabūtu vislepnākie CEO ar visskaistākajiem papīriem rokās, ja akcionāri redzētu rezultātu, kuru smalkās MBA mācību programmās apzīmē ar speciālu terminu - "viss ir pilnīgā PAKAĻĀ"
priecīgas Lieldienas!
p
1. Likums pirms Lieldienām tika atvērts, lai noregulētu valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību "meitas" uzņēmumu tiesisko statusu, jo daudzas lielās kompānijas dibināja meitas, uz kurām pārsūknēja mātes naudu un darīja ar to arī amatpersonu atalgojuma ziņā ko gribēja. 2. Taču pastāv bažas, ka tiks iesniegti priekšlikumi, kas būtiski mainītu noteikto koeficientu, kāds tagad noteikts valžu locekļu atalgojumam. 3. Vairāk kā skaidrs, ka daudzos gadījumos šī lielā nauda netika iegūta strādājot, bet gan maksāta koalīcijas partiju uzticamiem pārstāvjiem ,lai finansētu politiskās partijas.Piemēram, nu nesaņem Boldišēvics, kas vairāk grozās pa seimu un pienes ZZS deputātiem papīrīšus, šādu atalgojumu. Iespējams, ka viņam par starpniecibu tiek maksāts. Ja šis ksaņemtu patiešām šādu naudu, kaut vai vizuāli viņš izskatītos citādi:) Priecīgas otrās Lieldienas!
autore
a
Paskaidrošu. Tā kā Sestdienas rakstus nenodod dienu pirms žurnāla iznākšanas, bet krietni iepriekš, Valsts kontroles revīzijas ziņojums vēl nebija publisks, bet tikai parādījies LNT, kas minēja atalgojuma, nevis algas palielināšanos par 47%. Tāpēc arī atsauce uz medijiem, nevis ziņojumu. Turklāt raksta mērķis nav aprakstīt VK ziņojumu par LB, lai gan tā ir lielisks piemērs tieši pieminētajai manipulācijai - pusi algās, lai uz papīra nav tik lielas (lai gan ir vairāk nekā pieklājīgas), otru pusi prēmijās. Starp citu, ziņojumā ir teikums, ka februārī algu fonds ir vēl par 10% augšā, salīdzinot ar janvāri, tā kā apgalvojums par kopējā atalgojuma praktisku nemainīšanos ir apšaubāms. Pat nerunājot par valdes un padomes divciparu skaitļiem, izņemot dažus to locekļus.
aiva
a
parāda,ka pret ko jāiet protestēt,nevis plēsties svā starpā par algām
Parastais
P
Es tomēr gribētu pārliecināties par Krišjāņa Petera, Andra Ārgaļa un Edmunda Krastiņa kompetenci, lai varētu viņus ierindot Latvijas pirmajos 13 viserudītākajos un Latvijai vislielāko labumu dodošajos vadītājos!
nesaprotu
n
kā tas nākas, ka žurnāliste pārmet terminu alga un atalgojums putrošanu, bet pati lieto šos jēdzienus nešķirojot. Latvijas Bankā kā reiz kopējais atalgjums nepieauga ne par kādiem 56%, tur mainījās sistēma, samazinot prēmijās izmaksāto daļu, kas šeit jau tradicionāli kopš Repšes laikiem bija ļoti liela (ap 6 prēmijām gadā uz svētkiem) un kuras visi rēķināja jau kā algas daļu, tagad šo sistēmu mainīja un pielika algām, kopējam atalgojumam no tā praktiski nemainoties. Kādēļ žurnāliste ir izmantojusi tikai vienu teikumu, kas attiecas uz algām, bet ignorējusi kopējā atalgojuma izmaiņas? Neprofesionāli.
Zinītis
Z
Es domāju, ka vajadzētu paanalizēt, kā šie darboņi tērē sapelnīto naudu un tad parāadītos tas, ka paši tērē apmēram 1/3, jo 2/3 jāatdod tā brīža partijai. Ne velti "Nulles deklarācijas" likums pie mums nav iespējams.
izbijis valsts patriots
i
Kā var pieaugt algas ,ja valsts iet uz grunti. Acīmredzamais neticamais ,jeb domādams neizdomāsi,kas īstenībā valstī notiek. Lembim +66%--kaut kas tāds iespējams tikai muļķu zemē. ????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????
Ruk-ruk
R
Man jau liekas, ka šī ir tikai aizberga redzamā daļa. Ļoti interesanti būtu palūkot, kā partijas tiek pie sponsoru naudām, kā saņem sponsoru uzdevumus un kā atskaitās sponsoriem par paveikto. Šīs līdz sim ir bijušas presei "tabu" attiecibas - lai gan mazliet jau parādījās Emša kunga portfelī:)) Figurēja arī kaut kādas burtnīciņas - gan JL, gan Lemberga kunga materiālos.
Pinokio
P
Vai tad nav tā, ka šiem t.s. augstās klases menedžeriem, kuriem jāpagūst uz tām daudzajām padomju sēdēm, ir jaatdod partijas kasē gndrīz viss nopelnītais? Tad jau pašam nemaz tik daudz nesanāk..
XXX
X
Man vairs negribās maksāt nodokļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ATLAGOJUMA LĪDERI

ATALGOJUMA LĪDERI 2008.GADĀ VALSTS IESTĀDĒS UN UZŅĒMUMOS (lati mēnesī pirms nodokļu nomaksas, % pieaugums pret iepriekšējo gadu)

1. Bertolds Fliks, airBaltic prezidents - 29 000*

2. Aivars Lembergs, Ventspils mērs - 16 081 (+66%)

3. Juris Gulbis, Lattelecom valdes priekšsēdis - 14 767** 

4. Kārlis Boldiševics, LVM un Lauku attīstības fonda valde, LK padome - 14 355 (+81%)

5. Leonīds Loginovs, Rīgas brīvostas pārvaldnieks u.c. - 13 222 (+21%)

6. Nils Melngailis, Parex bankas prezidents - 12 000**

7. Dainis Liepiņš, septiņu uzņēmumu padomes - 11 145 (+23%)

8. Andris Ruselis, Latvijas Bankas padome - 10 829 (+32%)

9. Ilmārs Rimšēvičs, Latvijas Bankas prezidents - 10 543 (+5%)

10. Inesis Feiferis, Latvijas Hipotēku un zemes bankas prezidents - 9989 (+3%)

11. Krišjānis Peters, lidostas Rīga prezidents, airBaltic un PA padome - 9431 (+14%)

12. Andris Ārgalis, Rīgas vicemērs, Rīgas brīvosta - 9351 (+13%)

13. Edmunds Krastiņš, RD, Rīgas brīvosta, airBaltic padome - 8826 (+5%)

14. Gundars Strautmanis, Lattelecom padome - 8808 (+12%)

15. Kārlis Miķelsons, Latvenergo prezidents - 8550 (+5%)

16. Jānis Birks, Rīgas mērs, Rīgas brīvosta, u.c. - 8324 (+5%)

17. Roberts Strīpnieks, LVM prezidents - 8297 (-5%)

18. Vigo Legzdiņš, Latvijas autoceļu uzturētāja valdes priekšsēdis - 8128 (+26%)

19. Uģis Magonis, Latvijas dzelzceļa vadītājs - 7944 (+3%)

20. Irēna Krūmane, FKTK priekšsēde - 7680 (+19%)

*nav ar ko salīdzināt, jo neiesniedz amatpersonu deklarāciju

**nav ar ko salīdzināt, jo 2008.gadā sāka strādāt šajā amatā

SALĪDZINĀJUMAM

Ivars Godmanis, bijušais premjers - 2296

Jānis Maizītis, ģenerālprokurors - 3197

Ivars Bičkovičs, AT priekšsēdis - 3629

Valdis Zatlers, Valsts prezidents - 3638

Ingūna Sudraba, Valsts kontroliere - 4123



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas