Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Digitālās TV lietu turpinās izskatīt

Digitālās TV lietā tiesa apmierinājusi aizstāvības lūgumu izsludināt pārtraukumu un nodrošināt iespēju apsūdzētajiem iepazīties ar arhīva lietu. Tajā pašā laikā tiesa noraidījusi vairākus apsūdzēto lūgumus, tai skaitā par lietas izbeigšanu, kā arī pieņēmusi prokurora pieteikumu par kaitējuma piedziņu sakarā ar cietušā _Digitālā Latvijas radio un televīzijas centra _likvidāciju.

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien noraidīja divu apsūdzēto lūgumu izbeigt vai apturēt kriminālprocesu digitālās televīzijas lietā. Tiesa uzskata, ka šādam lūgumam nav likumīga pamata. Procesa izbeigšanu, pamatojoties uz faktu, ka lietā nav cietušā, lūdza apsūdzētais Jānis Loze un Māra Paudera aizstāvis Saulvedis Vārpiņš.

Tāpat tiesa lietā izsludināja pārtraukumu līdz 19. maijam, ļaujot apsūdzētajiem un viņu aizstāvjiem šajā laikā iepazīties ar krimināllietai pievienotajiem arhīva lietas materiāliem. Tiesa uzdeva prokuroram nodrošināt visiem apsūdzētajiem un viņu aizstāvjiem iespēju iepazīties ar šiem materiāliem līdz nākamajai tiesas sēdei. Prokurors Edvīns Piliksers uzskata, ka izsludinātais pārtraukums izjauc apstākļu noskaidrošanas loģisko secību. Vienlaikus viņš pauž cerību, ka, atsākot lietas izskatīšanu, tiesa varēs ķerties pie lietas izskatīšanas pēc būtības, un netiks iesniegti jauni apsūdzēto vai aizstāvju lūgumi, kas varētu aizkavēt iztiesāšanas gaitu.

Tiesa pieņēma prokurora E.Piliksera pieteikumu par radītā kaitējuma kompensācijas piedziņu valsts interesēs, ar kuru prokuratūra no 14 lietā apsūdzētajiem prasa piedzīt 2,3 miljonus latu. Prokurors šādu pieteikumu iesniedza, jo lietā ir pazudis cietušais- Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs.

Tiesas kolēģija arīdzan noraidīja piecu apsūdzēto – Ināras Rudakas, Didža Janova, Adriana Ļubļina, Ojāra Rubeņa un Jāņa Plūmes lūgumu izdalīt atsevišķu kriminālprocesu saistībā ar viņiem izvirzītajām apsūdzībām.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas