Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Divi Saeimas deputāti devušies komandējumā uz Etiopiju

Būtu skumji, ja Latvijas delegācijai paredzētās vietas starp Keniju un Lesoto paliktu tukšas. Tas ir viens no Saeimas deputātes Inas Druvietes (PS) skaidrojumiem, kāpēc parlamenta delegācijai triju cilvēku sastāvā, neraugoties uz grūto ekonomisko situāciju, vajadzēja doties uz Starpparlamentu savienības (SPS) 120.asambleju Etiopijā. Deputātu I.Druvietes un Oļega Deņisova (SC), kā arī SPS nacionālās grupas sekretāres Sandras Pauras komandējums uz Adisabebu aprīļa sākumā valstij izmaksājis aptuveni 5200 latu.

"Ja tevis nav tur, tad tevis nav vispār," tā nepieciešamību Latviju pārstāvēt Etiopijā raksturo I.Druviete. Viņa pieļauj, ka nepieciešama diskusija par to, vai nebūtu jāatsakās no dalības kādās starptautisajās organizācijās, bet, kamēr tāda nav bijusi, Latvijai šādos pasākumos jābūt. SPS asamblejā, kur piedalījušies 123 valstu parlamentu pārstāvji, pārrunāta finanšu krīze, vārda brīvība, klimata izmaiņas un kodolieroču ierobežošana. O.Deņisovs, kurš darbojies komitejā par klimata izmaiņām, uzsver, ka bijis būtiski piedalīties asamblejā, jo tur bijuši klāt dažādu ES valstu pārstāvji, kas ir Latvijas starptautiskie aizdevēji. "Vajag piedalīties starptautiskos pasākumos, lai par Latviju zina," viņš saka. Arī Saeimas priekšsēdis Gundars Daudze (ZZS) akcentē, ka "neaizbraukt nevar", tas esot valsts prestiža jautājums. Ārpolitikas eksperte Žaneta Ozoliņa gan neuzskata, ka Latvijas pārstāvju komandējums uz Etiopiju bija obligāti nepieciešams. No viņas teiktā izriet, ka, no vienas puses, parlamentāriešiem ir taisnība, jo Latvijas pārstāvjiem ir jādodas uz starptautiskiem pasākumiem, lai rastu jaunus kontaktus, paustu viedokli. Taču, no otras puses, Saeimas interese par ārlietām esot minimāla, trūkstot parlamentāru debašu par ārpolitiku un arī Āfrika līdz šim neesot iekļuvusi mūsu valsts ārpolitisko prioritāšu sarakstā, tāpēc šāda komandējuma lietderība, visticamāk, būšot minimāla. Pēc Ž.Ozoliņas domām, nauda būtu iztērēta lietderīgāk, ja Āfrikas valstī Latviju pārstāvētu Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs vai kāds cits, "kurš Latvijā varētu paust Āfrikas dimensiju". SPS asamblejas arī iepriekš notikušas eksotiskās valstīs, kā Brazīlija, Čīle, Filipīnas, Burkinafaso u.c.

Arī kaimiņvalsts Lietuvas parlaments Etiopijā tika pārstāvēts, taču brauca tikai viens cilvēks, Diena uzzināja Lietuvas Seimā. G.Daudze uzskata, ka Latviju nevarēja pārstāvēt viens cilvēks, jo tad varētu darboties tikai vienā no trim komitejām. "Apskatieties, cik par saviem komandējumiem maksā prezidents, un tad ķerieties pie Saeimas," viņš uzsver.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas