Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Doma laukumā vienojas Igaunijas atbalstam

No Doma laukuma ziņo Ināra Egle: Rīgas sirds — Doma laukums, kur notiek atbalsta akcija Igaunijai, veidojot simbolisku Baltijas ceļu, — ap plkst.12 bija cilvēku pilns. Viņi sadevušies rokās un ķēde izlīkumoja pa visu laukumu. Plīvoja sarkanbaltsarkanie karogi, redzami arī lietuviešu un igauņu karogi.

Partiju Jaunais laiks un Visu Latvijai aicinājumam sanākt kopā iiniciatori rīkot šādu akciju Lietuvā un Latvijā bija Lietuvas nevalstiskās organizācijas, bija atsaukušies arī daudzi politiķi arī no visām Saeimas labējām partijām, novēroja Diena. No Tautas partijas bija atnācis Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis un daudzi deputāti. No LPP bija redzami no Daugavpils ievēlētie Vitālijs Aizbalts un Jānis Dukšinskis, bija atnākuši arī Latvijas ceļa pārstāvji. No ZZS bija atnākuši deputāts Andris Bērziņš, Guntis Blumbergs (pārstāv Latvijai un Ventspilij), Leopolds Ozoliņš un Pauls Putniņš. Tēvzemiešus pārstāvēja Pēteris Tabūns un ministrs Normunds Broks. Bija arī sociāldemokrāti — Dainis Īvāns un šīs partijas jaunieši. Premjers Aigars Kalvītis, kurš Dienai bija solījis ierasties, tomēr neieradās. To viņa pārstāvis Arno Pjatkins skaidroja ar ieilgušo tikšanos ar Igaunijas vēstnieku. Taču, atklājot valdības sēdi, premjers paudis atbalstu Igaunijai ar speciālu uzrunu.

Bija ieradušies arī daudzi bijušie Augstākās padomes deputāti, Rīgas domes deputāti un Politiski represēto apvienības pārstāvji.

Ar citiem rokās sadevies stāvēja slavenais hokeja vārtsargs Arturs Irbe (viņš arī uzrunāja sanākušos) un Latvijas institūta vadītājs Ojārs Kalniņš. Igaunijas vēstnieks Latvijā pateicās akcijas dalībniekiem par izteikto atbalstu. Pašlaik visi sanākušie dodas uz Brīvības pieminekli.

Okupācijas muzejā šodien visu dienu var parakstīties par atbalstu Igaunijai.

Savukārt LETA ziņo, ka, spītējot sliktajiem laika apstākļiem, Doma laukumā bija pulcējušies aptuveni 1000 cilvēku.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas