Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dombrava kritisks par JKP pieeju budžeta veidošanas sarunās

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pieeja budžeta veidošanas sarunās nav sevišķi konstruktīva, komentējot politiskā spēka prasību uz nedēļu atlikt valdības prioritāšu izskatīšanu, aģentūrai LETA sacīja Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (NA) valdes loceklis Jānis Dombrava.

"Ņemot vērā, ka visas partijas pakāpeniski virzījušās uz priekšu ar kopīgu risinājumu, šāda pieeja nav sevišķi konstruktīva," sacīja Dombrava, piebilstot, ka līdz šim koalīcijas partiju vidū jau bija sācis iezīmēties arvien pozitīvāks sarunu iznākums.

Dombravas ieskatā atsākt diskusijas no sākumpunkta, "zinot, ka tas var nenovest pie rezultātā, nav pareizākā pieeja šādā situācijā".

Politiķis pauda, ka katram politiskajam spēkam nācies atteikties no virknes prioritāšu. "Mums arī bija izdevumu pozīcijas, tostarp par demogrāfijas jomu, bet mēs saprotam, ka resursu ir tik, cik ir. Mēs centāmies piedāvāt partneriem vairākus veidus, kā gūt papildu ieņēmumus, dažas iniciatīvas tika atbalstītas, bet fiskālā telpa ir tāda, kāda ir," teica Dombrava.

Deputāts pauda cerību, ka visas partijas tomēr spēs atrast kopsaucēju un vienoties par pakāpenisku virzību.

Kā ziņots, nesaskaņu dēļ par Liepājas cietuma celtniecības termiņiem valdība piektdien līdz nākamajai nedēļai atlika lemšanu par papildu resursu novirzīšanu prioritārajiem pasākumiem.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē tika pieteikti divi jautājumi - Finanšu ministrijas (FM) izstrādātais informatīvais ziņojums par papildus pieejamajiem līdzekļiem 2020. gadā, kā arī Tieslietu ministrijas ziņojums par Liepājas cietuma celtniecību.

Pirms lemt par papildu līdzekļu piešķiršanu prioritārajiem pasākumiem, ministri vienojās slēgtā sēdē izskatīt jautājumu par Liepājas cietuma būvniecību. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka ministriem bijušas nesaskaņas par cietuma būvniecības sākšanas termiņu - sākt būvniecību nākamgad vai atlikt līdz 2022. gadam.

No šī jautājuma virzības lielā mērā ir atkarīgs, cik daudz līdzekļu 2020. gadā varētu novirzīt ministriju prioritārajiem pasākumiem. Līdz šim FM bija aprēķinājusi, ka, atliekot Liepājas cietuma būvniecību, 2020. gadā prioritārajiem pasākumiem varētu novirzīt vairāk nekā 170 miljonus eiro.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka valdības sēdes slēgtajā daļā piedalījās tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, kuri sniedza informāciju par šonedēļ veiktajām procesuālajām darbībām būvuzņēmumos un pie amatpersonām. 

Viens no būvuzņēmumiem, kura nosaukums figurē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Konkurences padomes pētītajā lietā par iespējamu kukuļdošanu un būvnieku karteli, ir Abora. Šā gada sākumā Abora tika atzīta par uzvarētāju Liepājas cietuma būvniecības iepirkumā.

Gadījumā, ja valdība lemtu par Liepājas cietuma būvniecības atlikšanu līdz 2022. gadam, tas nozīmētu līguma laušanu ar Abora un jauna iepirkuma izsludināšanu. 

Pēc jautājuma izskatīšanas tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), atsaucoties uz valdības sadarbības līgumu, aicināja Jaunās konservatīvās partijas ministru vārdā uz nedēļu atlikt jautājuma par 2020. gada budžeta izskatīšanu. Ministra aicinājums tika atbalstīts.

Top komentāri

kalašnikovs
k
Tēvam bija trīs dēli- divi gudri, bet trešais Dombrava!
Dumbrava ir DUMJŠ.
D
Tas viņam sejā kā zīmogs ierakstīts. Izcils stulbenis!
Keramzits
K
Būtu baigi labi, ka tadi dombravas mazak muldētu!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas