Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dombrovska valdības deklarācija – pilns teksts

Valdību veidojošās partijas trešdien pabeigušas darbu pie Deklarācijas par Valda Dombrovska (JL) vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību. Šī valdība, ko veidos partijas Jaunais laiks, Tautas partija, Zaļo un zemnieku savienība, Pilsoniskā savienība un apvienība „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK tai atvēlētajā darbības laikā līdz 9.Saeimas pilnvaru beigām darbosies tā, lai atgūtu sabiedrības uzticību valsts varai, lai radītu priekšnoteikumus ekonomiskās krīzes pārvarēšanai un liktu stabilus pamatus Latvijas izaugsmei, sabiedrības labklājībai un drošībai, teikts deklarācijā.

Jaunā valdība izvirzījusi sev piecus neatliekamus uzdevumus: samazināt budžeta deficītu, lai nodrošinātu turpmāku starptautiskā aizdevuma saņemšanu un apstādinātu ekonomikas lejupslīdi; atbalstīt uzņēmējus; samērīgi atbalstīt maznodrošinātos; sadarboties ar sociālajiem partneriem un informēt sabiedrību par pieņemtajiem lēmumiem;  grozīt Satversmi, paredzot tautai tiesības atlaist Saeimu, ja tā zaudējusi uzticību.

Valdības deklarācijā teikts, ka uzņēmumu padomes valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās tiks likvidētas, izņemot īpaši lielas akciju sabiedrības.

Dombrovska valdība apņēmusies atgūt sabiedrības uzticību varai.

Valdības deklarācijā teiks, ka tiks nodrošināta pilna un skaidra informācija par Ministru kabineta darbu un situāciju tautsaimniecībā; veikts valsts pārvaldes funkciju audits un ieviesti tā rezultāti; virzot un apstiprinot kandidātus augstiem valsts amatiem, nodrošināts procesa atklātums; izstrādāta normatīvā bāze valsts finansētu politisko partiju sistēmai; nodrošināta sabiedriskā radio un televīzijas neatkarīga darbība.

Topošā valdība apņēmusies lēmumu pieņemšanā iesaistīt NVO, ieviest kārtību, kādā valsts pārvalde deleģē uzdevumus biedrībām un nodibinājumiem. Jaunā laika pārstāvja vadītā valdība apņēmusies veicināt ārzemēs dzīvojošo latviešu un Latvijas iedzīvotāju atgriešanos un reintegrēšanos Latvijas sabiedrībā.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Dombrovska valdības deklarācija

LASI VĒL:

Jaunā koalīcija vienojas par valdības deklarāciju

Jaunveidojamās valdības partijas vienojas par budžeta grozījumiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas