Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dombrovskis: laikam citi premjera kandidāti apvainojušies, ka nav "Vienotības" reklāmā

Pēc premjera Valda Dombrovska (JL) skaidrotā, Vienotības aptaujā par labāko valdības vadītāju viņš un Saskaņas centra (SC) līderis Jānis Urbanovičs iekļauti, jo abu pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem ir lielākās izredzes uzvarēt vēlēšanās, tām ir augstākie reitingi. Politiķis gan saprotot, ka vairāku partiju premjera kandidāti ir apvainojušies, ka nav iekļauti _Vienotības _reklāmā.

Uz norādīto, ka ar šo aptauju Vienotība popularizē arī J.Urbanoviču un SC, V.Dombrovskis trešdien intervijā Latvijas Radio teica, ka "tas ir Urbanoviča viedoklis". Viņš vērsa uzmanību uz to, ka saskaņā ar pašreizējiem rezultātiem balsojums sadalās 70 pret 30, kas, viņaprāt, ir pietiekoši pārliecinoši. "Ja jau par reklāmu runā, acīmredzot tā ir pamanīta," rezumēja valdības vadītājs. Ap to saceltā ažiotāža viņam gan neesot saprotama.

LNT raidījumā 900 sekundes viņš vēl skaidroja, ka aptaujas mērķis lielā mērā esot akcentēt tās atšķirības, kas ir starp Vienotību un SC, un to piedāvājumiem. Jautāts, vai aptaujas rezultātu iesniegšana Valsts prezidentam nav vērtējama kā spiediens uz viņu, V.Dombrovskis pauda viedokli, ka gala lēmumu pieņems pats prezidents un to lielā mērā noteiks arī vēlēšanu rezultāti.

Ideja par šādu aptauju radusies Vienotības kampaņas darba grupā, tā neesot premjera ideja.

V.Dombrovskis piebilda, ka dažas partijas savu premjera kandidātu vēl nav nosaukušas. To vēl nav izdarījusi apvienība Par labu Latviju (PLL).

Viens no tās līderiem Ainārs Šlesers (LPP/LC) uz Dienas lūgumu komentēt viņa neiekļaušanu minētajā aptaujā teica: "Lai viņi padzīvo kā premjera kandidāti, bet 12. augustā Latvijas sabiedrība uzzinās, kurš būs nākamais valdības vadītājs." Viņš zinot, ka neviens no aptaujā iekļautajiem cilvēkiem nebūšot premjers. A.Šlesers gan nepateica, kuru personu 12. augustā PLL nominēs šim postenim, taču solīja vēl nebijušu kampaņu ar "lielu tautas masu iesaistīšanu".

Visu Latvijai! - TB/LNNK premjera kandidātam Robertam Zīlem radies iespaids, ka Vienotībai nākamā koalīcija jau esot skaidra. Jautājums esot tikai, vai vairāk balsu un tiesību veidot valdību iegūs Vienotība vai SC. "Pretējā gadījumā nav izprotama SC premjera kandidāta netieša slavināšana, viņu vienīgo uzskatot par līdzvērtīgu Valdim Dombrovskim," paziņojumā presei norāda R.Zīle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas