Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dombrovskis Rozentālei nosaka termiņu informācijas sniegšanai

Šodien premjers Valdis Dombrovskis (JL) pieprasījis veselības ministrei Baibai Rozentālei (TP) pirmdienas plkst. 14.00 sniegt detalizētu informāciju par veselības jomas finansējuma sadalījumu mēnešu griezumā pērn, šī gada pirmajā un otrajā pusgadā. Savukārt līdz piektdienas plkst. 12.00 iesniegt informāciju par ārstniecības iestāžu ilgtermiņa kredītsaistību ikmēneša maksājumiem, ieskaitot kredīta procentu un pamatsummu dzēšanas maksājumus par katru slimnīcu, informē premjera preses sekretāre Līga Krapāne

„Šīs rezolūcijas izpildē no ministres sagaidu konstruktīvu pieeju. Veselības sistēmas augstākās vadības līmenī lēmumu pieņemšana līdz šim ir notikusi nekonsekventi – veselības jomas reformas principi jeb māsterplāns ir zināms jau vismaz piecus gadus, taču tā izpilde ir palaista pašplūsmā. Veselības ministrijas rīkojumi ir bijuši savstarpēji pretrunīgi, ministrija iedzīvotājiem nav pietiekami izskaidrojusi veselības sistēmas reformas būtību un ieguvumus. Tā vietā notiek masveida tautas iebiedēšana,” uzsver V.Dombrovskis

Atbilstoši rezolūcijai, Veselības ministrijai norādītajā termiņā jāsniedz informācija par konsolidētā veselības budžeta sadalījumu mēnešu griezumā 2008.gadā un 2009.gada pirmajā pusgadā, kā arī prognozi jeb plānu par sadalījumu 2009.gada otrajā pusgadā (primārā, ambulatorā, stacionārā aprūpe, neatliekamā medicīniskā palīdzība u.c.).

Veselības ministrijai jāsniedz arī skaidrojums par vidējo darba algu samazinājumu medicīniskajam personālam, par stacionāro ārstniecības iestāžu gultas vietu skaita izmaiņām un gultas vietu noslodzi mēnešu griezumā par katru slimnīcu, kā arī valsts finansējumu stacionārajām ārstniecības iestādēm mēnešu griezumā par rezolūcijā minētajiem laika periodiem. Veselības ministrijai arī jāsniedz skaidrojums par ministrijas centrālajā aparātā strādājošo skaita un finansējuma samazinājumu.

Savukārt līdz 31.jūlija plkst. 12.00 Veselības ministrijai jāsniedz informācija par to, cik lieli ir stacionāro ārstniecības iestāžu ilgtermiņa kredītsaistību ikmēneša maksājumi, ieskaitot kredīta procentu un pamatsummu dzēšanas maksājumus par katru slimnīcu.

„Nolaidīgs nozares menedžments ir radījis situāciju, kad „treknajos gados” desmitiem miljonu latu tika ieguldīti apšaubāmas lietderīgas celtniecības projektos, tika iegādātas dārgas medicīniskās iekārtas, gadiem vairoti slimnīcu parādi un pieaugušas slimnīcu kredītsaistības,” tā slimnīcu finansiālo stāvokli vērtē V.Dombrovskis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas