Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Draud slēgt 150 skolu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
labā
l
Ja lauku bērnu skolotāja-audzinātāja neaizvedīs uz teātri, kino, cirku, muzeju, kādu atrakciju parku, tad viņš to redzēs uz bildēm vai neredzēs nekad!!! Vai arī liels būdams nepratīs uzvesties, kā arī saviem pēcnācējiem neko neparādīs!!! Mietpilsonisms!!!
indziņa
i
Un kur tad skolotāju ,,slavenā'' arodbiedrība skatās, vai tiešām arī pašvaldību savienībai, ģimenes un bērnu lietu ministrijai nerūp bērnu un pašvaldību nākotne. Šeit jau nav tikai jautājums par ekonomiku, tas ir mūsu Latvijas nākotnes jautājums! Vai pašiem (valdībai) pietiks ar palikušajiem nodokļu maksātājiem, lai uzturētu valsti. Nevienam nav noslēpums, ka palielinoties pedagogu, ārstu un policistu algām, pieaug arī valstij atpakaļ pārskaitītā nodokļu summa.
stella
s
Nu vienkārši super! Celsim modernus cietumus, lai varētu uzcelt - likvidējam 150 skolas, atņemam vecākiem bērnus un učenes no valsts ārā - lai brauc pa pasauli un meklē, kur palikt. Kolosāla ideja, ne par velti Koķe teica, ka ciena ekstrēmas lietas.
Piktā
P
,,Prieks'', ka darbojas uzskats, ka mazās skolas nespēj dot kvalitatīvu izglītību. Lielajos kombinātos, protams, vieglāk, ir dumjo gals un gudro, aizsūtam uz olimpiādi no 30 gudrajiem vienu, tas iegūst labu vietu, bet arī lauku skolās no tiem 10 bērniem, kas ir, bez īpašas izvēles vienu aizsūtam uz olimpiādi un arī šim bērnam ir sasniegumi, tad rodas jautājums par izglītības kvalitāti? Vai tas, ka lielās skolas iznīcina viduvējos bērnus, norakstot viņus kā nespējīgus, vai tas, ka mazā skola dod iespēju šim bērnam tikt uzaugšu, neliecina par kvalitāti? Cik līdzekļu ir ieguldīts mazajās lauku skolās? Varbūtt derētu apkopot datus pa visu Latviju, tad novērtēt, kas šajās ēkās atradīsies? Bet vai tas kādu interesē, Latvija ir ,,bagāta'' valsts un naudu var šķiest pa labi un kreisi. Tas, ka novadu veidošanai iedotā nauda, klausoties par reālajām likvidācijām, ir izšķērdēta bezmērķīgi, nevienam jau nerūp.
Oskars
O
KURŠ TĀS skolas ēkas TAISĀS PRIVATIZĒT ( zinu kad tur ir LABAS ēkas, pat bijušās MUIŽAS - PILIS ).
seņa
s
ko darīt,tāda laikam dzīve,ja reiz par sekām valsts domās pēc tam...stulbums ar tālejošām sekām, kā lai vēl savādāk to nosauc:(
Fely cita
F
Es savukārt šaubos, vai ir aprēķināts, cik izmaksās šis viedais lēmums. Ka vēl tiešām nesanāk kā ar b/d.
seņa
s
šaubos vai šoreiz tā būs ministres nostāja....! cik saprotu,ka finanses uz to spiež un valdība...protams,ka tas nav un nevar būt tam visam attsainojums:(
Dusmīgā
D
Celsim Latvijā Gaismas pili un tai pat laikā nolikvidēsim 150 skolas! No kurienes tad tas bērns saņems vairāk "gaismas" - no savas skolas vai no tās "pils" uz kuru savu mūžu neaizbrauks!!!???
Meitene
M
Ei, nu, beidziet! ko esiet piespieduši piedzemdēt, to jau nu ta kā vajadzētu izaudzināt, vai ne? Varbūt kādu tālejošāku politiku radiet! Analfabētisms, jau nu tiešām neglābs mūsu valsti! Vispār viens jautājums - tiešām šāda ir Ministres nostāja!?!?!?!?!
Fely cita
F
Slēgs 150 skolas... laukos? Kāpēc nav minēts, vai runa ir par pilsētām vai laukiem? Ja Rīgā no 2 pustukšām skolām uztaisīs vienu pilnu, tā nebūs traģēdija, bet, ja laukos, likvidēs bērnam tuvāko skolu un liks braukt kaut 20-30 km (par 50-60 km nemaz nerunājot), tad kā īlens no maisa izlīdīs problēmas, kuru risināšana izmaksās krietni dārgāk. Piemēram, pateicoties Šlesera "brīnišķīgajai" ministrēšanai, atsevišķi ceļi rajonos ir izbraucami tikai sausā laukā. Nē, nu var jau var ar kādu kāpurķēdnieku, bet ar parasto riepu auto nesanāks. Vai satiksmes autobusi, kuru nav. Un kuru reisi tiek samazināti. Cik daudzas pašvaldības var uzturēt savu skolas autobusu? Par bērnu drošību pat runāt negribas - vai tiešām mums par maz nelaimju noticis ar bērniem, kas kājām vai stopojot mēro ceļu skola - mājas? Kārtējo reizi parādās klasiskā IZM stratēģija - vispirms vervelējam, pēc tam sākam rēķināt. un domāt vispār aizmirsies.
Paaps
P
Vajag vispār slēgt skolas. Skolotāji nebūs vajadzīgi un nebūs jāuztraucas, ka kādam jāpieliek alga. Kā saka Krievi -tas ir pesec :(
AD
A
Nav nekāda vajadzība meklēt "resursus" uz skolu rēķina! Jāsamazina klerku skaits NEDABĪGI UZPŪSTĀ un NEEFEKTĪVĀ MINISTRIJĀ un nauda skolotāju algām nāks griezdamās!
Antons
A
Jādomā, ka pagaidām tā vēl ir tikai draudēšana - saviem kolēģiem valdībā. 2010 gadā krīze būs pāri un gan jau kaut kādu papildus naudu atradīs, bet vai pietiekami lielu?
Dakša
D
Ja es būtu ticīga, tad tagad laikam aizietu uz baznīcu un noliktu pudu smagu sveci par to, ka maniem bērniem vairs palikusi tikai vidusskola un augstskola, nevis tas viss, kas tagad notiek - bērnudārzu un skolu slēgšana, un tamlīdzīgs ārprāts. Ko tad lai dara tās māmiņas, kurām tagad ir sadzimuši bērniņi, bet perspektīvā nav ne bērnudārzu, ne skolu? Vai tiešām tie, kas pie varas, perspektīvā vairs neredz nekādu iespēju bērnu izglītībai? Un, ja kādam tur augšā ir vajadzīga optimizācija, tad lai paskatās labāk paši sev apkārt, kā tā nodokļu nauda aiziet pa labi un pa kreisi. Kur palika jau gada sākumā Vācijas piedāvātā iespēja pārbaudīt, vai arī no Latvijas uz Lihtenšteinas kontiem nav aizgājusi kaudze naudas? To izmantoja daudzas valstis, bet mūsējie visu smuki noklusēja. Skolu slēdzēji, b*n!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas