Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Drošības policija sāk pārbaudi par PCTVL filmu

Pamatojoties uz apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK  iesnieguma, Drošības policija (DP) ir nolēmusi uzsākt pārbaudi par apvienības _PCTVL _veidotās filmas Uzvaras diena – mūsu svētki saturu, kā arī tās izplatīšanu Latvijas skolās, _Dienai _apstiprināja DP preses sekretāre Kristīne Apse-Krūmiņa.

"Apzināsim iesniegumā minēto informāciju, izanalizēsim, un tad pieņemsim lēmumu, vai nu uzsākt vai atteikt kriminālprocesa ierosināšanu," stāsta DP pārstāve. 

TB/LNNK Saeimas deputāti ir pārliecināti, ka filma ir uzskatāma par klaji propagandisku un neatbilstošu Latvijas kā neatkarīgas demokrātiskas valsts vērtībām, jo tā ir tapusi pamatojoties uz PSRS laika dokumentālā kino hronikām, slavinošā gaismā parādot padomju okupācijas karaspēku, bija teikts partijas paziņojumā presei. 

TB/LNNK aicināja DP izvērtēt, vai filmas veidotāju un izplatītāju darbībā nav saskatāmas pretvalstiskas rīcības pazīmes, īpaši ņemot vērā sarežģīto starptautisko situāciju, iepriekš norādīja TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons.

"Iesniedzējiem jāpalasa Satversmes 100.pants, kurā teikts, ka ikvienam ir tiesības uz viedokli un cenzūra ir aizliegta," saka viens no filmas autoriem PCTVL frakcijas priekšsēdis Jakovs Pliners, kurš ir drošs, ka filmā nav nekā pretlikumīga. "Filmā nav nekas pret Latvijas Republiku. Tur nav nekāda padomju propaganda, tur it tikai hronika par lielākajām Otrā pasaules kara kaujām," viņš uzsver.

Pēc J.Plinera teiktā no saražotajām 300 filmas kopijām, autoriem šobrīd palikuši kādas 70. Lielākā daļa no tām aizceļojusi uz minoritāšu skolām, bet divas uz skolām ar latviešu mācību valodu. Vairākas palūgušas masu mediji un politiķi.  

Skolām nav aizliegts pieņemt šādus dāvinājumus un izmantot tos mācību stundās, taču tādā gadījumā tām arī jāuzņemas atbildība par to, kas bērniem tiek rādīts, iepriekš norādījuša par izglītības jomu atbildīgās institūcijas.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIDEO:

PCTVL filma vēstures un audzināšanas stundām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas