Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dukštem neizdodas ar gaisa balonu sasniegt augstuma rekordu

Gaisa kuģotājam Gunāram Dukštem tehniskas kļūmes dēļ svētdien tomēr nav izdevies iecerētais mēģinājums sasniegt pasaules augstākā kalna Everesta augstumu - 8846 metrus.

Dukšte pastāstīja, ka lidojums ildzis divas stundas un tā laikā gaisa balons "BizBizMārīte" pacēlies apmēram 7000 metru augstumā. Taču tad saņemta ziņa no Gaisa satiksmes kontroles dienesta ar lūgumu samazināt augstumu, jo gaisa balonam sabojājusies ierīce, kas ļauj dienestam kontrolēt tā kustības virzienu.

Līdz ar to nebija iespējams garantēt, ka gaisa balons netraucē lidmašīnām. "Mēs jau dažas redzējām tik tuvu, ka pat varējām pamāt ar lakatiņu," sacīja gaisa kuģotājs. Svētdien lidojums norisinājās no Siguldas līdz Piebalgai.

Līdz ar to cerība sasniegt Latvijā un Baltijā līdz šim lielāko augstumu šoreiz neizdevās un Dukšte to plāno izdarīt vien nākamgad, jo vasarā laika apstākļi tam nav piemēroti.

Iepriekš bija plānots, ka gaisa balons "BizBizMārīte" piezemēsies Latgalē neilgi pirms saulrieta un maksimālo deviņu kilometru augstumu sasniegs, atrodoties posmā starp Gaiziņkalnu un Teiču rezervātu.

Ar šo lidojumu Gunārs Dukšte atzīmēaš Latvijas gaisa kuģošanas 17.gadadienu.

Kopš 1992.gada 4.aprīļa, kad Vecrīgā no Doma laukuma pirmajam lidojumam pacēlās gaisa balons "Vinnijs", Dukšte jau veicis gandrīz 3000 lidojumu, pilotējot gaisa balonus četru kontinentu 17 valstīs, to vidū tādās tālās un eksotiskās zemeslodes vietās un valstīs kā Ziemeļpols, Alpi, Meksika, Austrālija, Japāna, un citur.

Pašreizējo augstuma rekordu - 7684 metrus - Dukšte sasniedza 2008.gada martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas