Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Džeriņam par kukuļa piesavināšanos nosacīts sods un naudas sods

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien atzina par vainīgu 2200 latu kukuļa piesavināšanās lietā apsūdzēto juristu Edgaru Džeriņu un piesprieda viņam nosacītu brīvības atņemšanu, kā arī naudas sodu.

Kā aģentūru LETA informēja Centra rajona tiesas kancelejas vadītāja Ingrīda Ņeveska, saskaņā ar šodien pasludināto saīsināto spriedumu Džeriņam piemērota nosacīta brīvības atņemšana uz deviņiem mēnešiem, nosakot pārbaudes laiku uz vienu gadu. Tāpat viņam piespriests naudassods 13 minimālo mēnešalgu jeb 2340 latu apmērā.

Šodien tiesa krimināllietā pasludināja saīsināto spriedumu, bet pilns nolēmuma teksts būs pieejams no 25.janvāra. Pēc tam likumā noteiktajā kārtībā to būs iespējams pārsūdzēt.

LETA jau ziņoja, ka pērn 28.decembrī Džeriņš tiesai teica pēdējo vārdu, savu vainu viņam inkriminētajā noziedzīgajā nodarījumā pilnībā noliedzot. Savukārt prokuratūra tiesas debatēs Džeriņu par kukuļa piesavināšanos bija lūgusi sodīt ar četru gadu un trīs mēnešu brīvības atņemšanu. Aizstāvība pauda uzskatu, ka Džeriņš nav vainīgs un ir attaisnojams.

Kā ziņots, Džeriņš šajā lietā apsūdzēts par to, ka 2006.gada sākumā viņš, solot kādam Guntim Gardam iekārtot pansionātā vecus cilvēkus, nelikumīgi no viņa saņēmis 2200 latus, lai nodotu tos kādai pašvaldības amatpersonai. Tieši uz Gardas iesnieguma pamata Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki Džeriņu aizturēja.

Džeriņš aģentūrai LETA apgalvoja, ka pret viņu vērstajā apsūdzībā saskatāma virkne nepilnību. Viņš savu vainu neatzīst. Pēc jurista iepriekš teiktā, Garda esot izmantojis vecu cilvēku uzticēšanos, izkrāpjot viņiem dzīvokli un pretī solot par 1000 latiem iekārtot pansionātā. Savus solījumus Garda neesot izpildījis, bet dzīvokli jau pārdevis.

Pēc dzīvokļa pārdošanas vecie ļaudis nav atstājuši mitekli, bet jaunie saimnieki neesot varējuši uz to pārcelties, tādēļ sākuši tiesas procesus. Džeriņš tiesā pārstāvējis jaunos īpašniekus, tādēļ izprasījis visus nepieciešamos dokumentus un secinājis, ka notikusi krāpšana.

Jurists iepriekš apgalvoja, ka viņa rīcībā ir arī Gardas rakstīts dokuments, kurā apliecināts, ka Garda saņēmis 12 400 ASV dolāru (toreiz - aptuveni 7328 latus) un sola atbrīvot dzīvokli, bet iemītniekus - iekārtot pansionātā.

Džeriņš atzina, ka ar pretējās puses pārstāvjiem bija panākta vienošanās atsaukt prasību, ja vecie ļaudis tiks iekārtoti pansionātā. Tādēļ Džeriņš, iepazīstoties ar Rīgas domes sniegto atteikumu par iekārtošanu pansionātā, gatavojies jau iesniegt prasību Administratīvajā rajona tiesā, kurā, viņaprāt, būtu arī uzvarējis, taču pēc tam sekojusi jurista aizturēšana.

Tomēr Džeriņš nenoliedz, ka Garda viņam par juridisko palīdzību - normatīvo aktu izpētīšanu sociālās aprūpes jomā - samaksājis 1100 latus, par ko bijis arī sagatavots līgums.

Kā ziņots, KNAB darbinieki Džeriņu uz aizdomu pamata par kukuļa piesavināšanos aizturēja 2006.gada marta sākumā. Aptuveni tajā pašā laikā tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 321.panta 1.daļas par kukuļa piesavināšanos, ko persona saņēmusi, lai to nodotu valsts amatpersonai.

Džeriņš plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams, kad aktīvi iesaistījās lietās, kas saistītas ar ceļu satiksmes noteikumiem un to interpretāciju.

Top komentāri

guga
g
Advokāts Edgars Vācietis arī par tikpat lielas summas kukuli saņēma nosacīto sodu. Tagad turpina advokāta praksi, ņem kukuļus, bet daudz rafinētākā veidā. Viņu aprindās tā ir norma.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas