Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Dziedošā zēna noslēpums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kriksis
k
To ko komentēja ,, kriksis'' tad , tie notikumi ap šo gleznu notika reālā laikā un telpā no 2006 līdz 2008 gadam.
Otto
O
Cienijams komentars, godigs, solids, apsveicu
Ojars
O
labs raksts- skops vardos un faktos, bet skaidrs sava jega un attieksme.
Rifs
R
Jā,diemžēl šie slepkavas un bendes arī tiek pieskaitīti Nacionālajiem Partizāniem.Bet tā ir rupja kļūda.Piemēram Talsos kara laikā, kad ienāca vācieši,ļoti aktīvi uzdarbojās vietējais slepkava Jaņpēteris un viņa rokas puiši.Mana mamma stāstīja,kādas zvērības šie nezvēri kopā ar vāciesiem Talsos ir darījuši,jo viņa šo laiku bija pilsētā.Katru nakti esot skanējuši šo, uz nošaušanu transportēto sieviešu,mazu bērniņu un veco cilvēku kliedzieni.No tā mēs nevaram aiziet,tā ir bijis.Bet tajā pašā laikā daudzi Talsinieki,kuri negribēja un nevarēja dzīvot legāli, pēc sarkano ienākšanas,sabēga mežā.Starp viņiem bija daudz arī ļoti jaunu cilvēku,kurus vadīja ideāli par brīvu valsti un kuri nebija pat ostījuši pulveri.Tur viņi cerēja uz Angļu palīdzību,kamēr pamazām viņus čekisti apšāva,izķēra vai kuri padevās un nonāca Vorkutas raktuvēs.Pēc tam no turienes atgriezās ar sabeigtu veselību.Bet šis sepkava Jaņpēteris pamanījās aizlavīties uz Krieviju un tur ilgāku laiku bija priekšnieks kautkādā kolhozā.Un tad viņš sadomāja atbraukt uz Latviju.Laikam cerēja,ka arī viņu šeit sagaidīs kā varoni.Tas bija vēl 60-to gadu sākumā.Cilvēku viņu nekavējoties nodeva čekai un tad viņus visus tiesāja 18 CBR klubā publiski.Slepkavas nošāva,bet pārējie dabūja dažādus sodus.Tur cieta arī daudzi īstie Nacionālie Partizāni,kuri tiešām bija gribējuši panākt Latvijas neatkarību,bet kuru rokas nebija sasmērētas ar mierīgo iedzīvotāju asinīm.Diemžēl šodien slepkavas un īstie cīnītāji tiek bieži bāzti vienā maisā.Tāpēc vēsture ir jāpēta un jāskaidro,lai atsijātu graudus.Bet bijušajiem un esošajiem komūnistiem pret šiem cīnītājiem vienmēr būs vienādi liels naids,jo viņi visi toreiz cīnījās pret komūnistu nostiprināšanos Latvijā.Es vienmēr ar lepnumu,ejot tam garām,noskatos uz Ž.Lipkes pieminekli pie bijušās sinagogas.Tas cilvēks tiešām bija varonis,jo mani vecāki man radīja labu priekšstatu par toreizējo situāciju Latvijā,kad šis cilvēks reāli katru dienu riskējot ar savu dzīvību,glāba citus cilvēkus no tām šausmām,kādas man attēloja mana mamma par to vācu laiku Talsos.Labi,ka šādu cilvēku piemiņa tiek saglabāta nākošajām paaudzēm.
Moiše
M
Mēs ebrej ir visvairak cietuš un jums būs maksat mums kompensacij!
kriksis
k
Precizējumi. Šo gleznu nav atšifreis Pīters Sattons, bet gan ,,Art lost register'' speciāla datorprogramma kura pārbauda vissus gleznu katalogus kuri ir uzlikti uz Aukcionu. Pīters Sattons ir tikai apstiprināis atribūciju. Filmā ,, Pianists'' šis gadījums ar Gutnajeru Waršavas Getto ir atspoguļots kā ,,melnais humors''.
Bezvārdis
B
Es ierosinātu paskatīties, kādas vēl ir šī 'iekšlietu darbinieka' kolekcijā esošās gleznas. Domāju, ka atklāsies, ka liela daļa no šīm gleznām izrādīsies sākotnēji piederējušas 'iekšlietu darbinieka' bijušajiem 'klientiem', bet stāsts par 'draugu', kuram 'nomiris radiniek', visticamāk ka, ir izdomājums.
wolfram
w
Protams, tas, ka ebreja glezna atradusies ir liels notikums. Tas nekas, ka Latvijā katru otro mēnesi notiek gleznu izsoles, kur tiek pārdotas vecmeistaru gleznas, kuru īpašnieku kauli mētājās kaut kur Sibīrijā vai smuki apbedīti Kalifornijā... Pareizi raksta ululiņš (ne tikai Lukss, pilnīgi visa komunistu elite dabūja labus dzīvokļus, lielākoties "ar iedzīvi"), komunistu pirmais "darbs" bija iesēsties smalkos dzīvokļos. Man arī vectēvs pēc atgriešanās no Sibīrijas dabūja atpakaļ pāris albumus, pārējais, atvainojiet, "bezsaimnieka manta". Varbūt par šo masveida procesu derēja uzrakstīt...
ululiņš
u
Man visa tā lieta izskatās pavisam citādi. Neticu, ka kāds no šucmaņiem bija spējīgs noteikt gleznas vērtību, ja jau to nevarēja izdarīt vietējie eksperti. Piedevām, atrodoties dienestā, gleznas uzglabāšana un pārvadāšana uz nākošo dienesta vietu varētu izrādīties neērta. Tāpēc policisti būtu paķēruši zeltlietas vai kaut ko citu, viegli transportējamu un realizējamu, nevis gleznu vai Meisenes porcelāna trauku.Ticamāks rādās būt cits scenārijs. Pēc kara komunisteļi centās salīst aizbēgt paguvušo latviešu dzīvokļos, kurus viņi bija spiesti pamest ar visu iedzīvi..Ja mani atmiņa neviļ, tad Rīgā tā, piemēram, izdarījās izcilais dzejnieks Valdis Lukss..Polijā droši vien notika tas pats, tai skaitā ar iznīcināto žīdu dzīvokļiem. Tālāko gleznas ceļu iztēloties grūti - pārāk daudz variantu.
Visu cieņu
V
Andrejam Krastiņam. Ir aizgājis viens no lielākajiem Atmodas politiķiem. Klusumu,veči.
kadijs
k
Kad iedosiet kādus tiešus pierādījumus, tad noticēšu SC biznesa bīdītājiem, bet tikmēr tās ir versijas un vienīgais fakts ir tas, ka tā nāk no Latvijas. Viss pārējās spekulācijas ir līdzvērtīgas pūšanai Maskavas taurē.
Zemgalietis
Z
Idiņiem palūģšu dot kādus avotus, citādi kā vienēr, kad kaut kur sanāk runāt DELFInārija komnetāru ''vaideloti''...nu, nu, kur tad ir jūsu SS Baltkrievijā utt. Smird pēc komuņaku vecajiem stāstiem jaunu vergu dzimtu valodās. Latvieši, latvieši un kur tad palika ebreji, kas izgrieza pusPolijas, kas bija PSRS ieņemta 1939. gadā vai kad viņi lēma par cilvēku dzīvībām no čekas torņiem. Katrai tautai ir savi kauna traipi, arī ebreju tautai tādu pietiek atliku likām....
007
0
Kaut gleznas veesture ir lloti skumiiga, jaasaka ZZEEL, ka taa nepalika Latvijaa. Riigaa ir Baltijas un Ziemelleiropas kontekstaa unikaals muzejes - Latvijas AArzemju maakslas muzejs, kuraa ir unikaala olandes 17. gs. maakslas kolekcija. IESKATIETIES: www.amm.lv. Skumiigi, ka kolekcionaars NEBIJA ieintereseets Latvijas muzeju vides attiistiibaa, bet tikai savaa pellnnaa.
grietinja
g
tik pat labi pec tam cieta vinu gimenes liidziigos noziegumos, kad sarkana armija slakteeja Latvijaa. jebkursh noziegums ir janosoda. nav zelastibas neviena gadijuma. = Pievienojos, tikai viena nianse- ne peec tam, bet pirms tam...;)
ansiic
a
diemzeel katraa tautaa ir pa melnai avij, seviski jau, ja aareeji speeki piespiez darboties vinju labaa. tik pat labi nacisti vareetu uzvareet karaa un tad visi sliktie buutu rietumu pasaule. protams, jebkursh noziegums pret clveeci un cilveekiem ir nosodaams. sis staasts izgaismo nepatikamas detaljas, kas mums kaa latvieshiem tomeer buutu jaazina. ne tikai pret mums ir tikushi pielietoti nezeeliigi noziegumi, bet ari atseviski latviesi ir darbojusies operacijas, kas izraisa nelabumu. tik pat labi pec tam cieta vinu gimenes liidziigos noziegumos, kad sarkana armija slakteeja Latvijaa. jebkursh noziegums ir janosoda. nav zelastibas neviena gadijuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas