Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Eglītis gada beigās prognozē nelielu bezdarbu veselības sistēmā

Veselības ministrs Ivars Eglītis (Tautas partija) prognozē, ka gada beigās atsevišķi ārstniecībā strādājošie speciālisti tomēr zaudēs darbu.

Intervijā Latvijas Radio Eglītis norādīja, ka līdz ar strukturālajām reformām veselības aprūpes jomā galvenais uzsvars būs uz ambulatoro aprūpi un daudzi speciālisti, kas līdz šim strādājuši slimnīcās, varētu pārkvalificēties un strādāt poliklīnikās. "Viņi ļoti labi noderēs sektorā, ko mēs attīstīsim," teica ministrs.

"Es neizslēdzu, ka var uz gadu beigām parādīties pirmais nelielais bezdarbs ārstniecības personām," sacīja Eglītis un piebilda, ka patlaban "nav ne mazākā iespēja runāt par skaitļiem".

Jau vēstīts, ka Veselības ministrijas (VM) strukturālo reformu plāns nozarē paredz reorganizēt visas tās padotībā esošās valsts aģentūras, to vietā izveidojot četras tiešās pārvaldes institūcijas - Veselības aprūpes norēķinu centru, Veselības ekonomikas institūtu, Sabiedrības veselības dienestu un Veselības inspekciju.

Reorganizācijā veselības jomas administrācijā strādājošo darbinieku skaits samazinātos par 300-350 cilvēkiem, bet plānotais finansiālais ieguvums 2010.gadā sasniegtu 6,7 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas