Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Eiropas lietpratēji iesaka mikrouzņēmumus un privāto-publisko partnerību

Pēc premjera Valda Dombrovska (JL) iniciatīvas sasauktās augsta līmeņa darba grupas pirmajā sēdē galvenokārt apspriesta mikrouzņēmumu atbalsta programma, kuras realizācija palīdzētu sildīt ekonomiku un risināt bezdarba problēmu, žurnālistus pēc sēdes informēja premjers. Par šo jautājumu Latvijas pusei tiks sniegta detalizētāka informācija, lai programmu realizētu.

Tāpat liela uzmanība pievērsta publiskās un privātās partnerības likumam un tam, kā to pareizi izmantot. Pēc ekspertu domām, tas ir labs instruments laikā, kad budžetā trūkst līdzekļu, taču vienlaikus jāraugās, lai vēlāk valstij nerodas pārāk lieli izdevumi.

Tikšanās laikā arī pārrunāti dažādi mehānismi, lai iedzīvotāji nepārceltos "pelēkajā zonā". Arī šajā jautājumā Latvijai tiks sniegta papildu informācija, galvenokārt par Skandināvijas valstu pieredzi.

Pēc premjera teiktā, lata devalvācija netika apspriesta, tāpat neesot runats arī par vienpusēju eiro ieviešanu.

Par konkrētiem priekšlikumu realizācijas termiņiem V.Dombrovskis nerunāja. Savukārt uz jautājumu par to, kāda ir garantija, ka ekspertu priekšlikumi tiks ņemti vērā un tos nenoraidīs koalīcija, viņš norādīja: mērķis ir sarūpēt priekšlikumu un gūt informāciju, nevis kādam ko uzspiest.

Pēc premjera iniciatīvas izveidota augsta līmeņa darba grupa, kas diskutēs par Latvijas attīstības īstermiņa, vidēja termiņa un ilgtermiņa mērķiem, lai sekmīgi pārvarētu pašreizējo valsts ekonomisko situāciju un fundamentāli pārskatītu ekonomikas struktūru un konkurētspēju. Tajā iesaistīti eksperti, kam bijusi pozitīva loma deviņdesmito gadu krīzes pārvarēšanā Skandināvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas