Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eiropas meteorologi brīdina par spēcīgu aukstuma vilni janvārī

Janvārī Eiropu piemeklēs viens no pēdējo gadu spēcīgākajiem aukstuma viļņiem, brīdina vairāki Eiropas meteodienesti. Latvijā paredzams, ka pirms lielā sala decembra pēdējās dienās vēl iestāsies atkusnis.

"Accuweather" speciālists Džo Bastardi skaidro, ka jau tagad virs Skandināvijas un Atlantijas okeāna ziemeļiem sāk veidoties plaša anticiklonu sistēma, kas bloķēs siltās gaisa plūsmas no okeāna. Plašā Eiropas daļā ieplūdis aukstas arktiskas gaisa masas, kas nesīs gan sniegus un puteņus, gan aukstu laiku. "Ir iemesls sacīt, ka ceļā pie mums ir iespaidīgs divu līdz četru nedēļu ilgs aukstuma vilnis," Bastardi raksta savā ziņojumā.

Amerikas Savienotajās Valstīs jau visu decembri ir ļoti auksts laiks, piedzīvotas arī sniega vētras un šis aukstais laika periods atgādinot pagājušā gadsmita 50.gadu ziemas, norāda "Accuweather". Organizācija "Accuweather" dibināta 1962.gadā ASV un apvieno meteorologus un klimata pētniekus no visas pasaules. "Accuweather" ik dienu sniedz laika prognozes un brīdinājumus ASV un Eiropai, kā arī citām vietām pasaulē.

Arī Lielbritānijas meteodienests "Metoffice" īsi pirms Ziemassvētkiem atjaunojis sezonālo laika prognozi ziemai un tajā teikts, ka janvāris lielā daļā Eiropas būs aukstāks nekā parasti.

Aukstumu prognozē ar "Global Forecast System" laika apstākļu modelis. Tā veiktie aprēķini liecina, ka Baltijas valstīs janvāra sākumā naktīs gaisa temperatūra var pazemināties līdz vismaz -20 grādu atzīmei, līdzīgu aukstumu sola arī Vācijai un Austrijai. Lielā daļā Francijas temperatūra var pazemināties līdz -10..-15 grādiem. Sals gaidāms arī Balkānos, Itālijā un Spānijā.

Tomēr pēc Ziemassvētkiem, gada pēdējās dienās laiks kļūs siltāks un lielākajā Latvijas daļā iestāsies atkusnis, liecina ārvalstu meteodienestu prognozes. Siltāks kļūs jau sestdien, kad gaisa temperatūra valsts rietumu un centrālajos rajonos paaugstināsies līdz 0..+2 grādiem, bet austrumos vēl būs -2 grādu sals.

Brīžiem nedaudz virs nulles, brīžiem neliels sals gaidāms līdz pat 31.decembrim. Šajās dienās nokrišņu būs maz, pārsvarā smidzinošs lietus vai neliels sniegs. Vecgada dienā Latvijai tuvosies plaša aukstā atmosfēras fronte, kas būs saistīta ar spēcīgu ciklonu no ziemeļiem.

Pašreizējās prognozes liecina, ka Vecgada vakarā un Jaungada naktī visā Latvijā gaidāmi nokrišņi. Sākumā pārsvarā lietus un slapjš sniegs, kas vēlāk pāries sniegs.

Jaunā gada pirmajās dienās Latvijā sāks ieplūst auksts gaiss un iestāsies stabils sals, daudz snigs un putinās. Šoreiz ziema varētu saglabāties vairāk nekā nedēļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas