Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ēķis: vēlējos Lembergu iedrošināt LNT reitingu dēļ

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
NAV
N
JAV INTERESES
robis
r
Nu izlasiiju interviju ar Lembergu, nu?! Neredzeeju nevienu Ventspils viiriņam patīkamu jautaajumu. Izskatās ka Ēķis šamējo bija uzmetis :)
Jānis Dusmīgais
J
Jautājums - kas ir Demamogi? Rakstīt jāprot! Un - nu ja, vajag partijas centrālkomiteju (kontroles institūcijas, ak jā, arī čeka), kas lems, ko aizklapēt ciet, ko ne. Kā kaut ko tādu var izdomāt!!
Paga, paga
P
Vai tu vēl dzīvo LPSR, ka nespēj atšķirt privātu uzņēmumu no sabiedriska. Kas atļauts LNT, nav atļauts LTV, un labi , ka tā, labi, ka 100 pants darbojas. Un labi, edgars arī nebaidoties var savas domas paust, kaut muļķīgas.
edgars
e
Te nu mēs redzam NOPĒRKAMO LATVIJAS TELEVĪZIJU (LNT) visā tās liekulībā un pretīgumā. Kā tāda televīzija var pretendēt uz patiesības sludinātājas godu?
Par Vinetu
P
"Ka tieši Veldrem pateicoties dienests tika sakārtots un viens otrs kontrabandists sēž aiz restēm," ---------------------------- Atļaujiet pasmaidīt.
tiešām
t
Sen bija skaidrs , LNT ir valdošās koalīcijas rupors un tieši tāpēc jau labu laiku šai televīzijai neuzticos . Latvijas gremdētāju un izazadzēju pakalpiņu televīzija.
ha
h
NRA =LNT , Ēķi , vai tev pašam tas nešķiet pretīgi- luncināties ap Lembergu....
kukainis
k
Vēmiens nāk...
ciklops
c
tad jūs vinreiz nopērciet un izlasiet to nīsto NRA un redzēsiet, ka Diena viņiem jau sen skrien iepakaļ. NRA ir privāts īpašums un ir patiešām laba lasāmviela.
Arcix10
A
Nu ko, mūsu "neatkarīgā" žurnālistika ieiet jaunā līmenī. Līdz šim koda saimnieku norādītajiem subjektiem, tagad ķeras viens otram pie rīkles. Šmucīgi. Cik gan augstprātīgi un iedomīgi var būt NP , vai viņi nepadomāja, ka liekot visu uz šādu kārti, var nonākt papīrgrozā.
Kivi
K
Nu gan aprēcos:DDDD histēriskā aktrise Sipeniece, kurai tikai tingeļtangeļos piedalīties:)) Vai tad neatceries - paldies jums Loskutova kungs par to ko jūs esat labu izdarījis ai cik jūs skaists un pūkains... paldies jums... eeeeeeeeeeee....eeeeeeeee.... Tajā pašā laikā, viņa ķērca un bauroja uz Veldri par kavalēriju, kuras nemaz nav. Un nemaz neiedomājās pateikt paldies Veldres kungam par Pārtikas un veterinārā dienesta reorganizāciju, kas tika veikta tieši viņa laikā. Ka tieši Veldrem pateicoties dienests tika sakārtots un viens otrs kontrabandists sēž aiz restēm, nevis piegādā "buša kājiņas" Sipenieces kundzes galdam. Pieminot Sipenieci nāca prātā, ka reizēm jau ākstus varoņkārtā iecelt nav slikti:DDD
huh
h
tikai kādam aklajam varbūt bija ilūzijas par šo ATKARĪGO tv kanālu.
vienmēr neatkarīgie
v
Tagad visiem brivajiem medijiem (kas par tādiem sevi vismaz uzskata) vajadzētu par šo kliedzošo gadījumu runāt un runāt, lai beidzot pašattīrītos! Bet, kur tad ir? Varbūt tomēr rītdien Panorāma un LR ko ziņos. Uz NRA necerēsim - ja nu vienigi Paiders kā žurnālistu savienības priekšsēdis un žurnālistu ētikas latiņas nesējs Latvijā varētu būt sacerējis kādu stāstu par mediju profesionalitātes celšanu :)) Skatāmies LNT ziņas un uz Krieviju!
Kivi
K
Pirmkārt nav skaidrs, kādēļ TV3 tā izdarījās, jo paši nav ne par matu labāki. Otrkārt, nav skaidrs, kādēļ Diena no tā taisa drausmīgu traģēdiju, jo pati nav ne par kapeiku labāka (Politiski ne neitrāla) Treškārt un galvenokārt - Tas ka kāds zvana medija īpašniekam un kaut ko sarunā, nenozīmē faktiski neko. Jo ne jau medija īpašnieks ir tas, kurš taisa konkrēto materiālu un atbild par konkrētā sižeta, raksta saturu. Tik daudz jau Diena varēja saņemties un paprasīt bijušajai galv. red. Sarmītei Ēlertei - cik viņai dienā bija šādi zvani, kad ar viņu kāds mēģināja ko sarunāt. Un paprasīt, cik daudz nop tā visa viņa izlaiž cauri. LNT gadījumā Ēķis var apsolīt pašu velnu, bet ziņu dienests vienkārši neizlaist cauri. Tas ka notiek tēmu saskaņošana par ko runāt intervijās un it īpaši tiešraidēs ir tikai un vienīgi normāli, jo vai jums ēterā ir vajadzīgs cilvēks, kurš uz jaut'jumiem atbild - es šobrīd nevaru pateikt, man šis ir jāpaskatās, par to nezinu, šo nemāku teikt... Tik daudz jau vajadzēja kā piezvanīt uz LNT ziņām un paprasīt, ko no tā visa kas tajās sarunās bija, viņi izlaida cauri. Un nevajag mēģināt kādam iegalvot, ka ziņu redaktorus atlaiž momentā no darba, ja viņi negrib pakļauties īpašnieka spiedienam:)) Tā ir normāla diskusija - mēģināt izdabūt caur īpašnieku kaut ko, bet atdurties uz žurnālistiem, kuri to visu tomēr paņem citādi:))) Protams, ja narkomānei Jaunalksnei ir nepieciešams parādīt Lembergu sliktā gaisotnē, tad Diena skries pakaļ kā tāds šunels, jo Lembergs tak ir slikts:))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL

Publiskotā telefonsaruna starp Lembergu un Ēķi rada aizdomas par LNT atkāpšanos no žurnālistikas principie. Ekspertu vērtējumi. 

A.Ēķis Dienai atbildes sniedza rakstiski


1) LNT kā tirgus līderim un stiprākajai televīzijai Latvijā ir vienmēr bijis svarīgi būt pirmajiem. Dienā, kad ZZS nosaukuši Aivaru Lembergu par savu premjera amata kandidātu nākamajām Saeimas vēlēšanām, gadījās “nejauša sakritība” un Ģenerālprokuratūra viņam uzrādīja apsūdzību. Neapšaubāmi nozīmīgs notikums un iemesls, kādēļ A.Lembergs bija tiešā ētera viesis LNT. LNT Ziņu dienests kā līderis pats vēlējās A.Lemberga tiešo interviju, turklāt pirms LTV “Panorāmas” un citiem medijiem. Tā kā varu pieļaut, ka jums ir visu manu telefonsarunu ieraksti, varat pārliecināties, ka LNT meklēja Lembergu, lai viņu intervētu, nevis otrādi.

2) Manas sarunas ar A.Lembergu būtība bija iedrošināt viņu nākt runāt dzīvajā ēterā. Viņš bija tās dienas centrālā persona un viņa runāšana tiešajā ēterā ir arī reitingu garants. Ar LNT Ziņu dienestu par jautājumiem viņam nerunāju. Vērojot Lembergam uzdotos jautājumus tiešajā ēterā, tas ir pilnīgi skaidrs. Interviju varat atrast TVNET.

3) Šajā konkurences cīņā TV3 raidījuma “Nekā personīga” bezkompromisa turēšanās pie sava viedokļa un tikai sev tīkamās politikas, neprasot citu viedokļus, ir tālu no žurnālistikas, tāpēc nebrīnos, kur šis it kā pseido notikums parādījās.

4) LNT nav ne mazāko bažu par redakcionālo neatkarību, visu LNT Ziņu dienesta veidoto ziņu raidījumu reitingi to apliecina. LNT ne tuvu nestāv Dienai politikas veidošanā, kā piemēram, nerīko redakcijā sapulces par to, kā panākt Saeimas atlaišanu. LNT nav politisku ambīciju, mums galvenais ir sekot līdzi notikumiem un vienmēr dot iespēju runāt abām pusēm. Un tas arī ir LNT svarīgākais, jo neuzskatām skatītāju par tādu, kurš nespēj pats izlemt kā rīkoties bez uzsaukumiem, par ko vai pret ko balsot.

SARUNA

Sarunas, kas tika nolasīta TV3 raidījumā "Nekā personīga",

atšifrējumu lasiet šeit

A.Lemberga intervija LNT

Aivara Lemberga intervijas LNT

2006.gada 20.jūlijā

atšifrējumu varat izlasīt šeit 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas