Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eksāmenu saturu vēlas padarīt par klasificētu informāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
WALA
W
tevis aprakstītais nav vienkāršākais variants, bet nu no drošības viedokļa ar nav slikts. Tikai jāsaka godīgi - neizprotu jēgu slepenībā turētiem uzdevumiem, jo tie tāpat visticamāķ ir uzdevumi kas kaut kur un kādreiz ir bijuši. Nu šāda viedokļa skatoties - tad uztaisīt maksimāli daudz iespējamo uzdevumu, un katru gadu ar kādu nelielu skaitu to papildināt - un padarīt visus publiskus. Tālāk eksāmenu dienā - veic datorizētu izlozi kādi kuram uzdevumi tiek un viss, pie kam var uztaisīt tā ka jebkuriem diviem skolēniem vienā skolā vispār nav neviena vienāda uzdevuma, un līdz ar to arī špikošanas jautājums kļūst neaktuāļs. Bet taisīt "hermētisku" sistēmu tikai dēļ tā lai kāds kaut ko nedabūtu - kam tas vajadzīgs, tāpat ir skaidri redzams ka mūsdienās izglītībai nav nekādas jēgas - tā lielai daļai neiemāca domāt, bet iemāca "izgrozīties". Neesmu pārliecinats ka tā ir laba tendence !!!!
sviests
s
LIKVIDĒT IZM UN IEM, lai beidz nodarboties ar glupībām
KAS IR PROBLEME?
K
VAI KADS LUDZU VARET PASKAIDROT KAPEC NEVAR UZRAKSTIT JAUNUS EKSAMENUS??? VAI JAUNU EKSAMENU SAGATOVOSANU PIEPRASA REFERENDUMU VAI KATRAM SKOLOTAJAM BUS JAIZMAKSA MINISTRU/DEPUTATU LIMENU HONORORUS?
zuze
z
da nevajag nogādāt skolās iepriekš. kas jums, 19.gadsimts? pa TV eksāmena dienā nolasa eksāmena jautājumus no VIENĪGĀ eksepmlāra, kas glabājas IZM ministra seifā. un nevajag tiešām spiegu romānus sacerēt.
K2
K
Tā ir pilnīga nabadzības apliecība, ja nespējam nodrošināt tik elementāru lietu kā eksāmenu jautājumu slepenību. XXI gadsimtā(!!). Risinājums ir elementāri vienkāršs: 1) ņemam 1 vai 2 uzticamus un godīgus cilvēkus, kas spēj kvalificēti sastādīt eksāmenu uzdevumus. Ja domājat ka tādu nav, maldaties, kas attiecas uz matemātiku, varu ieteikt LU prof. Agni Andžānu, starp citu, 3 zvaigžņu ordeņa kavalieri, 2) Nevienam citam, pat prezidentu, SAB un Dievu to Kungu ieskaitot, šie uzdevumi NAV jāzin. 3) Uzdevumu tekstu iešifrēt failā, lietojot kādu publiski pieejamu un pārbaudītu šifrēšanas programmu. Tādas ir brīvi pieejamas. Paroli zina tikai un vienīgi izstrādātāji. 4) failus kaut 3 mēnešus iepriekš, vienalga kādā ceļā - vai pa emailu, vai ar zirga vilktiem ratiem - nogādā visās skolās, 5) eksāmenu dienas rītā precīzi pirms eksāmenu sākuma paroli paziņo pa TV, radio, internetu vienalga kur. Kaut viens vecs dators (un viens rezervē, katram gadījumam) mūsu laikos ir jebkurā skolā. Atšifrējam, paziņojam skolēniem, un uz priekšu! Ar to arī visa "lielā problēma" būtu izsmelta. Izmaksas - absolūti minimālas - tikai tik, cik uzdevumu izstrādātājam (tas var mierīgi būt viens cilvēks). Eksāmenu izstrādātājs šajā gadījumā ir vienīgais, kas teorētiski varētu šo info nopludināt, bet pazīstu pietiekami daudz godīgu cilvēku, kas pietiekoši augstu vērtē savu labo vārdu.
Nemesis
N
Pēc manas saprašanas eksāmenujautājumu izstrādē piedalās ierobežots personu skaits. Neticu, ka, ja būtu velēšanās, nav iespējams atklāt, kurš nopludināja informāciju. Tas ir vienkāršs konfidenciālas informācijas izpaušanas gadījums ar atbilstošām sekām. Nevajag te nekādus spiegu stāstus sacerēt.... A ja kādam nav galvas, bet ir vēlēšanās tirgot / pirkt vecas biļetes - uz priekšu
Anarchia
A
Centralizetie eksameni ir pieradijusi savu dzivot nespeju un beidzot butu japartrauc ieilgusais eksperiments. Ja pareizi atceros, galvenais merkis sim pasakumam bija ietaupit naudu, kas tiek tereta atkartotiem eksameniem augstskolas. Merkis nav sasniegts, budzeti parsniedz visas prognozes reizes triis, bez tam so gadu laika ir pieradits, ka konfidecialitati nav iespejams nodrosinat un rezultati nav objektivi.
Vēl vairāk
V
Piedāvāju klasificēt arī atbildes un atzīmes - pielaide tikai NDP.
zvirbulēns
z
Jā, tā doma nav slikta, bet kas glabās šos noslēpumus, vai SAB Kažociņš?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas