Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Eksperti kritizē Dombrovska un Zalāna saziņu ar sabiedrību

Neizteiksmīga mīmika, monotons balss tembrs, grūtības galveno domu izteikt vienā saprotamā un īsā teikumā, nespēja runāt atraktīvi un enerģiski – tās par lielākajām šīs valdības ministru komunikācijas kļūdām atzinuši vairāki eksperti. Pētījumu par ministru saziņu ar sabiedrību un spēju izklāstīt savu viedokli veicis sabiedrisko attiecību un mārketinga komunikāciju vortāls www.7guru.lv. Ministru saziņas veiksmes un neveiksmes vērtēja žurnālisti Māris Zanders un Jānis Domburs, kā arī komunikāciju eksperti Ralfs Vīlands, Iveta Antonišķe, Laura Minskere un Kaspars Līcītis.

Eksperti pozitīvi novērtējuši, kā ar sabiedrību runā un viedokli izklāsta izglītības ministre Tatjana Koķe, iekšlietu ministre Linda Mūrniece un vides ministrs Raimonds Vējonis. Savukārt sliktāk novērtēts Edgars Zalāns, Valdis Dombrovskis, Jānis Dūklavs, Ints Dālderis, Imants Lieģis, Einars Repše un Uldis Augulis.

Eksperti atzinuši, ka T.Koķe uz jebkuru uzbrūkošu vai smagu jautājumu atbild korekti un taisnīgi. Viņa visiem piekrīt, sakot, “mēs rītdien ministrijā tiekamies, lai šo jautājumu atrisinātu”.

Iekšlietu ministrei L.Mūrniecei piedēvēts skarbums un drosme. Viņa mākot skaidri un precīzi pasniegt sabiedrībai savas domas un nebaidās izteikt savu viedokli. Taču atzīts, ka politikā ir nereti jāpaklusē vai arī informācija jāpasniedz diplomātiskāk.

Eksperti novērtējuši vides ministra R.Vējoņa “diplomāta prasmes” un atzīmējuši viņa māku noturēties amatā tik ilgu laiku. Tomēr vienlaikus atzīts, ka vienmēr smaidīgais ministrs krīzes laikā liek uzdot jautājumu - vai tiešām viņa vadītajā nozarē viss ir kārtībā jeb arī ministru pašu problēmas neuztrauc?

Par pašvaldību lietu ministra E.Zalāna un premjera V.Dombrovska vājāko punktu eksperti atzinuši žestu valodu. E.Zalānam esot pārliecinoša retorika, kas neejot kopā ar sejas izteiksmi. “Tas ir smieklīgi – viņš runā par nopietnām lietām, bet uztaisa Harija Potera sejiņu,” atzinis viens no ekspertiem. Savukārt V.Dombrovskim runu laikā vispār neesot intonācijas un sejas mīmikas. Viņam neraustoties neviens vaibsts,viņš runājot klusi, ar nopērta suņa sejas izteiksmi. V.Dombrovskis arī neapzinoties premjera pateikto vārdu nozīmīgumu un radītās sekas. "Tāpēc, ja pieminēt vārdiņu, kas sākas ar burtu „D”, tad labāk to darīt ļoti uzmanīgi,» vērtējis viens no ekspertiem.

Komunikāciju eksperts R.Vīlands norādījis, ka reformas valstī izdosies īstenot tikai tad, ja tās būs saprastas. "Reforma bez skaidrojuma ir izgāzusies reforma. Tas, ka daži politiķi atsakās no komunikāciju padomniekiem, šādos apstākļos ir pārsteidzīgs populisms,» viņš uzskata. Arī J.Domburs paudis domu, ka šobrīd ministru komunikācijai ar sabiedrību jābūt aktīvai, atraktīvai un jau pēc pirmā runas teikuma jāsaprot, kas būs stāsta “galvenais mesidžs”.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Ministru vērtējumi vortālā www.7guru.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas