Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Eksperti: progresīvā nodokļa ieviešana būtu grūti vadāma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nū gan grūtības.
N
Visās lielajā s valstīs to var ieviest ,bet mazajā Latvijā ,grūtības . Ja negrib ,tad nevar,jo jāsaudzē jau bagātie.un sevi. Tāpēc jau noņemts no dienas kārtības.Vārna vārnai jau acīs neknābs. Tu man ,es tev,roka roku mazgā. Viss,kas notiek šeit ,ir vienīgi bagāto interesēs. Tauta var stāvēt pie ratiem ,un gaidīt rīkojumus,samazināt ,atņemt.Un atņemts tiks tik ,cik mums lielajiem gribās ,un vajag.
riebīgais...
r
Davai, samaziniet minimālo algu uz 50 ls., un aplieciet ar progresīvo nodokli. Būs ļoti labs iznākums.Nav cilvēku, nav problēmu.
beibe
b
nu var būt nav ko maksāt algu vispār? pārskaitam visu pa taisno uz VK nodokļos. p.s. un ko darīs personas ar augstiem ( kā piem valsts kontroliere ar 4000 Lv lielu algu) ienākumiem pie šitā nodokļu algoritma, izskatās, ka vēl paliks valstij parādā
nezinītis
n
Izskatās, ka progresīvā nodokļa aizstāvji aizmirst pamatpatiesību: 23% no 100 latiem ir 23 lati, ko valstij atdod no sava nopelnītā tas, kas nopelna 100 latu (ja neņem vērā neapliekamo minimumu). Tas , kurš nopelna 1000 latu, no sava nopelnītā atdod valstij 230 latu, bet tas, kas pelna 10000 latu, valstij ienes 2300 latu mēnesī ar šo nodokli vien. Kas nopelna vairāk, jau šodien maksā daudz vairāk kā tas, kas nopelna maz. Tātad - valstij ir izdevīgi, ka cilvēki daudz nopelna. Protams, ka ar pelnīšanu es te domāju tos ienākumus, kas nenāk no valsts budžeta. No valsts budžeta izmaksājamās algas ir ierobežojamas būtiski. Bet, ja ieviesīs progresīvo nodokli arī no komercdarbības nopelnītajam, tad valsts cietīs milzīgus zaudējumus, jo nodokļi vienkārši netiks maksāti, jo privātajā sektorā nav grūti savus ieņēmumus nomaskēt. Nedod Dievs šādu neprātu, tad nodokļu ienākumi kritīsies lavīnveidīgi!
Andrievs
A
Super!! Tie, kam alga lielāka par 4100 latiem, nesaņems neko, un būs jāpiemaksā.
Absints
A
Uzņēmējs žēlojas bomzim: Samazinājās man ienākumi, nodokļi palielinājājās, nezinu kā darbiniekiem algas izmaksāt... Bomzis: Man gan viss pa vecam. Uzņēmējs Tev gan ir labi!
Polšs
P
A dvai darām tā - 100% nodoklis visiemm, jebkādiem ienākuma veidiem. Paralēli, kā Rimšēvics stāstija - ieviešam talonus maizei, pienam, kefīram. Un nebūs jālauž galva - spēsim iekasēt progresīvo nodokli vai nespēsim, pareizs tas ir vai nepareizs. Tā būs vienkārsāk gan grāmatvežiem, gan VIDam
Voldemārs
V
Vajag nodīrāt visus, kam 300 LVL uz papīra un vairāk!! Un, ja neizdodas nodīrāt, ja grib vēl elpot - cietumā!! Tikai ar nodokļu paaugstināšanu un cietumiem mēs tautas aktīvāko daļu varam motivēt darbam un pienākumam- uz saviem pleciem vienatnē izvilkt valsti no krīzes!!!
Marta
M
es strādāju smagi un daudz un arī nopelnu pietiekami daudz. . Ja tagad man to vairāk atņems, tad skaidrs, ka strādāju par daudz. Labāk tad plivināties un saemt to, ko nepārpūlejoties varu nopelnīt. Paldies valstij par rūpēm par mani!
izbijis valsts patriots
i
Tā bija cita nodokļu sistēma kurai nebija nekāda sakara ar progresīvo nodokli.
izbijis valsts patriots
i
attopies nekāds progresīvais nodoklis latvijā nakad nav bijis.
izbijis valsts patriots
i
ŠĀJĀ VALSTĪ VISS IR OTRĀDI. Pat ļoti labu lietu mēs gribām izcūkot lidz pēdējam.
brīnos
b
Biedri, PROGRESĪVAIS nodoklis Latvijā bija līdz ...1995.gadam, un tad to LIKVIDĒJA mūsu mīlulis šķēle, kuram 3 x esot valdībā ļoti NEPATIKA, ka tik daudz naudas atvelk no viņa MILJONU vekeseļiem un citām naudām ... Vai latvietim ir tik SŪNAINA atmiņa???
Kanādas latvietis
K
Izskatās, ka mūsu polītiskie korumpanti un neprašas ir ar nolūku izvēlējušies šādu prakstiski nepielietojamu sistēmu (par katriem Ls 100 pieliekot vēl 2% nodokli) lai no progresīvā nodokļa vispār izvairītos, lai to sabotētu. Kā Gunta Kauliņa to aizrāda, parasti progresīvajam nodoklim ir trīs likmes — pazeminātā maziem ienākumiem, standarta likme vidējiem un palielinātā lieliem ienākumiem. Tā tas ir arī Kanādā. Ja Latvijas vecie komūnisti un citi blēži neprot tādu vienkāršu sistēmu ievest, tad lai viņi paaicina kādu no ārzemēm to izdarīt priekš viņiem. Taisnībai ir jābūt.
izbijis valsts patriots
i
Sliekšņi ir visās valstīs ar progresīvo ienākuma nodokli--tas nav letiņu izdomājums ,cita lieta ,ka mums ir ļoti zems. To shēmošanu sasvalda ar kārtīgiem sodiem --vismaz sākumā,pēc ,ja pēc uzķeršanas kāds biznesmeni izūtrupēs nekas nenotiks .Nākošis jau sāks domāt . Dānijā darba devējs pat neļauj virsstundas strādāt ,pasakot aciš ja mani ķers tad man ir beigas. Joku laikam latvijā vienreiz ir jābeidzas.. Nevajag izgdomāt Progresīvo nodokli Latviešu gaumē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsd

Izmaiņas

Kā neapliekamā minimuma (NM) un iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) iespējamās izmaiņas ietekmētu cilvēkus*

Tagad: NM — Ls 90, IIN — 23%, darba ņēmēja maksātais sociālais nodoklis — 9%

Alga uz papīra Alga uz rokas

Ls 400 Ls 300,98

Ls 600 Ls 441,12

Ls 1000 Ls 721,40

Ja pieņems plānotās izmaiņas**: NM — Ls 45, IIN — 25% līdz

Ls 400, virs tā +2% par katriem

Ls 100, darba ņēmēja maksātais sociālais nodoklis —9%

Alga uz papīra Alga uz rokas

Ls 400 Ls 284,25

Ls 600 (IIN 29%) Ls 400,71

Ls 1000 (IIN 37%) Ls 589,95

* Piemēri aprēķināti personām bez apgādājamajiem

** Diena aprēķinus veica pēc pagaidām neapstiprināta valdības nodoma samazināt neapliekamo minimumu līdz Ls 45 un iekasēt progresīvo IIN virs bruto algas 400 lati, par katriem 100 latiem likmi palielinot par 2%

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas