Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eksperti: Vecuma cenzs seksuālo attiecību sākšanai nebūtu jāsamazina

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
INGA
I
ja tik strikti pieturamies pie likuma, tad... vajadzetu papetit, cik tad Kokalim un vinja draudzenei bija gadu, kad abi uztaisija bernu, kuru tikai nesen izvilka publiski gaisma, ka publiceja privataja dzivee... un aksenoka meita ari izlaiduma bija stavokli - spriezot pec privatas dzives - tur ari vajadzetu noskaidrot, kas uztaisija bernu un kapec nav notiesats.... Vai nevajadzetu tomer, lai likums kalpo cilvekam un labakai dzivei? Nevis dogmai?
111.
1
Tepat izdruka no šī raksta: " Cik vecai jābūt nepilngadīgai personai, lai pilngadīga persona nesodīti varētu stāties ar viņu dzimumsakaros: Vismaz 14 gadu: Austrijā Bulgārijā Igaunijā Lietuva Vācijā Ungārijā Itālijā Portugāle..." Izrādās, ka mūsu kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā pilnīgi likumīgi drīkst drāzties, ja vienai pusei ir vismaz 14. gadu. Ar interesi meklēju Nīderlandi - kā tur ir atļauts, bet Nīderlande nav iekļauta sarakstā.
nujaaa
n
Un galvenais ir IEBĀST cietumā. Varbūt vajag pilngadīgās kaut kā tetovēt, vai otrādi. Vai gredzenot, vai ausīs kā govīm... Varētu arī čipu kā suņiem... Tas nu tā. Un par atbidību runājot... kurš te ir tas atbildīgais... Kāds vecums tad būtu mēraukla atbldībai. Ko darīsim ar pārējiem. Ja komentētāji kaut ko tādu sarunā, tad ko tur teikt. Bet šeit visas ir amatpersonas. Skumji un arī nežēlīgi.
sapnis
s
Viss sākas ģimenē. Ja zēniem, kuri sasniedz 20 un vairāk gadus pirmām kārtām ģimenē būtu ieaudzinājuši, ka gulēt ar bērniem nedrīkst, tad varbūt arī nebūtu šī visatļautība. Turklāt, ja šie zēni kādreiz saņemtu sodu, kaut vai morālu lūdzcilvēku nosodījumu, tad varbūt arī kaut kas mainītos. Bet mēs esam pārāk iecietīgi un runāt par to ir neērti - nu kā Tu sauksi lietas īstajos vārdos? Arī meitenes pašas protams nekaunās ne no viena -sākdamas dzimumattiecības 14,15 gados nejūtas neērti arī vecāku priekšā. Sākums ir ģimenē - cik daudz laika veltām savām atvasēm, cik labi ieaudzinām viņos morāles normas. Tā ka šīs degradācijas iemesli jāmeklē tur - sabiedrības mazajā šūniņā. Dzimumattiecības 14,15 gados - bērni un aborti - tās diemžēl ir tikai sekas. Paskatieties cik daudz ir šķirto ģimeņu, kur katrs vecāks mēģina nokārtot pats savu dzīvi, par bērniem bieži vien pat neliekoties ne zinis...Varbūt tomēr mammām un tēviem pirmām kārtām būtu jābūt tam kas viņi ir ,un tikai tad labiem seksuāliem partneriem, sabiedrības aktīvistiem, karjeras taisītājiem utt.
:)
:
mana jaunākā māsa iepazinās ar savu tagadējo vīru, kad viņai bija 14. viņam bija 17. pēc gada, viņi vēl joprojām bija kopā, tikai tagad viņai bija 15, viņam - 18..... opā.... vai tagad piešūt puikam lietu?! :) tagad viņai ir jau 19 un viņi ir precējušies - bērnu nav, precējās dēļ mīletības... a bet gadu abi skaitījās likumpārkāpēji? :)
Altin Yildiz
A
Kāds vecuma cenzs ir uz ārzemēm baštika notirgotiem bērniem.
ululiņš
u
Bet ko par tādiem likumiem teiktu Romeo un Džuljeta?
?????.....
?
Kā vispār var ierobežot vecumu no kura sākt dzimumattiecības,kas to var iskontrolēt? Ir bijuši gadījumi kad 13.gadīga meitene uzaicina vienaudzi paspēlēt "papu un mammu".Kas to iskontrolēs?
Ieva
I
Es nezinu, vai meitene, kuru vecāki (dažādu iemeslu dēļ) vienkārši nemīl (vai arī viņai tā liekas), spēj labprātīgi vēlēties ieņemt bērnu, lai būtu kāds, kas viņu mīl- jo viņa par mīlestību neko nezina. Tāpat kā par nokakāta dibena tīrīšanu, negulētām naktīm un naudas trūkumu (reālu). Tā kā, ja tā labi padomā, tad sodīt vajadzētu arī viņu (jo nezināšana taču neatbrīvo) un viņas vecākus. Jautājums tikai kā? Iespējams derētu pamācīties no tiem, kas strādā ar narkomāniem (arī taču it kā nezināja) - regulāra sociālo darbinieku kontrole, obligātas nodarbības pie psihologa (es gan neticu, ka mūsējie to pavilks)....bet "tētiņam" vissvētīgākie būtu piespiedu sabiedriskie darbi- ja kāds ņem darbā uz pusslodzi, tad pusi dienas, piemēram, strādā par sanitāru slimnīcā, otru -algas darbā. Ja ne, tad rukā visu dienu piespiedu darbos. UN NEKĀDAS PRECĒŠANĀS LĪDZ BRĪDIM, KAD SKUĶIM BŪS PALICIS 18!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kā ir citur

Cik vecai jābūt nepilngadīgai personai, lai pilngadīga persona nesodīti varētu stāties ar viņu dzimumsakaros

Vismaz 17 gadu

Īrijā

Vismaz 16 gadu

Latvijā
Beļģijā
Somijā
Anglijā
Luksemburgā
Šveice
Norvēģijā

Vismaz 15 gadu

Čehijā
Francijā
Dānijā
Zviedrijā

Vismaz 14 gadu

Austrijā
Bulgārijā
Igaunijā
Lietuva
Vācijā
Ungārijā
Itālijā
Portugāle


Dati: Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un Dienas apkopotā informācija

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Skolnieces - mātes un 161.pants

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas