Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Eksperts: Austrumeiropā gaidāma auksta ziema

Vidējā gaisa temperatūra būs nedaudz zem normas, Krievijas Eiropas daļā līdz diviem grādiem aukstāka par normu. Tā kā iepriekšējās ziemas bijušas siltākas nekā parasti, šī ziema būs jūtami aukstāka par iepriekšējām.
Austrumeiropā gaidāmā ziema būs auksta, prognozē meteorologu organizācijas "Accuweather" ilgtermiņa prognožu eksperts Džo Bastardi.

Bastardi paskaidroja, ka virs Atlantijas okeāna ziemeļdaļas bieži veidosies spēcīgi anticikloni. Tas nozīmē, ka siltās un mitrās gaisa masas Austrumeiropu nesasniegs - anticikloni tās bloķēs. Siltā okeāna gaisa vietā ieplūdīs auksts arktisks gaiss.

Dažas citas ilgtermiņa modeļu prognozes rāda, ka novembris vēl būs salīdzinoši silts un mitrs, bet ziemas mēneši gan būs aukstāki par normu un ar mazāk nokrišņiem nekā parasti.

Savukārt dabas zīmju vērotāja Viļa Bukša no Viļakas prognozes ir pretējas - ziemā būšot daudz sniega, bet tā būs bez stipra sala.

"Būs dziļa ziema, bet, iespējams, bez cieta sala, jo sliekas vēl pirms šodienas sniega nekur dziļāk par pērnajām lapām nebija ierakušās. Kurmji gan rok uz nebēdu, kas varētu liecināt par aizputinātiem ceļiem ziemas otrajā pusē," klāstīja Bukšs.

Organizācija "Accuweather" dibināta 1962.gadā ASV un apvieno meteorologus un klimata pētniekus no visas pasaules. "Accuweather" ik dienu sniedz laika prognozes un brīdinājumus ASV un Eiropai, kā arī citām vietām pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas