Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Eksperts: inerce tērēt valsts naudu darbojas joprojām

Politologs Ivars Ījabs uzskata, ka valsts pārvaldē joprojām darbojas inerce, ka par budžeta naudu var īstenot savas vislēptākās vēlmes. To viņš teica intervijā Latvijas radio, komentējot Valsts kontroles (VK) revīzijas rezultātus par integrācijas lietu sekretariāta tēriņiem. VK atklājusi, ka laikā, kad jau bija zināms, ka sekretariātu reorganizēs, ministram Oskaram Kastēnam (LPP/LC) un sekretariāta vadītājam tika nopirkts trešās paaudzes mobilais tālrunis "iPhone 3G" un datori "Apple". VK atzina šos tēriņus par nelietderīgiem.

“Neesmu drošs, ka tas ir visizteiksmīgākais gadījums, bet, protams, tā ir tendences izpausme, ka līdz šim ir bijusi ļoti spēcīga valsts pārvaldē, kad par nodokļu maksātāju naudu varēja darīt praktiski jebko un varēja apmierināt savas visslēptākās vēlmes, stāstot, ka tas ir valsts interesēs. Nelaime tā, ka inerce darbojas vēl līdz šim – cilvēki nesaprot, ka ir jātaupa ne tikai skolotājiem un policistiem, bet viņiem vajadzētu to darīt vēl vairāk. Šādas izpratnes daudzos gadījumos joprojām nav. Līdz to var sabiedrībā var rasties neapmierinātības vilnis – mēs dzīvojam par nožēlojamām kapeikām, bet tie tur augšā dzīvo kā vēl līdz šim,” radio sacīja I.Ījabs.

Pēc viņa vārdiem, valsts sociālā attīstība daudzu gadu garumā ir bijusi ar augšupejošu tendenci, jo, lai arī palielinājušās sociālās atšķirības, kopumā visiem dzīves līmenis tomēr kļuva tikai labāks. “Ar šo mirkli tas beidzas, tāpēc valdības uzdevums ir mēģināt sabalansēt, lai tie, kas cieš visvairāk, nepamestu Latviju vai netaisītu liela mēroga nekārtības,” sacīja eksperts.

LPP/LC preses sekretārs Edgars Vaikulis portālu Diena.lv informēja, ka partijai nav bijusi iespēja uzklausīt savu bijušo ministru par notikušo. Viņš atsaucās uz O.Kastēna presei paskaidroto, ka ministrs nebija iedziļinājies saimnieciskajos jautājumos. Līguma laušana par mazcenas mobilo telefonu, ko O.Kastēns tagad ieguvis savā īpašumā, būtu dārgāka nekā tā paturēšana, norādīja partijas preses sekretārs. LPP/LC neplānojot šo jautājumu skatīt sīkāk. Tomēr O.Kastēnam "ir jāpainteresējas par konstatētajiem pārkāpumiem un, ja tādi ir, tie jānovērš”.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas