Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Eksperts: premjeram "brīvas rokas" ministru izvēlē nav iespējamas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TanteSidra
T
"...Aizsardzības ministra amatā — Imants Lieģis (PS)..." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ nu un ko tas arzemnieks te sapratis. viens Aizsardzības ministrs jau bija no emigracijas latvieshiem - Valdis Vilnis Pavlovskis. jega tam nebija nekada, sadzeries tik pie meitam braukaja.
Vuarzazi
V
Gribetos ceret ka Dombrovski panaktu, ka krediti nepazud privatas kabatas kaa tas ir vairakkart noticis. 5 TP + 4 ZZS + 4 JL neliecina par Dombrovska varu sini valdiba.
zvirbulēns
z
Premjeram ir brīvas rokas, ir! Ja Dombrovskim būtu bijis vairāk prāta, viņš varēja apturēt darbību JL un izvēlēties savu komandu, vadoties pēc pavisam citādiem principiem. Un pat, ja Saeima noraidītu šādu valdību, galu galā viņš būtu tikai ieguvējs, jo šī ideja tīk tautai. :)))
Kaspers
K
J. Rozenvalds izsakās precīzi. Partijas valdības ratos cenšas iejūgt savus kleperus, tās neko nav sapratušas. Sašutums par partijām var būt liktenīgs Latvijas patreizējai varas struktūrai.
ululiņš
u
Pie izbijušās koalīcijas siles tikušie sacēlušies gaisā tā kā pūķu bars un spļauj zilu uguni...
morics
m
<a Polotologs Morics vērte politiķi Maksi kā ļooooti labu un piemērotu kandidātu.
Pirmais uzdevums
P
Oirmais valdības uzdevums apturēt Šlesera-Godmaņa plānoto afēru, kas valstij nodarītu vismaz!!!!! UZSVERU VISMAZ!!!! ! MILJARDU LVL ZAUDĒJUMUS. Padomājiet paši - ieguldīti tiek nieka 200 un milj, latu CIK MILJONI IR IESALDĒTI PAREX BANKĀ? Kāda tur partnerība?! Šlesera- Godmaņa shēma vienkārša - valsts kasi tukšu - un tad šiverējam! APturiet Šleseru!
ai ai
a
pamuļķie jaunlaicēnu komjaunieši ! Tukši burbuļi no sākta gala.
ko nu
k
komentēs pans ozoliņš un pedarasts streips !
lno
l
Pēc būtības vispār vajadzēja rīkot ārkārtas vēlēšanas un miers." ____________________________ Nav cilvēka, kurš varētu apgāzt šo prātīgo secinājumu.
Diemžēl...
D
Komentārā 16:50 ar vārdu "politologs" ir domāts Rozenvalds. Tas tā - skaidrībai...
Diemžēl...
D
Piekrītu katram Ikstena vārdam - loģiski. Īpaši pēdējam teikumam.
Diemžēl...
D
Nesaprotu pārmetumus JL - par Saeimas atlaišanas nepieciešamību. Vai tad vajadzēja atstāt pie varas Godmani un pasīvi gaidīt, ko 31.martā teiks prezidents? Tomēr taču labāk, ka līdz jaunajai Saeimai strādās Dombrovska valdība /protams, ja vecie blēži to apstiprinās/. Un es nekad un nekur neesmu dzirdējusi, ka JL kategoriski iestājas pret Saeimas ārkārtas vēlēšanām - tas viņiem tieši šobrīd būtu ļoti izdevīgi, jo līdzšinējās koalīcijas partijām reitingi zemi. Ja par politologa komentāru, tad vienkārši brīnos par šādu viedokli - ko tad viņš gaidīja no šī Saeimas sastāva? Ka vilki pārvērtīsies par avīm? Nešaubos ne mirkli, ka Dombrovskis varētu sastādīt izcilu profesionāļu valdību, bet tai būtu iespēja strādāt tikai tādā gadījumā, ja nebūtu vajadzīgs Saeimas apstiprinājums. Ne Dombrovskis, ne JL šobrīd nav un nevar būt situācijas noteicēji, lai arī cik labi nodomi viņus vadītu.
izbijis valsts patriots
i
No meness esi nokritis vai,no kā tad to jauno valdību izveidot. Saeima taču savu sastāvu nemainīja.
gio&gt;"to Bronks 14:32"
g
Pie JL valdības drošāk būtu pasteigties ar aizbraukšanu visādiem blēdīgiem Vida sportiem un čepjolkinām. Priecātos, ja to pašu varētu novēlēt arī abiem lielākajiem kretīniem, kriminālnoziedznieka Miluša afēru konsultantiem - "abiem Eš". Bet uz to laikam būs mazliet jāpagaida. Lielākā pakaļā kā tagad, kur esam nonākuši ar oražo zagļu alkatību un izšķērdību, jau nu nebūsim. Bet, ja pretkorupcijas idejas tiks īstenotas tik konsekventi, kā no JL to var sagaidīt, tad buldozeriem un mākoņtēviem - gāzi grīdā un raķetes ātrumā uz kādu drošu ārzonu, kur viņus jau gaida vecais drugans Milušs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI

Politologs Jānis Ikstens:

"Prezidentam ir ierobežota pieredze par valdības veidošanu līdz ar to viņa pārspriedumi un vēlmes par šo procesu ir maz sakņoti parlamentāras demokrātijas faktiskajā loģikā un daudzpartiju sistēmā. Ir vienkārši neiedomājama situācija, ka atnāks kāds premjers un rīkosies, kā viņam ienāk prātā, jo vienkārši ir nepieciešams savākt koalīciju. Pat ja tas būtu Tonijs Blērs, arī viņam jārēķinās ar savas partijas iekšējo opozīciju, lai izveidotu dzīvotspējīgu valdību. Koalīcijas valdības apstākļos pilnīgi brīva rīcība nav iespējama. Savukārt, ja pieaicinās nozares profesionāļus, kurš par viņiem uzņemsies politisko atbildību?
Jaunas sejas ir, taču nezinu, kā to bija domājis Zatlers – fizisku personu izpratnē vai ka nepieciešami citi koalīcijas dalībnieki. Pēc būtības vispār vajadzēja rīkot ārkārtas vēlēšanas un miers."

Politologs Juris Rozenvalds

“Jautājums nav par jaunām sejām, bet gan par to, ka valdības veidošana ir aizgājusi vecās sliedēs. Joprojām priekšplānā tika izvirzītas partiju prioritātes nevis problēmas un to risinājumi. Atkal ir uzkāpts uz tā paša grābekļa – dodiet mums šo amatu utt. Šaurās partejiskās intereses ir dominējušas pār valsts interesēm. Ja tas tā nav, būšu priecīgs kļūdīties. Varbūt, ka Dombrovska nodomi ir ļoti labi, bet, manuprāt, shēma ir tā pati, kas iepriekš. Arī no Godmaņa gaidījām daudz vairāk nekā viņš izdarīja.”

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Dombrovskis nosauc sava kabineta ministru pretendentus

Zatlers vēlas premjeram brīvākas rokas ministru izvēlē

Zatlers draud rosināt Saeimas atlaišanu; gaidīs līdz 31.martam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas