Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eksprezidente aicina piedalīties

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga divas dienas pirms referenduma par Satversmes grozījumiem aicina tajā piedalīties visus Latvijas vēlētājus, arī tos, kuri grozījumus neatbalsta. V.Vīķe – Freiberga aicina balsstiesīgos izmantot doto izdevību.

“Visiem gribētu pateikt,  ka demokrātiskā iekārtā referendums ir tautai dotā iespēja ar savu balsi pateikt  - piekrītu vai nepiekrītu. Atturēšanās, apātija nozīmē, ka mēs mīlam sūdzēties par savu valsti, bet neesam gatavi izmantot izdevību rīkoties brīdī, kad mums šāda izdevība dota,” bijusī Valsts prezidente norādīja Latvijas televīzijā.

V.Vīķe – Freiberga uzskata, ka tautas nobalsošanā 2.augustā vajadzētu piedalīties arī tiem, kuri neatbalsta Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības rosinātos grozījumus Satversmē, kas vēlētājiem dotu tiesības rosināt Saeimas atlaišanu.

“Te ir jautājums – vai gribam tautai dot lielākas iespējas ne tikai reizi četros gados ievēlēt Saeimu, bet ievēlēt to tiešāk? Ja tauta vēlas, tad jāiet uz referendumu un jāsaka “jā”. Ja ir bailes, ka tas varētu radīt nestabilitāti, ir iespēja iet un balsot “nē”. Bet es gribu uzsvērt, ka demokrātiskā iekārtā - lai mēs to saglabātu brīvu un bez piespiedu līdzekļiem jebkurā virzienā, būtiski ir iet un teikt savu "jā" vai "nē". Nododiet savu balsi,” aicināja eksprezidente.

Diena jau rakstīja, ka par savu dalību referendumā vēl nav izlēmis bijušais Latvijas prezidents Guntis Ulmanis. Aģentūra BNS ceturtdien vēsta, ka G.Ulmanis neredz referendumam jēgu. "Šis referendums ir politiķu nevarības rezultāts, un tam nav lielas jēgas," teica eksprezidents. Viņš klāstīja, ka par referendumu esot maz informēts. Savukārt, vaicāts par piedalīšanos tajā, teica: "Vairāk nē, nekā jā. Man vēl ir divas dienas, lai izdomātu."

Tautas nobalsošanā piedalīsies pašreizējais valsts prezidents Valdis Zatlers.

Diena jau rakstīja, ka, lai Satversmes grozījumi iegūtu likuma spēku “par” jānobalso ļoti lielam vēlētāju skaitam – aptuveni 750 000, kas ir puse no visiem balsstiesīgajiem Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas