Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eksprezidente atturīga par rosinātajiem Satversmes grozījumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Velga
V
Protams bail, ka no deputātiem prasīs atbildību. Par ko viņi saņem algu. Nepietiek ar to, ka pie mašīnas stūres viņi ir deputāti un sods nav jāmaksā, bet pārējie neatkarīgi no profesijas ir šoferi, kuriem jāievēro satiksmes noteikumi.
WALA
W
Hmm īsti nesaprotu ar ko tauta tāda nepamierināta, vēlēšanās nobalsojāt - OK, izdarījat savu izvēli, piečakarēja jūs vienreiz, nu moš pieleca, ievēlējat otrreiz - nu labi - ka negadās, bet ja kāds pieļauj ka vinu apacakarēs vēl 3. reizi, nu tad atvainojiet pie pakaļas tie Satversmes grozījumi - kādu valdību esat pelnījuši tādu arī dabūjat. Un ja nenobalsojāt vispār - tad kādas pie velna jums vispār morālas tiesības tagad virināt muti !!! Man personīgi ir OK - par šiem valsts vīriem netiku balsojis, bet es nevarētu apgalvot, ka viņi būtu manas lielākās galvassāpes - mans dzīves līmenis ir tikai cēlies šo pāris gadu laikā. Un tas ka nodokļu nauda tiek šur vai tur izšķērdēta - nu nebūsim naivi, mēs varbūt par to neesam zinājuši, bet tas ir noticis arī iepriekš. Tas ka mēs par to sākam arvien vairāk dzirdēt tas manāzas acīs nozīmē tikai vienu - mēs sākam iet pareizā virzienā, atsevišķas valsts institūcijas sāk strādāt tieši tā kā tām būtu jāstrādā. Varbūt mēs esam ļāvuši pārāk ilgi zelt korupcijai, un tādēļ viss izskatās slikti, taču labāk vēlu nekā nekad.
ZJB
Z
Kur tu biji agrāk? Būs jau labi. Tavu plānu varēs ieviest tikai ar Saeimu, kas baidās ignorēt tautu.
mērglis
m
ar to ieveeleešanu irkaa ir , ja jau mees esam ieveeleejuši taadu saeimu kuru atkal tuuliit gribam atlaist , tad nebriiniišos ja peec prezidenta veeleešanaam no riita mums buus baardains vai huutains prezidents , tad jau driizaak mums vajag monarhiju , lai atsaucaas kaads no Peniķu dzimtas...
Vanagacs
V
Arī indiānim ir saprāts, lai gan daba viņam ir devusi sarkanu ādu :)
Chingacguks
C
Tantiņ, nevajag runāt runāšanas pēc. Ej uz Kanādu un raksti 4 saules.
Pēteris
P
Vēlēšanās sabiedrība vienojas par to, kāds uz 2, 3, 4, 5 vai 7 gadiem būs parlaments. Ir vispārzināms, ka daudzpartiju sistēmās jau pēcvēlēšanu naktī ar vēlēšanu rezultātiem neapmierināti ir 70% - 90% vēlētāju. Var jau tās vēlēšanas atkārtot un atkārtot. Mainīsies nianses, bet ne sistēma kopumā. Ja tiešām vēlamies izmaiņas, tad vienkārši ir jāsaīsina starpvēlēšanu periods.
rinķī apkārt
r
Ja tauta vēlētu prezidentu, tad pēc kārtīgas pozitīvisma kampaņas mūsu prezidents būtu Šķēle vai Kalvītis, vai Lembergs, bet uz Zatlera fona tikai tagad var pa īstam saprast to - cik ļoti mums laimējās, ka VVF bija savā vietā tad, kad stājāmies NATO un ES.
ku ku
k
Ar šitādiem argumentiem, demokrātija vispār nav vajadzīga! Tad jau lai valda Pujāts - Dieva pārstāvis Latvijā! Tauta ir dumja, ne prezidentu jēdzīgu var izvēlēties, ne saeimu! Ne reizi vien ir manīts Ēlertes antidemokrātiskums, kad runa iet par Latvijas politisko sistēmu. Piemēram, domburšovā viņa apgalvoja , ka politisko sistēmu nevajag mainīt, jo tā esot izcili līdzsvarota - te nu ir skaidrs, ka sorositiem sistēma ir laba, tikai paši grib tikt puie ru';lļiem un tad ar sūdainu koku viņus no siles neaizdzīsi! Latvijā demokrātijas nav! Sistēmas dēļ un tā ir jāmaina! Jo ātrāk, jo labāk! Sistēma pieļauj, ka ar 5,1% balsu vēlēšanās var iegūt 100 vietas saeima, tas tādā gadījumā, ja pārējās partijas nepārvar 5% barjeru! Ja ir 1,4 milj vēlētāju, vēlēšanās piedalās 60% vēlētāju, tad absolūto varu Latvijas Republikā var iegūt ar 42000 pozitīvisma kampaņas upuru balsīm! Un mēs esam tuvu šai situācijai, jo pēc pēdējām aptaujām 5% barjeru pārvarētu tikai 3 partijas!
ZJB
Z
Nu smuka jau tu esi, bet dumja gan.
Antonija
A
Ir tikai logiski un sapratii tada sistema kura dod veletajiem izdzenta, atsaukt ieveleto Saeimu. Ja jau iir tiesibas ievelet tad jabut ari tiesibam atsaukt. Latvijas Satversme ir jaiestrada norma kura tiek atrunats, ka LAtvija prezidentu ievel tauta. Ja tauta ieveles Saeimu un prezidentu tad vara tiks lidzsvarota. Jo ir neticami un lidz sim 17 gadu garuma neviens prezidents nav patriecis Saeimu kaut gan bija vairakas reizes kad ta bija japatriec, tacu ta ka Saiem iecel prezidentu tad prezidents ir Saeimas nekaunibas, iegribu, cinisma, egoisma kalps un par to varejam parliecinaties ka Ulmanis, Freiberga uzvedas, bija tik miksti, pukaini un parakstija visus likumus kurus Saeima tiem pagruda deguna prieksa, lai tikai otro reizi tiktu ieveleti....
Andrejs
A
Pēc tā, kā Saeima ievēlēja pašreizējo prezidentu, negribētos novēlēt viņam pilnīgi nekādas pilnvaras. Es to pat nedomāju konkrēti par Zatleru, bet par ievēlēšanas procedūru kā tādu- daži cilvēki izvēlas ievēlamo, un tad koalīcija to apstiprina, pēc tam logā pavicinot Lagzdiņa sveicienu! Labi, ja šādi ievēlētam personāžam piemīt kaut kāds godaprāts, bet, ja tāda nav? Tautas ierosinātajai Saeimas atlaišanai ir pietiekoši sarežģīts mehānisms, un tas ir spējīgs nostrādāt tikai tad, ja Saeima tiešām ir savārījusi nopietnus mē**us. Kaut kādu nieku dēļ Latvijas vēlētāji uz parakstu vākšanas vietām nedosies.
super intervija!
s
Šovakar Panorāmā VVF bija FANTASTISKA INTERVIJA!!!! Kā man patika, ka viņa teica, ka Bērzi'ņš no TP , kas pensionējies un tagad gana cūkas, tēlo viszini.
Ysk
Y
Ja prezidentam patiešām būtu reālas iespējas atlaist saeimu vienpersonīgi, tad vēl jo vairāk tiktu piedomāts par prezidenta - marionetes iecelšanu. Ne velti jau tagad tikām pie Zatlera, valdošajiem droša jumta. Lai ieviestu VVF ideju, pretī ir jāliek tautas vēlēts prezidents. Pagaidām kā reālāku redzu iespēju dot vēlētājiem tiesības rosināt Saeimas atlaišanu. Pēc visām peripetijām ap pašreizējā prezidenta ievēlēšanu man šis amats cieņu vairs neizraisa.
ČIGĀNS
Č
Kas tā Freiberga tāda ir.Ā..... Tā ,kas 8 gadus neko nedarija,klusēja ,baidijās kaut ko darīt,lai nesadarītu muļķības.Tad beigās pazīmējās,pensionāri salika puķītes,Savu melno darbu Amērikas labā viņa ir izdarījusi ,tagad labāk būtu klusējuse.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas