Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eksprezidente Vaira Vīķe- Freiberga nevēlas jaunu auto

Atsaucoties uz izskanējušo ziņu par Valsts prezidenta kancelejas autoparka atjaunošanu, informēju, ka bijušajai Valsts prezidentei Vairai Vīķei- Freibergai nav ne mazākās vēlmes nākošgad tikt pie jaunas automašīnas, jo tā, kas patlaban ir viņas lietošanā ir pietiekami jauna. Šādu paziņojumu presei izsūtījusi V.Vīķes – Freibergas sekretāre Karīna Rāviņa- Vimba.

Valsts prezidenta kanceleja šogad plāno iegādāties piecas jaunas biznesa klases BMW automašīnas, ar kurām tiks nomainītas vecās Volvo automašīnas, Dienai apstiprināja prezidenta kancelejas vadītājs vietnieks Ēriks Ozols. Iepriekš medijos tika minēts, ka nākamgad pie jauna auto tiks arī V.Vīķe- Freiberga un pašreizējais prezidents Valdis Zatlers. Taču jauns auto netiks pirkts ne V.Vīķei-Freibergai, ne pašreizējam prezidentam, jo viņiem jau ir jaunas mašīnas, Dienai apgalvoja Ē.Ozols.

Kā stāstīja prezidenta kancelejas pārstāvis, V.Vīķei – Freibergai ir Mercedes-Benz S klases automašīna, kas nopirkta uz NATO samitu Rīgā 2006.gadā. Arī V.Zatleram ir tādas pašas markas jauna automašīna.

Ē.Ozols pastāstīja, ka nepieciešamība pēc jaunām automašīnām Valsts prezidenta kancelejai bijusi tādēļ, ka vecās automašīnas ir vecas un šobrīd tiek mainītas mašīnas, kas iepirktas līdz 1999.gadam. Tām nobraukums sasniedzis aptuveni 400 000 līdz 500 000 kilometru. Automašīnām bieži bijušas arī tehniskas problēmas. Vidēji mēnesī remontam šobrīd tiek tērēti 3,5 tūkstoši latu.

Šogad tiks nomainītas 5 automašīnas par 107 000 latu. Šī nauda kancelejai esot piešķirta jau pagājušā gadā. Ja būs finansējums, nākamajā gadā prezidenta kanceleja plāno iegādāties vēl 2-4 mašīnas, minēja Ē.Ozols.

Kā zināms, noslēdzoties prezidenta pilnvaru termiņam, viņam tiek nodrošināts valsts apmaksāts dzīvoklis, auto ar šoferi un sekretāre.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas