Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ellas Ivanovas slepkavības lietā apsūdzības četrām personām

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra cēlusi apsūdzības četrām personām zobārstniecības klīnikas Elladent īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības lietā par slepkavības izdarīšanu mantkārīgā nolūkā, _Dienu _informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretārs Andrejs Vasks.

Visām četrām personām apsūdzības uzrādītas pēc Krimināllikuma (KL) 117.panta 9.punkta — par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Minētais likuma pants paredz vainīgās personas sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Vienai personai apsūdzība uzrādīta arī pēc KL 233.panta 2.daļas, proti, par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. KL par to paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Trijām personām apsūdzība par slepkavību celta pēc KL 20.panta, kas nosaka dažādas līdzdalības formas noziedzīgā nodarījumā. Prokuratūra neatklāj, kādas līdzdalības formas kurai personai tiek inkriminētas. Plašāku informāciju prokuratūra šobrīd nesniedz, nekomentējot arī faktu, ka policija bija lūgusi uzsākt kriminālvajāšanu pret piecām personām.

Kā ziņots iepriekš, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis  Latvijas Televīzijas raidījumā 100.pants informēja, ka minētajā lietā par slepkavības organizēšanu, izpildīšanu un atbalstīšanu, kā arī kukuļdošanas mēģinājumu aizdomās tiek turētas piecas personas.

Aizdomās par šiem noziegumiem ir apcietināts E.Ivanovas vīrs, uzņēmējs Igors Ivanovs, kā arī citas ar viņu saistītas personas. 38 gadus vecajam I.Ivanova šoferim un biznesa partnerim Vitālijam Mamedovam sākotnēji inkriminēta līdzdalība sievietes slepkavības organizēšanā. 47 gadus vecajam Asifam Handžanovam inkriminēta noziedzīgā nodarījuma atbalstīšana.

Savukārt uz aizdomu pamata par tiešo slepkavības izpildīšanu kopš janvāra apcietinājumā atrodas 1957.gadā dzimušais Ludvigs Antonovs. Sergejam Davidovičam, kurš savulaik bija apcietināts arī SIA Jaunpagasts plus vadītāja Daiņa Peimaņa slepkavības lietā, izmeklēšanas gaitā bijusi inkriminēta līdzdalība slepkavības organizēšanā.

Minētās slepkavības lietā pavasarī tika aizturēts arī 50 gadus vecais Ivanova šoferis un miesassargs Arvīds Vilcāns, kurš sākumā figurēja kā vienīgais slepkavības liecinieks, bet vēlāk tika apcietināts aizdomās par slepkavības atbalstīšanu. Aprīļa vidū gan viņa drošības līdzeklis tika grozīts uz policijas uzraudzību.

E.Ivanova tika nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz šī gada 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē, savas privātmājas pagalmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas