Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Enerģijas lietotāja zaļās iespējas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Akita
A
Tas nav noklusejams, jo ir rakstīts uz iepakojuma. Ir arī pieejama informācija par to,kā jāutilizē ekonomiskās spuldzes, lai dzīvsudrabs nenonāktu dabā: www.ekogaisma.lv
AD
A
Jums ir taisnība, bet, kā Jūs zināt, VISAS elektroluminiscentās spuldzes satur dzīvsudrabu. Kaut arī šis apdraudējums izpaužas tikai spuldzei saplīstot, ar to tomēr jārēķinās (pat ļoti!), it sevišķi, ja Jūsu mājā/dzīvoklī mīt bērni. Dienžēl, šo negatīvo momentu vienmēr noklusē spuldžu tirgotāji un parasti nezina spuldžu pircēji un lietotāji.
jonj
j
Ejiet stādiet kokus nevis sēža pie datora un gudri spridelējat par ekonomiskām spuldzēm.
Elektriķis
E
Ja mēs Latvijā tikai tās pašas kvēlspuldzes nomainītu ar ekonomiskajām luminiscentajām spuldzēm,mēs mierīgi varētu atslēgt vienu vai pat divas spēkstacijas turbīnas uz Daugavas.Precīzi jau pateikt nevar,tad jāeksperimentē.Es savā dzīvesvietā esmu ateicies no kvēlspuldzēm,tās pakapēniski nomaqinot un starpība ir ļoti jūtama.2LVL katru mēnesi man paliek makā,bet es lietoju tikai 4gaismas ķermeņus.Protams, ka arī leduskapis ir ekonomiskais,ar 130w jaudu.Par elektrību maksāju zem 3 LVL pēc jaunā tarifa.Bet ja šadi taupītu visi lielie uzņēmumi,rezultāts ekonomējot tikai uz apgaismojumu, būtu varens.Tad cik trmvaji un trolejbusi bieži neved 1 vai 2 cilvēkus?Un tādu bezjēdzību vēl ir bez gala.Te jau neiet runa tikai par naudu,bet gan par dabu un veselo saprātu.Un te faktiski naudai ir maza nozīme,tikai mums pagaidām to ir grūti aptvert,sevišķi "biezajiem" sabiedrības locekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas