Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ēnot Valsts prezidentu pieteikušies vairāk nekā 100 skolēni

Šogad interese Ēnu dienā sekot līdzi Valsts prezidenta darbam ir gandrīz divas reizes lielāka nekā pērn. Ēnot Valdi Zatleru 16.februārī pieteicās 109 skolēni no 76 Latvijas vispārējās un profesionālās izglītības skolām, savukārt pērn tika saņemti 60 jauniešu pieteikumi.

Šogad Valsts prezidenta darbam sekos Kristiāna Štāla no Madonas Valsts ģimnāzijas, Inta Gribonika no Preiļu Valsts ģimnāzijas, Miks Strazdiņš no Bauskas 1.vidusskolas, Svetlana Tokareva no Rīgas 33.vidusskolas, Lāsma Zorgenberga no Iecavas vidusskolas un Mareks Flugrāts no Saldus 2.vidusskolas.

Ēnu dienas laikā skolēni tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, piedalīsies viņa tikšanās reizē ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, kā arī abu amatpersonu kopīgajā preses konferencē. Ēnas kopā ar Valdi Zatleru apmeklēs Satversmes tiesu, iepazīsies ar Valsts prezidenta padomnieku darbu un Rīgas pili.

Ēnu diena ir visā pasaulē populārs skolēnu karjeras izglītības pasākums, kas kopš 1996.gada skolēniem sniedz iespēju apmeklēt kādu noteiktu darba vietu un vērot profesionāļu darbu un pienākumus. Latvijā Ēnu diena pirmo reizi risinājās 2001.gadā. Latvijā projektu organizē biedrība Junior Achievement - Latvija.

Valsts prezidents skolēnus iepazīt viņa darbu aicina ne tikai Ēnu dienā, bet visa gada garumā. Iespēju iepazīties ar Valda Zatlera ikdienu un pienākumiem galvenokārt iegūst aktīvākie jaunieši mācību stundās un lekcijās, kuras vada Valsts prezidents. 2010.gadā šādu iespēju ieguva 49 skolēni un studenti no vairākām Latvijas skolām un augstskolām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas