Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ētikas komisija Dobelim par "nāvi okupantiem" piemēro vieglāko sodu

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija otrdien nolēma izteikt Jurim Dobelim mutisku brīdinājumu un ierakstīt to komisijas protokolā. Komisija šodien lēma par deputāta sodīšanu, jo viņš Saeimas sēdes laikā no tribīnes apsauca kolēģi ar vārdiem – "nāvi okupantiem". Tas ir vieglākais soda veids, ko varēja piemērot komisija.

J.Dobelis komisijas sēdē paskaidroja: "Es mierīgi gāju uz tribīni un domāju, cik slikti, ka lopiņus kauj nost. Tuvojoties tribīnei, dzirdēju zālē bļaušanu par okupāciju un tad arī pateicu to, ko pateicu." Mandātu un iesniegums komisijā vērsās SC deputāts Aleksandrs Golubovs (SC) pēc kura iesnieguma ierosināja lietu. Savukārt J. Dobelis apgalvoja, ka nemaz nezināja, kurš deputāts zālē izteicis šos vārdus.

Komisijas deputāte Baiba Rivža (ZZS) ierosināja Dobelim izteikt rakstisku brīdinājumu, bet Valērijs Buhvalovs (PCTVL) rosināja sagatavot paziņojumu, ko nolasīt Saeimas sēdē un publicēt Latvijas vēstnesī. Taču šie priekšlikumi neguva komisijas deputātu vairākuma atbalstu.

Vitālijs Orlovs (SC) norādīja, ka šī nav pirmā reize, kad Dobelis lieto nepārdomātus izteikumus Saeimas sēžu laikā, un savulaik ir aizvainojis arī viņu pašu. Viņš uzskata, ka Dobeli jāizdod sodīšanai administratīvā kārtā. Deputāts atgādināja, ka savulaik tiesa nolēma, ka Nikolajam Kabanovam Saeimās sēdē jāatvainojas Tēvzemei un Brīvībai/LNNK Eiropas parlamenta deputātiem, kurus viņš 2004. gada oktobrī sēdēs laikā nosauca par fašistiem. Atvainošanos N. Kabanovs teica 2005. gada augustā.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija var izteikt deputātam mutvārdu brīdinājumu, izteikt deputātam rakstveida brīdinājumu, izteikt deputātam rakstveida brīdinājumu, nolasot to Saeimas sēdē un publicējot komisijas lēmumu Latvijas Vēstnesī.

Atgādinām, ka parlamentam 17.septembrī galīgajā lasījumā lemjot par grozījumiem dzīvnieku aizsardzības likumā, izvērtās ilgstošas debates. Kad tribīnē aizstāvēt tradicionālas gaļas iegūšanas metodes devās Dobelis, no zāles atskanēja ironiskas piezīmes, ka arī šajā gadījumā «tas viss ir saistīts ar okupāciju». Par to tēvzemietis strauji iesvilās un, ticis līdz mikrofonam, vērsās uz zāles kreiso spārnu, uzsaucot: "Okupant, turi muti ciet!", notikušo atgādina BNS.


Top komentāri

Oļegs
O
Bet Dobelim tiešām ir taisnība - okupantiem vajadzētu turēt muti ciet. Pārāk bezkaunīgi viņi sāk palikt.
@
@
Dobelis ir pastnieks, bet, ko viņš nepareizu būtu pateicis, neredzu.
pzd
p
es Dobeļa vietaa paluugtu okupantus piecelties lai vareetu atvainoties , bet ja neviens nepieceļas , tad kam???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas