Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Feiferis pārsteigts par Brigmaņa vēlmi viņu redzēt premjera krēslā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis otrdien intervijā _Neatkarīgā Rīta avīzē _pauž, ka “koalīcijas sajūta ir tāda, ka [premjera Ivara] Godmaņa dienas amatā ir skaitītas”. Tas saistīts ar TP aicinājumu paplašināt koalīciju, ko premjers nevarot izdarīt. A.Brigmanis valdības vadītāja amatā ieceltu _Hipotēku un zemes bankas _prezidentu Inesi Feiferi. ZZS pārstāvis uzskata, ka viņš ir personība, kas spētu vadīt valdību sarežģītā ekonomiskā situācijā.

I. Feiferis Dienai atklāja, ka bija pārsteigts par A. Brigmaņa sacīto. “Tas nav nopietni,” teica Feiferis un atzina, ka "būtu bijis tikai normāli, ja Brigmaņa kungs būtu man vismaz pirms tam piezvanījis”. Pēc I. Feifera teiktā nekāda saruna ar Brigmani par viņa iespējamo kļūšanu par premjeru nav notikusi. Viņš uzskata, ka tāpēc nav nekāda pamata tagad apspriest šo jautājumu.

A. Brigmanis intervijā izteicās, ka situācija, ka I. Feiferi gribēja iecelt par Parex bankas prezidentu, bet viņš atteicās, jau norāda uz to, cik labi viņš izprot problēmas dziļumu, nevis ka viņš būtu mazdūšīgs. "Manuprāt, viņš būtu pieņemams kā bezpartejisks kandidāts,” uzskata A.Brigmanis.

“Kas notiek tālāk? Ja sabloķējas labējā opozīcija – tās ir 23 balsis, plus TP ar 21 balsi, un tad ir jautājums – kas vēl nāv klāt? Vai tiek nobīdīti malā TB/LNNK, zaļie zemnieki un LPP/LC un paņem Saskaņas centru, vai arī notiek sarunas ar mums ir LPP/LC. Jā bet kas tad šo valdību varētu vadīt?” versijas avīzei klāsta un jautājumu uzdod A.Brigmanis.

Intervijā viņš arī saka, ka daudzām partijām šobrīd vairs nav ko zaudēt.

 “TP, piemēram, reitings 2,5%, ko tad vēl. Tagad tikai jāmeklē resurss – iespējams, bezpartejisks premjers, kurš ar sirdi un dvēseli atbalsta TP idejas. Mēs no reitinga viedokļa varbūt neesam tik sliktā situācijā, bet pār mums gāžas, kā lavīna, kas var reitingu noslaucīt – mēs tomēr esam liels politisks konkurents TP pašvaldību vēlēšanās, un tas ir kā sarkana lupata viņiem priekšā – tad ir jādara viss, lai mūs gremdētu – jāiztēlo kā kādi valdības gāzēji vai vēl nez kas. Otrs faktors – ahā, februāra vidus, sākas Aivara Lemberga prāva, bet Aivars Lembergs tiek uzskatīts par vienu no risinājumiem premjera amatam, ahā, tātad jānosit arī šī kārts. Fonā visam vēl ekonomiskā krīze, kas iedzen depresijā sabiedrību.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas