Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Fiksētais iedzīvotāju ienākuma nodoklis saimnieciskās darbības veicējiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
to pmlks
t
šo kārtību var mainīt, tikai jāizpildās šiem noteikumiem un laicīgi par to jāpaziņo
xxx
x
to Zanjuks, 15 %, ja neliek attaisnotos izdevumus un atvieglojumus par apgādājamiem, ja šos atvieglojumus izmanto, tad 25%, jebkurā gadījumā spēkā ir abas likmes.
pmlks
p
vai šo kārtību var katru gadu pārskatīt? tas ir, vai katru gadu var brīvi mainīt 5% sistēmu pret 15% !
Zanjuks
Z
No 2008.gada IIN saimnieciskās darbības veicējiem ir 15% nevis 25%.
Laba info
L
Manuprāt ideāls risinājums man kā izīrētājam, jo es savu nekustamo īpašumu - jaunu dzīvokli izīrēju, līdz ar to maksāt nodokli 5% apjomā no apgrozījuma ir krietni izdevīgāk. Un runājot par komunālajiem, tie netiek skaitīti izdevumos un tas nav nepieciešams, jo tos apmaksā pats iznomātājs pamatojoties uz līgumu. Es domāju, ka tiešām visiem., kas sagrābušusies nekustamos īpašumus cerībā to pārdot un gūt peļņu, bet diemžēl šobrīd tas nav izdarāms, tātad izīrējam - šis ir labs risinājums. :) Noderīga info!
Loti labs risinajums!
L
Situācijas ir ļoti dažādas, līdz ar to tie "eksperti" kas saka ka tās ir pilnīgas muļķības šauri domā. Arī iznomājot savu nekustamo īpašumu dažkārt ir izdevīgāk maksāt 5% no ieņēmumiem nekā 25% no peļņas, jo: ne visi ņem kredītus kur % maksājumus var noralstīt izdevumos, daudzi iznomājot nek.īpašumu paredz ka komunālos maksājumus sedz nomnieki, utt. Tātad secinājums ir tāds ka iznomājot nekustamo īpašumu var būt arī situācijas kad izdevumi praktiski nav, līdz ar to IIN jāmaksā 25% no pilnas summas. Šajā situācijā vienozīmīgi izdevīgak ir maksāt fiksēto IIN 5% apmērā no ienākumiem. Jāatzīmē ka autors ir skaidri un gaiši ir minējis, ka tas attiecas uz vienkāršiem saimnieciskās darbības veicējiem nevis nekust.īapšumu magnātiem:)
zorge
z
tad jau labāk reģistrēties par IK un atrēķināt no ar nodokli apliekamās summas visus izdevumus, amortizācijas utt. Un ja par dzīvokli ir jāmaksā kredīts, tad arī to atrēķināt nost :)
ps
p
autora zinasanai - komunalie maksajumi nekustama ipasuma apsaimniekotajam var veidot pat 50 un vairak % no apgrozijuma! taka tur nu galigi nekas neiznak ar fikseto nodokli. visa fikseta nodokla shema ir keksisa pec, lai valdiba varetu ielikt keksiti, ka imite darbibu!
pilnigas mulkibas!
p
Esošajā tirgus situācijā šis nodokļa maksāšanas veids varētu būt īpaši izdevīgs un salīdzinoši vienkāršs fiziskām personām - nekustamā īpašuma iznomātājiem. Fiksetais nodoklis ir piemerots tikai tadai uznemejdarbibai, kur praktiski nav saimnieciskas darbibas izdevumu (konsultaciju bizness, sadi tadi pakalpojumi). nekustama ipasuma apsaimniekosana un iziresana/iznomasana nu tomer isti nav sada nozare, jo apsaimniekosanas izmaksas ir salidzinosi mazakas tikai jaunbuvem, toties tur ir milzigi amortizacijas atskaitijumi - ta ka garam!!! Tas ir kartejais ekonomistu izdomajums, kuriem ir maz sakara ar praksi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas