Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Lipkes memoriālam ieliek pirmo akmeni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Buddha
B
labojums - kaut viens valsts vai pašvaldības santīms
Buddha
B
Ir meli un ir klajš stulbums. Nu no kurienes tu esi izrāvis, ka Lipkes memoriālam ir noziedots kaut viens santīms?
X
X
Oi, parsmieties var, nu atrada tacu Gailis ka apzagt valsti! Gailim lielas grutibas ar KREDITIEM DRAUD BANKROTS, izdomaja VILTNIEKS ka izlocities, nodibina Lipkes biedribu un sanem valsts pasutijumu MONUMENTA CELTNIECIBAI PAR BUDZETA LIDZEKLIEM vismaz par 1 miljonu latu...
hehe
h
gan jau Lavents ar ...noziedoja savam čomam Mārim :)))
Orange Monk
O
Rīdziniek, kad Gailis sāka Ķīpsalu sakārtot un labiekārtot, tad neviens no pamatiedzīvotājiem blakus pat savus sūdus smukuma un kārtības labad nesavāca. Dēļ Ģipša fabrikas attiecīgajā Ķīpenes vietā palēcās zemes cenas, ko prasīja visādi vietējie dzērāji un slaisti, kuri saviem īpašumiem apkārtni nebija sakopuši. Tolaik tur garām braucu uz darbu bieži un šmurguļi bičoja pohu lāpīšanai. Varenie tautieši un patrioti. Varat nebūt bagāti un pat turīgi, bet mazliet godaprāta derētu. Starp latviešiem ir godavīri un ir sūdabrāļi. Starp ebrejiem iegadās arī nožēlojami tipi, kas uzdodas par ebreju aizstāvjiem. Re, šodien vien labā ebreja tēlotājs, neatlaidīgs sūdabrālis Efraims Zuroff-s atkal lamā TB/LNNK atsevišķi un latviešus kopā. Kāpēc ZSurofa, kurš tik labs sev, nebija Ķīpenē? Par to, ka Guardin blakus nav cita viedokļa, liecina Guardin britiskās žurnālistikas vājums un demokrātijas ne visur vienādi labā izpratne.
coper's
c
Lipkem pieminekli sen vajadzēja - taču šī kompānija tikai viiņa piemiņu sabojā!
Rīdzinieks
R
Gailis ar sievu taisa sev PR ,par pusvelti sapircies Ķīpsalā īpašumus ,taad metas par baigo patriotu,viņš ir tieši vainīgs BB lietā un biznesā sapinies ar apšaubāmas naudas īpašniekiem.
Kaspars Bergmanis
K
Izputējis nekustāmo īpašumu spekulants ir izdomājis kā nopelnīt uz žīdu rēķina! Ja Žanis būtu dzīvs viņš noteikti pateiktu, kādu sulīgu vārdu par šiem viltus labvēļiem. Mazs puika būdams esmu bijis vairākas reizes ciemos pie šī leģendārā vīra. Izglābtie žīdi visādi viņu atbalstīja, par viņu Dāvids Zilbermans uzrakstīja grāmatu, bet pirms četriem gadiem, krievu drāmas teātri tika uzvesta luga, kuras pamatā bija Dāvida Zilbermana apkopotie fakti. Man patiesi žēl, ka cilvēki, kuriem ir krimināla pagātne mēģina nopelnīt uz Žaņa Lipkes rēķina. Žaņa vārdā ir nokristīta iela, kura atrodas Maskavas forštatē - vietā, kur ar Žani nebija nekāda sakara, bet piemineklis nopostītās Sinagogas vietā, kur tapis pastulbs monuments- izraisa riebumu tajos žīdos, kuri pazina Žani. Laikam jau krīze ir tik dziļi skārusi šos avantūristus, ka mēģina uzbūvēt kārtējo murgu Ķīpsalā...
čukča
č
GALVENIE žīDMASOņI SAVāKUšīES,NU PRPTAMS,KA IR JāUZCEļ PIEMINEKLIS žIDU GLāBēJIEM,Kā TA SAVāDāK,BET TO KA PAR LATVIEšU TAUTAS IZNīCINāšANU šITIEM žIDIEM PIENāKTOS ATRASTIES TUR,KUR ATRODAS TAS AKMENS,KāRTēJā RIETUMU IDIOLOģīJAS MAšīNA,žīDI,žīDI,žīDIžīDI,žīDI IR PAšī,Pāšī,Pāšī,Pāšī NELAIMīGāKI,PāSī APSPOIESTāKIE NU TāDAS BļIN NELAIMES čUPIņAS SāTANA ROKāS IZLIPINāTAS.
chech
c
Krievi un vācieši? To darīja arī latvieši. Diemžēl nez vai atzīs. Tādēļ vēl jo lielāks prieks par šo memoriālu.
Dix
D
Loti labs projekts. Un patikami ka tas bus "sava vieta", nevis "Kronvalda parkaa". Likvidet cilvekus delj tautibas - tas ir pretigakais ko krievi un vacieshi darija II pas. karaa. Vacieshi savus grekus ir atzinushi un maksa par tiem, jorpojam maksaa, kamer krievi genocidus turpina - tos uzlabojot - skat. chechenus, vai gruzinu vajashanu Krievijaa (pec uzvardiem mekeljot upurus).
jet
j
Nepatīkami, ka atklāšanas pasākumā piedalās šie mantkārīgie liekuļi, kuri neko nav darījuši aiz patriotisma. Pat ziedojums pieminekliem viņiem ir tikai apmaksāts PR. Es tur nevēlētos atrasties. Viņi ir pretstats tam, kam piemineklis celts. Nezinu, kur un cik Lipke ir glābis, bet pēc oficiālās versijas tā tas esot bijis un starp glābtajiem nav bijuši tikai ebreji. Šajā rakstā tas nav pieminēts, bet tur bijuši arī latvieši, baltkrievi, ukraiņi. Protams, ebreji bija vairākumā, jo tos visvairāk "medīja". Līdz ar to jautājums par pieminekļa vajadzību atkrīt. Tas nav piemineklis izglābtajiem ebrejiem. Tas ir piemineklis latvietim, kurš glāba cilvēkus nešķirojot pēc tautības. Par finansējumu. Tas celts par privātiem līdzekļiem, valsts tur nav piedalījusies. Ja bagātnieki ir nolēmuši kādu sīkumu atmest jēdzīgai lietai, kāpēc ne. Tagad tādi laiki, ceļ pieminekļus kur un kas grib.
RUNCIS KURU VISI ZIN!!SENAJAM
R
MALACIS,AIVARS LEMBERGS!!!. VAIRAAK DARBOTIES un TURĒT LATVISKO KANTI abiem AR MĀRI GAILI , ATŠKIRĪBAA NO JAUNAJIEM RĪGAS TĒVIEM UZPŪTĪGĀ TĪTARA ŠLESERA UN UŠAKOVA , KURI NEATRADA PAR VAJADZĪBU PAGODINĀT ŠO PASĀKUMU,JO NAV LATVIJAS PATRIOTI!!!! TOS TIK INTERESĒ MAKA BIEZUMS UN PĀRDOTIES KREMLIM.
Gaida
G
Man pilnīgi vienalga, kas šo pieminekli "bīda". Galvenais, ka tas būs, un tas ir saviļņojoši un apsveicami. Arī autoru (Jansons, Ģelzis, Gaile) vārdi raisa cieņu.
vinnijs
v
Es domāju, ka Ž.Lipki vadīja tikai un vienīgi cilvēcība un cieņa pret cilvēka dzīvību. Diemžēl, skatoties šajās fotogrāfijās, pasākums izskatās pēc vietējās mafijas saieta - būtu aizdomīgi, ja viņi visi tāpat vien tiktos, tāpēc vajadzēja ļoti ievērojamu ieganstu, lai biežāk satiktos - kāpēc gan nenodibināt fondu un nesaziedot? Būs memoriāls, bet pie reizes var taču saziedot arī nedaudz vairāk... Daži jau, protams, kopējā bildē ne pārāk iederas, bet būtu jocīgi, ja neviens no radiniekiem nebūtu aicināts, vai ne?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas