Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FOTO: papildināta - Zalāns pašvaldību vadītājus pārsteidz ar dāvanu

“Ja valdība un Saeima nesapratīs, ka pēc novadu izveidošanas ir būtiski jāpalielina finanšu resursi pašvaldībām, tad rezultātu varēs redzēt nākamajās Saeimas vēlēšanās," Latvijas Pašvaldību Savienības kongresā piektdien teica LPS priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis.

Viņš arī uzsvēra - kā pašvaldību savienības priekšsēdētājs, viņš nekad nepieļaus mēģinājumus sanaidot dažādas pašvaldību grupas. A.Jausnleinis uzskata, ja Aigara Kalvīša (TP) otrās valdības laikā nebūtu sabojāts tas kompromiss, kas pašvaldību ministra Māra Kučinska (TP) darbības laikā bija panākts ar pašvaldībām par 167 novadi izveidošanu, tad reformas īstenošanā būtu tikts jau daudz tālāk. LPS līderi uztrauc arī tas, ka gadu pirms vēlēšanām Saeimā ir atvērts pašvaldību likums, kurā priekšvēlēšanu gaisotnē var veikt neprognozējamus grozījumus. Pašvaldību reformas beigu posmā neesot skaidra tiesiskā bāze tās pabeigšanai.

Jau ziņojām, ka Priekuļos piektdien notiek LPS 18.kongress uz kuru ir ieradies 291 delegāts un 33 viesi, kuru vidū ir Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS). Delegātu vidū ir arī Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) un visi viņa vietnieki – Andris Ārgalis (TP), Jānis Dinēvičs (LSDSP) un Almers Ludviks (LPP/LC).

Atkļajot kongresu G.Daudze sacīja, ka pašvaldību reforma ir viens no svarīgākajiem uzdevumiem valstī, kas noteiks valsts attīstību ilgam laikam un tā īstenošanā īpaša nozīme ir LPS viedoklim. Saeimas spīkers norādīja, ka reformu nedrīkst sasteigt un, ka novadu kartes pārzīmēšana nebeigsies, bet tikai sāksies.

Pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), atzina, ka viņa priekšgājējiem šajā amatā vienmēr ir pietrūcis laika, lai reformu novestu līdz galam, jo vienmēr kāda no valdības partijām ir tik ilgi vilkusi diskusijas, ka pa to laiku jau ir nomainījusies valdība un ministrs. Jāpiemin, ka arī TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats uzskata, ka bijušās valdības un ministru maiņas un kavējušas reformas pabeigšanu.

Pašvaldību ministrs E.Zalāns uzskata, ka neviena iepriekšējā valdība nav bijusi tik tuvu rezultātam kā tagadējā. Ministrs aicināja pašvaldības, kas turpina protestēt pret reformu, nebiedēt laukus ar pilsētām, jo tikai abu mijiedarbība varēs nodrošināt attīstību. Zalāns arī aicināja pašvaldību vadītājus nākt ar viņu atsevišķi padiskutēt, jo viņš kongresā uzturēšoties ilgu laiku.

E.Zalāns uzdāvināja LPS priekšsēdētājam Andrim Jaunsleinim līmes trauku, lai “vieglāk salīmēt kopā dažādos viedokļus nevis, lai kādu pielīmētu par krēsla”.

Apsveikumu kongresam atsūtījis ar valsts prezidents Valdis Zatlers. Viņš aicināja pašvaldību vadītājus rūpēties  par saviem iedzīvotājiem, kas esot pats svarīgākais uzdevums sarežģītajā ekonomiskajā situācijā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas