Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FOTO: Shēfers: vajadzības gadījumā NATO aizstāvēs Baltijas valstis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
!!!!!
!
Ja tas būtu bijis pašu amerikāņu plāns, tad pietiktu ar uzbrukumu Pentagonam vai vienam tornim.
Krievija ir drauds
K
1) Nav atzinusi Latvijas okupāciju. 2) Nav atvainojusies par veiktajiem noziegumiem okupācijas lailā (izsūtījumi, nošaušanas, īpašuma atņemšana, tautas labklājības līmeņa strauju samazināšanos). 3) Nav izvedusi savus tautiešus no Latvijas, kas sabrauca okupācijas laikā. Latvieši visās savās lielākajā pilsētās ir mazākumā. Novēlu, lai Krievijā (Maskavā, Sanktpēterburgā) krievi arī paliek mazākumā. Krievija lepojas, ka Krievija ir daudznacionāla valsts, taču pašu krievu Krievijā ir 80 %, kamēr latviešu Latvijā bija okupācijas beigās palikuši vien 52 %. PSRS sabrukums neļāva izpildīties vēl vienam noziegumam Latvijas rusifikācijai.Tagad latviesu ir zem 60%. Bet lielakajās PILSĒTĀS latvieši ir mazākumā. Krievijai jāveic deokupācija un jāizved savi krievi uz Krieviju. Latvija atpaliek no Igaunijas un Lietuvas, jo pārējo Baltijas valstu politiskā elite un paši igauņi un lietuvieši vai nu norobežojas no Austrumu ietekmes (Igaunija) vai vienkārši Austrumu ietekme ir maza (Lietuva). 4) Krievija labprāt pārņema PSRS labumus (zelta rezerves, kodolbruņojumu, vietu ANO Drošības padomē utt), bet uzņemties atbildību par PSRS noziegumiem nevēlas. Nevēlas neko kompensēt. Latvija 1940.gadā bija vismaz Somijas līmenī, daudzās nozarēs pat augstākā līmenī (kaut gan no Krievijas atdalījamies gandrīz vienlaicīgi). Patlaban mēs aizvien vēl atpaliekam no Somijas, kaut arī pagājuši gandrīz 20 gadus pēc okupācijas. 50 gadu okupācija ļoti veicināja Latvijas tautas labklājības līmeņa strauju pazemināšanos. 5) Nav jāaizmirst, ka 2.pasaules karu izraisīja PSRS ar Vāciju (Molotova-Ribentropa pakts, kas sadalīja Eiropu Vācijas un PSRS zonās).
@
@
"ASV 2001.gadā ieskaitot CIA nogulēja 11.septembra uzbrukumu" Nogulēt arī pašu izdomāta plāna īstenošanu nevar.
Krievija ir drauds
K
Krievija uztaisījusies par morālisti. Valsts, kas desmitiem tūkstošu iznīcinājusi savu pilsoņu tai skaitā mazos bērnus, sirmgalvjus un sievietes Čečenijā. Gebelsa un Hitlera krustojums!!! Putins - morālists (Beslanas, Nord-Ost, Čečenijas, Gruzijas krīžu risinājums). Meliem jābūt tik grandiozi neticamiem, lai tiem noticētu (Gebelss). Putins (un arī Medvedjevs) - ļoti atgādina Hitleru 1936-1938 gados, kad Vācija pievienoja sev teritorijas, kurās dzīvoja vācieši. Krievija ir jau gājusi soli tālāk izdod svešas valsts iedzīvotajiem pases un tad pievieno teritorijas, kur tie dzīvo. Abi minētie punduri augusta dienā skrēja uz pazemes bunkuru, kodolpogu rādīt visai pasaulei. Tā sakot Osvencima (Aušvicas) kodolkrāsnis.
Apdraudējums
A
Liekas, ka NATO jāmaina vadība, ir izmainījusies situācija un nepieciešama cita vadība. ADEKVĀTĀKA. J. de Hops Shēfers (2008.g.12.septembris) Tāpat viņš uzsvēra, ka neuzskata Krieviju par draudu, liekot noprast, ka Baltijas valstīm nav no kā baidīties. _____________________________________________ 2 008.g12.septembris (dažas stundas vēlāk): Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs piektdien paziņoja, ka nevairītos uzbrukt Gruzijai, ja tā būtu ceļā uz iestāšanos NATO un notikumu scenārijs būtu līdzīgs tam, kāds tika pieredzēts pagājušajā mēnesī, ziņo Reuters. "Kas notiktu, ja Gruzijai būtu NATO dalības rīcības plāns? Es negaidītu ne sekundi, lai pieņemtu tādu lēmumu kā toreiz," nešaubījās Krievijas prezidents. "Situācija nav labvēlīga Krievijai, tā ir apkaunojoša Krievijai. Mēs to ilgāk vairs necietīsim," draudēja D.Medvedevs.
K-K
K
... Piekritu un uzslaveju nacionali domajosiem un talredzigiem: tiem , kas sajedz, ka paies vel 1 1/2 paaudzes, lai izmirtu teologisko un doktrinaro ideologiju zombetie, ka Krievija ta Latvija ... vai ari uzlabotos vinu pecnaceju attiecibas pret cilveci ... ... Runajot atklati un domajot fundamentali, kauzalitates limeni, katra cilveka un lidzigu cilveku kopuma baziskai uzvedibai Neurogenetika ir negrozami pieradijumi stipras un nesalauzamas aizsardzibas vajadzibai, ka personigai ta sabiedriskai aizsardzibai. Un tamdel, ari, ka musu jau izskaustai miermiligai baltu tautai, ta ari parejam, jau gadus tukstosus. Tikvien, lai iespaidotu potencialo uzbruceju bazisko instinktu skala un lai parliecinatu so paranoisko un psihofrenisko par pietiekosi liela zaudejuma iespeju ! Tamdel, Latvijai ir nekavejosi ir vajadzigas netikvien ASV un NATO karabazes ar pretgaisa un prettanku aprunojumu ( un ne parades zirgi - vai tiesam musu AM ir tikpat nodevigi kontroleta no arpuses ka tas bija Ulmanlaika, kad Cehijas piedavatais prettanku apbrunojums tika noraidits ), bet ari izpratne par iespejamo draudu palielinasanos ar Krievijas atbildigo vaditaju tik nozelojamo psihisko un negativo ezelausu vesturi ! ... Latvija, ka daudzas citas mazas valstinas tacu satur pasaulei tik vajadzigas neizmeramas etikas un moralas vertibas, kuras tikai nesen ir pasaule apzinatas universala salidzinajuma, un, kuras pilsonos ir sen jau ierakstitas genas, kas lenam izplust un uzlabo ne tikvien apkartejas, agresivas, bet ari tadejadi ienes tajas citu pasaules perspektivi, jo cilveka smadzenes tacu ir plastiskas un piemerojas uzstaditai videi - ka kulturalai, ta fiziskai ... !!! ... Tamdel, mums ir japerk laiks, kaut dargi, savai talakai eksistencei !!!
Apdraudējums
A
Politkā ticēt, uzticēties nevar tāpat kā mīlēt. Lielākais, ko var teikt: varbūt, bet ne ticam, uzticamies, mīlam. Var vēl cerēt, bet ne naivi, neko nedarot. P.S. Cik smieklīgi tagad ir atcerēties ļoti ticīgā Buša naivo mēģinājumu ieskatīties kgbešņika Putina acīs. Ko viņs tur saskatīja?! Tur taču kā baļķi redzami trīs burti: KGB. Te vietējie pārkrievojušies censoņi vai mankurti skraida ar Dinamo projektu. Izliekas, ka nesaprot, izliekas, ka tā nav! Varbūt. MAYBE.
Solomons
S
Galvenais, lai arī mēs gatavotos nopietni aizstāvēt sevi, tad arī citiem nebūs mūs jāvelk no baigā purva! Es ticu NATO!
Apdraudējums
A
Tad jau uzreiz iebruktu Irākā. Bet viņi iebruka Afganistānā. Un lai taisītu provokāciju pietiktu ar vienu teroraktu (viens tornis vai tikai Pentagons). Pats esi kaut ko samudžinājis.
Asterix
A
11.septembris bija ASV ieksheejaa probleema, ko pashi ASV arii ieplanoja un iistenoja. Vismaz shajaa kontaxtaa rekomendeeju apluukot lietas arii no zeitgeistmovie.com redzesviedoklja. Pentagonaa lidmashiina? un kur tad taa lidmashiina palika? Tirdznieciibas centri? aculiecinieki teica, ka izskatiijaas, kaa maajas demontaazha ar iistajaas vietaas saliktajiem spridzekliem. Profesionaalji teica, ka centrs sagruva nelogiski, taa itkaa iezaagjets:P Viss tas bija viens liels cirks, lai pasauli un pashus amerikaanjus sagatavotu tam, ka ASV gaaja uz Iraaku, bet pielaut Iraakas brunjoshanos buutu bijis nepareizi:P
googlē "Петров К.П."
g
Nez' kurš no ļaunumiem ir vel ļaunāks. Šķiet, ka šajā civilizācijas posmā, nacionalitātes faktors (mazās tautas) ir noiets posms. Globalizācija ir nenovēršama, vai tas notiek no vienas, vai otras lielvalsts puses. Var tikai naivi cerēt, ka Latvijā kāds ļaus latviešiem noteikt savu likteni. video.mail.ru/mail/marat200285/petrov/157.html
Nacionālā drošība
N
Vēl no Bībeles zināms, cik ilgs laiks vajadzīgs, lai mainītos cilvēku domāšana - 40 gadi. Un atskaites gads vēl nav sasniegts, jo no 2000.gada Krievija pierāda savu agresīvo dabu (Čečenija, dzīvojamo namu spridzināšana Maskavā, Nord-Ost, Beslana, Gruzija). Nav brīnums, jo pie varas Krievijā ir KGB virsnieki. Atskaites gads būs tas gads, kurā pie varas Krievijā nonāks citu aprindu cilvēki. Un tad būs jāgaida vēl 40 gadi, kamēr Krievijas sabiedrība nomainīsies un kļūs daudz maz līdzīga Francijas, Vācijas vai Lielbritānijas sabiedrībai. Bet mēs nezinam, kurā gadā būs tas atskaites gads. Un kamēr Krievijas sabiedrība nav mainījusies, kamēr katrs ceturtais pieaugušais vīrietis Krievijā ir bijušais cietumnieks vai sēž cietumā, kamēr Krievijas valsts līderis publiski piekopj zeku žargonu, no Krievijas var tikai sagaidīt uzvedību un rīcību, kas ir adekvāta bijušo cietumnieku domāšanai un rīcībai (mochits v sortire; mi vam zdelajem obrezanije;mi otrežem vam tam, chtobi nichego neostalos; ushi dohlogo osla,,,). Tikmēr mums jāstiprina mūsu aizsardzība. Un tieši pret Krieviju. Pirmai nopietnais solis ir jau izdarīts. Mēs esam NATO valsts. Bet, diemžēl, tas ir nepietiekami. Mums ir labā atmiņā Tallinas notikumi, kad krievi masveidīgi izgāja Tallinas ielās un sāka demolēt veikalus. Pēc pavēles no Kremļa šādus notikumus var izprovocēt mēneša laikā arī Latvijā. Iegansti: attieksme pret Gruzijas notikumiem, valodas likums, izglītība krievu valodā, tiesības vēlēt pašvaldībās utt. Masveida nekārtības var izraisīt upurus (vai tos noorganizēt), un tas būs iegansts aizstāvēt savus pilsoņus un ievest Latvijā Krievijas karaspēku. Pleskavas desantnieku divīzija Rīgā ieradīsies dažu stundu laikā. Domājams, naktī (visvarbūtīgāk naktī uz sestdienu vai svētdienu, kad ne Latvijā, ne ārzemēs valsts vara nevar ātri reaģēt). Un tad vispirms sāksies diplomātiskais (ne jau militārais vismaz sākumā) spiediens no Rietumiem uz Krieviju, kas var ilgt vairākus mēnešus. Tikmēr Rīgā saimniekos krievu zaldāti. Un vai būs militārā darbība no mūsu NATO partnervalstīm, ja Kremļa asinskārie punduri atkal skries uz pazemes bunkuru rādīt visai pasaulei kodolpogu? To mēs nezinam. Pasvītroju militāra DARBĪBA. Domāju, to neviens nezina droši. Tāpēc, diemžēl. Latvijai ir jāsper otrais solis. Atļaut ierīkot Latvijas teritorijā ASV militārās bāzes. Tam ir pateicīgs laiks: 1) jo tuvākajā laikā ASV sāks izvest no Irākas savu karaspeku. Var arī pārdislocēt karaspēku no Vācijas; 2) drīz būs pašvaldību vēlēšanas un kaut tās nav parlamenta vēlēšanas, Latvijas pilsoņi var pieprasīt Latvijas politisko partiju nostāju šai jautājumā. Visu žurnālistu , visu pilsoņu pienākums ir aktualizēt diskusiju par šo jautājumu. Jo mēs redzam, kādi mums deputātiņi ir ievēlēti. Un vēlreiz. Krievija būtiski var mainīties ne agrāk kā pēc 40 gadiem, kad nomainīsies vismaz divas paaudzes. Un tas ir tikai labākajā gadījumā. Šeit neapskatu pretēju scenāriju, kad Krievija izraudzītos Hitlera ceļu un sāktu pievienot sev teritorijas, kurās dzīvo krievi kā to darīja nacisti (Austrija, Čehija). Šāds scenārijs ir iespējams, pat ļoti. Jāseko rūpīgi notikumiem Ukrainā un Moldāvijā. Paredzu, ka notikumi šajās valstīs sāks strauji risināties tuvākajā laikā. Arī Latvija ir to valstu vidū, kuras pozīcijas ir novājinātas 50 gadu okupācijas laikā ieplūdinot vairākus simtus tūkstošus krievvalodīgo (Latvijā ir ap 40% nelatviešu, ap 30 % no tiem ir krievi, tātad gandrīz katrs trešais). Latvieši savās lielākajās pilsētās ir mazākumā. Lai to risinātu būs jāsper arī trešais solis. Atkārtošu. ...jāved sarunas par okupācijas seku novēršanu. Ar ASV, Lielbritāniju, Vāciju, Franciju un Krieviju. Visas šīs valstis ir lielākā vai mazākā mērā vainīgas pie šīs situācijas (Jaltas konference, Molotova-Ribentropa pakts). Jāvēršas oficiāli pie šo valstu valdībām un parlamentiem, lai sniedz oficiālu atbildi šai jautājumā. Krievijai ar gandrīz 1 triljonu dolāru nav problēmu uzbūvēt pie Maskavas un SanktPēterburgas 2 mikrorajonus 200-300 tks cilvēkiem. Tikai tā mēs varam kaut cik nopietni garantēt savu NACIONĀLO DROŠĪBU. NAV RUNA par izsūtīšanu. Runa ir par SARUNU UZSĀKŠANU ar ASV, Vāciju, Krieviju, Lielbritāniju, Franciju par okupācijas seku novēršanu, par starptautisko vienošanos. Runa ir par REPATRIĀCIJAS VEICINĀŠANU. Par BRĪVPRĀTĪGU došanos uz TĒVZEMI galvenokārt EKONOMISKO mērķu dēļ, bet arī deļ atgriešanās pie savas kultūras un pie SAVAS tautas. Neesmu domājis, ka KRIEVIEM būtu BAIL vai viņi NEGRIBĒTU atgriezties pie savas tautas, savā TĒVZEMĒ. Protams nodrošinot viņiem BEZMAKSAS dzīvokļus un DARBU Krievijā. Tas arī būtu šīs STARPTAUTISKĀS vienošanās pamats. Atkārtoju. Tāda programma jau pastāv. Tā DARBOJAS. Tā ir spēkā. To ir apstirprinājis Krievijas prezidents. Pēc šīs programmas bija paredzēts, ka Krievijā atgriezīsies ap 50 tks cilvēku gadā. Taču izmantoja to tikai daži simti vai tūkstoši, jo ir nepietiekams finansējums, kas paredz finansēt tikai pārcelšanas izmaksas (transports, pabalsts, bet ne bezmaksas dzīvoklis un sociālās garantijas (darbs)). Vēlreiz cilvēki paši izškiras braukt vai nebraukt. Protams, Latvijai ir svarīgi, lai mūsu valstī paliktu pēc iespējas vairāk cilvēku, kas ar cieņu izturas gan pret Latvijas valsti, gan tās pamatnāciju, gan labprāt lieto latviešu valodu, grib vai ir jau ieguvuši Latvijas pilsonību. Tuvākajā laikā Latvijā turpināsies ekonomiskā krīze. Un ja cilvēkiem būs laba alternatīva, tie to izmantos. Latvijas pilsoņiem, žurnālistiem ir jāaktualizē abi šie jautājumi (bāzu ierīkošanu, okupāciju seku novēršana) pašvaldību pirmsvēlēšanu un vēlēšanu periodā. Ir arī alternatīva. Kļūt par Krievijas satelītvalsti. Formāli skaitīties NATO. Formāli atbalstīt NATO valstis. Faktiski piekopt Krievijas satelītvalsts pozīcijas. Un cerēt, ka Krievijas karaspēks kaut kādu ģeopolitisku mērķu dēļ nekad nemēģinās ieiet Latvijā. Latvijas politiskās elites sakari ar KGB darbiniekiem ir nopietns brīdinājums mums visiem (gāzes stacijas projekts,hokeja projekts, tenisa spēles). Izšķiršanās ir Latvijas politiķu ziņā, Latvijas pilsoņu ziņā. Taču ir jāatzīmē vairāki faktori: 1) Latvijas pilsoņu kopums jau ir sākts mainīts. Latvijas pilsonība ir pieškirta vairāk nekā 100 tkst civilokupantiem un to pēcnācējiem. Pilsonības likums tika mainīts ārējā spiediena rezultātā (gan ES, gan Krievijas); 2) Latvijas poliskā vide ir korumpēta, ir liela Krievijas ietekme tajā, tai skaitā Krievijas specdienestu; 3) ekonomiska krīze, kas vājina valsti. Būsim gudri, pacietīgi un nelokāmi.
e
e
Kārtējo reizi atgādinu - Gruzija nav ne NATO, ne ES. Teorētiski NATO nebija pienākuma kaut ko pasākt Krievijas iebrukuma sakarā, praktiski - nebija morālu tiesību to darīt un tad, kad bija jau skaidras nianses un lietas apstākļi, kaut ko vērst par labu bija jācenšas sarunu ceļā.
...
.
vajadzības gadījumā NATO aizstāvēs Baltijas valstis... iedos dažus tankus un pāris lidmašīnas... ha ha ha... Muļķu bars!!!
Apdraudējums
A
J. de Hops Shēfers: Tāpat viņš uzsvēra, ka neuzskata Krieviju par draudu, liekot noprast, ka Baltijas valstīm nav no kā baidīties. ________________________________________________ ___________ 1) 2001.g.11.septembris - tiek daļēji iznīcināts Pentagons - ASV Aizsardzības ministrija Netika prognozēts, netika aizstāvēts. Uzbrukums sekmīgs 2) 2001.g. 11.septembris - divu lidmašīnu ietriekšanās WTC Dīņu torņos. Netika novērsts. Bija informācija, ka gatavojas uzbrukumam. Pat jau bija pieredzēts uzbrukums.1993.gadā zem viena no torņiem tika uzspridzināta automašina ar sprāgstvielām. Gāja bojā desmitiem cilvēku. Tornis noturējās. 3) 2001.g.11.septembris - lidmašinas uzbrukums ASV politiskajam centram (Baltais nams vai Kongress). Uzbrukumu novērsa vienkāršie pasažieri upurējot savas dzīvības. 4) 2004.gads - Uzbrukums Irākai. Pamatojums Irākai ir masveida iznīcināšanas ieroči. Spriedums kļūdains. Šādi ieroči netika atrasti. 5) 2008.g.augusts - PĀRSTEIGUMS, ka Krievija spēj ieit citā valstī ar karaspēku, okupēt, sadalīt un atzīt atdalītās daļas par neatkarīgām valstīm. Atkal KĻŪDAINS priekšstats. 6) Tāpat viņš [J. de Hops Shēfers] uzsvēra, ka neuzskata Krieviju par draudu, liekot noprast, ka Baltijas valstīm nav no kā baidīties. ATKAL KĻŪDAINS priekšstats. Vai pēc visa tā var uzticēties mūsu NATO partneru priekšstatiem par apdraudējuma iespējamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas