Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

FOTO: Šķēle saka jā. Gatavs vadīt gan partiju, gan valdību

Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle pirmdien, valdes lūgts atgriezties politikā, ir teicis jāvārdu un piekritis kandidēt uz TP priekšsēdētāja amatu. Ir pagājuši gandrīz septiņi gadi kopš atstāju aktīvo politiku, šis lēmums bija rūpīgi apsvērts, tas nav vieglākais lēmums, kurš jāpieņem, teica A.Šķēle, apliecinot, ka ir piekritis valdes aicinājumam.

Līz ar to līdzšinējais TP priekšsēdis Mareks Segliņš paziņoja, ka ir gatavs atkāpties no sava amata. Par jauno līderi partija lems kongresā 21.novembrī. Līdz tam partiju vadīs M.Segliņš.

M.Segliņš uzsvēra, ka arī viņam tas nav bijis viegls lēmums, to viņš ilgi pārdomājis, taču "šis nav juristu laiks, šis ir ekonomistu, tautsaimnieku, finansistu laiks, kad priekšplānā jābūt cilvēkiem, kuri var parādīt sevi Latvijai". Tā M.Segliņš motivēja, kāpēc viņš atkāpjas par labu Šķēlem.

Īsā brīfingā valdes sēdes starplaikā A.Šķēle jautāts, vai ir gatavs kļūt par premjeru, atbildēja kodolīgi: "Katram Tautas partijas biedram ir jārēķinās kļūt par politiķi. Es esmu gatavs kļūt arī par premjeru."

A.Šķēles atgriešanās politikā saistīta ar smago situāciju valstī. A.Šķēle sacīja, ka šoreiz nebūšot tik viegli, kā tas bijis, kad viņš pirmo reizi pārņēma valdības grožus pēc Bankas Baltija krīzes. A.Šķēles stāja liecināja, ka viņš ir gatavs rīkoties.

A.Šķēle uzsvēris, ka TP arī turpmāk būtu jāatbalsta pašreizējā valdība, kamēr tā vēl bauda Valsts prezidenta un Saeimas uzticību. Patlaban galvenais uzdevums ir tāda nākamā gada valsts budžeta pieņemšana, kas veicinātu Latvijas tautsaimniecības atdzimšanu. Tas nozīmē, ka ļoti rūpīgi jāizvērtē ne tikai katras iniciatīvas īslaicīgie ieguvumi, bet arī sekas, ko uz bezdarba un cilvēku ienākumu līmeni, kapitāla un personu migrāciju, drošību, sabiedrības veselību un konkurētspēju nākotnē atstās tās pieņemšana vai noraidīšana.

Kā informē partijas pārstāve Samīte Kolāte, partijas trīskārtējais valdības vadītājs A.Šķēle ir piekritis, ka 21. novembrī Dailes teātrī paredzētajā kongresā  tiks izvirzīts TP priekšsēdētāja amatā, un ka partija viņu nominēs par ministru prezidenta amata pretendentu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

"Es viņu redzētu kā ministru prezidentu nākotnē."

Vineta Muižniece

"Savā laikā es atnācu uz Tautas partiju pateicoties Andri Šķēlem un Gundaram Bērziņam. Un es joprojām uzskatu, ka tie ir lieli politiķi un lielas personības politikā. Andra atgriešanās ir ļoti nozīmīga Latvijas valstij."

Aigars Kalvītis

"Nekad nebūšu pārliecināta, ka tas, ko viņš dara, būs vienīgi Latvijas tautas interesēs. Vēsture ir bijusi tāda, kas ir liecinājusi pretējo. Šobrīd valsts to nevar atļauties, jo mēs zinām, kur mēs šobrīd esam."

Vaira Paegle

Lasiet vairāk TP valde Šķēlem piedāvās atkal vadīt partiju

VĒRTĒ EKSPERTI:

"Šķēles atgriešanās varētu būt signāls vēlētājiem, kas gaida "kungu", kas visu atrisinās."

Juris Rozenvalds

"Patlaban politisko spēku samērs ir citāds nekā Šķēles "ziedu laikos" un bijušajam priekšsēdētājam tagad nāksies darboties kardināli atšķirīgā sociālajā, politiskajā, ekonomiskā un finansiālajā vidē."

Andris Runcis

Lasiet vairāk aģentūras LETA aptaujāto politologu viedokļus


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas