Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FOTO: Vecrīga pēc nemieriem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
engels
e
pilnībā pievienojos -arī man tas viss lika aizdomāties!!!!vai tik tiešām viņi domā ka aiz saeimas logiem mīt tikai debīleņu bars-kas neko nesaprot????????????????????sorī tādi nu gan mēs nēsam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no tribine lv
n
* Nemiernieku vidū darbojās samērā liels skaits profesionāli provokatori, kas mēģināja uzkurināt uz aktīvu rīcību agresīvākos un dumjākos no sanākušajiem; * Stihiski pievienojošos nemiernieku skaits bija samērā mazs un viņi izrādīja visai lielu kūtrumu uz aktīvu darbību, kas arī ir galvenais iemesls kādēļ nemieri bija tik mazi; *Nekārtību organizatori pūlī bija labi sagatavojušies gan taktiski, gan tehniski (ideja izmantot bruģi kā ieroci un tās veiksmīga realizācija) * Nekārtību organizētāju pirms nemieru informatīvā kampaņa arī bija veiksmīga (izplatītais paziņojums, tā atspēkošana, ko atspoguļoja visi masmēdiji, darbs interneta portālos) * Policijas sākotnējie spēki bija pārāk mazi, kas ir viens no papildus veicinošiem nemieru rašanās iemesliem; * Policija darbojās pārāk pasīvi reaģējot tikai uz nemiernieku izlēcieniem un tad, kad policijas spēki bija smieklīgi lielā pārsvarā, kas paildzināja nemierus un dalībnieku aktivitātes gadījumā būtu ļāvis tiem izvērsties plašākiem un ilglaicīgākiem. Mans secinājums – izrāde bija noorganizēta labi, bet tās režisoru plānotos apmērus dalībnieku pasivitātes dēļ tomēr sasniegt neizdevās. Šis organizatoriskais rokraksts vismaz man atgādināja Tallinas notikumus. Šādu lietu organizēšanā izmanto to, ko varētu nosaukt par pūļa vadības metodēm. Tas ir barā, uz kopējā fona salīdzinoši mazs cilvēku skaits, pieskaņojoties masas noskaņojumam, ar personisko darbības piemēru mēģina ievirzīt pūļa rīcību sev vēlamā virzienā. Domu laukumā tas neizdevās, pārāk daudz normālu cilvēku bija sanācis, toties panākumi tika gūti, kad ierindas pilsoņi sāka izklīst, bet palika provokatori, iepriekš sagatavojušies radikāļi un piedzīvojumu meklētāji, ko novēroja neitrālu interesentu bariņš. Pūļa dabas likumi, tā vadības metodēm un izsargāšanos no masu spēka labi atainotas dokumentālajā filmā „Власть толпы” no sērijas „Теория невероятности”. Tiem, kas nav redzējuši un kuri grib piedalīties masu pasākumos, noteikti ieteicams noskatīties.
manuālis
m
Kā tiek organizētas nekārtības Kārtībsargājošo institūciju dezorganizācija, iespēju robežās panākot to nepareizu stratēģiju, taktiku un operatīvo nekārtību novēršanas vadību: Mūsu gadījumā tas izpaudās neefektīvās preventīvās darbībās. Policistu bija pārāk maz un viņi nebija pietiekami nopietni sagatavojušies nemieriem. Neliels skaits likumsargu pie Saeimas durvīm ir bez maz vai kā aicinājums mēģināt tur ielauzties. Kad bija skaidrs, ka grautiņš ņemas spēkā policijas rīcība bija pasīva, varēja redzēt, ka viņiem nav iepriekš izstrādāta konkrētu rīcību plāna kā novērst nekārtības atkarībā no piepildījušās scenārija un galvenā darbība ir vērsta nevis uz nemieru likvidēšanu, bet gan uz konkrētu vietu aizsardzību un aktīvāko trakotāju izķeršanu pa vienam. Ja nav bijusi rūpīga sagatavošanās un nav pietiekams cilvēku skaits, tad tas ir labākais risinājums, bet tas liecina, ka policija kaut kādu iemeslu dēļ nebija gatava notikušajam. Kādēļ tā, tas ir pārdomas vērts jautājums, jo ne reizi vien mūsu drošības iestādes ir pierādījušas, ka ļoti labi prot nodrošināt kārtību masu pasākumos.
uldim
u
amatiera foto... 18 gadigs skukjis pat labak safocetu ar mobilo
brigadieris
b
Šitie grautiņi ir riktīga ekonomikas stimulēšana, paskat cik daudz cilvēkiem pēc tam ir darba un uzņēmumiem pasūtījumi...
Arturs M
A
Palasiet un paklausaties,ko saka Jaundžeikars,Daudze,Šlesers,Segliņš,Godmanis un Jums viss būs skaidrs!Tas ir klusais ārprāc!!!Nost ar viņiem!
sos
s
POLICISTIEM februārī noņems no algas 80 - 120 latus , ja alga būtu noņemta jau tagad -janvārī , sekas varēja būt pavisam CITAS ...........
CIETĒJA
C
iESILDĪŠANĀS!
321
3
Grautiņi nav izeja,bet šitā dzīvot arī vairs nav spēka,kā tiek ignorēta tauta.Ir tāda bezcerības sajūta un nevēlēšanās tādā bardakā dzīvot!!!!!
kritiķis
k
Latvijas Balzama veikalā, kas vakar tiks izdemolēts, apkopējas attīra grīdu no telpā samestajiem bruģa gabaliem. liek domāt par divām lietām... vai tas raksts rakstīts pirms notikuma, vai arī kāds namāk rakstīt ....
vecā
v
Piekrītu Z... Gribu tikai piebilst,lai demolētu smadzenes nav vajadzīgas...
mans
m
Nu tad Jums nav paveicies, ka kjirurga vietaa ir vien miesnieks. Tas gan neatcelj to, ka problemas sakne nav miesnieks. Problemas sakne ir smekjeeshanas. Tas ja turpinam shajos saliidzinaajumos.
jautājums
j
Kurš ir ķirurgs? Godmanis? Godmanis nav ķirurgs! Godmanis ir slakteris!
mans
m
vajadzeeja izteikt savu neapmierinaatiibu tad kad probleema tika radiita, nevis kad notiek ciinja ar sekaam. Ja Jums ir plaushu veezis, tad nevajadzeeja smeekjeet, nevis vajag nosist kjirurgu, kursh grasaas izgriezt vienu plaushu.
zemnieks
z
Atkal redzu debīlismu .VASJA liek bruģi uz grants .Pasaulē potenciāli bīstamās vietās bruģi liek uz javas ,ceļa zīmju kājas betonē ,nedrīkst būt viegli atlaužamu, izraujamu priekšmetu utt.Mašīnas kā barikādes izmantot nedrīkst (parmetums MP),jo viņās ir degviela ,bīzstamas pašai policijai .No dažādām drošību struktūrām ir tik daudz elementāru pārkāpumu ,ka jāripo pagoniem .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

APLŪKO VĒL


FOTO: Grautiņš Vecrīgā pie Saeimas


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas