Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Vienotība dibināta

_Jaunā laika, __Pilsoniskās savienības _un _Sabiedrības citai politikai _biedri sestdien pieņēma lēmumu par partiju apvienības _Vienotība _dibināšanu. Par to nobalsoja 646 delegāti. Pēc balsojuma Ieva Akurātere (PS) uzsāka dziesmu Daugav's abas malas un, pieceļoties kājās, viņai pievienojās visi kongresa delegāti. _Vienotības _dibināšanas kongress risinājās Nacionālajā teātrī.

Kongress sestdienas rītā sākās ar nelielu videofilmu, kurā bija atskats uz nozīmīgiem valsts notikumiem, sākot ar Neatkarības deklarācijas pieņemšanu un beidzot ar tā saucamo Lietussargu revolūciju, kā arī skrējienu Sirdspuksti Baltijai. Filmas demonstrēšanas laikā, cilvēki turpināja nākt zālē, Nacionālā teātra zāle bija pārpildīta, arī abi balkoni, iepriekš novēroja Diena. Cilvēki arī stāvēja garās rindās pie reģistrācijas galdiem.

Kongresā piedalās vairāk kā 600 delegātu. 

Diena pamanīja Rimantu Ziedoni, kurš Vienotības dibināšanā piedalās kā Sabiedrības citai politikai biedrs. Ir vairāki bijušie Augstākās Padomes deputāti, jo Vienotību dibina cilvēki, kas savulaik darbojās Tautas frontē. Ir Andris Puzo, kurš ir viesa statusā. Dibināšanas kongresā ir arī bijušais Saeimas deputāts no Latvijas ceļa Ilmārs Geige.

Zāle bija noformēta gaiši zaļā krāsā, jo tāda ir Vienotības logo krāsa. Jaunās apvienības logo ir attēlota uzvaras zīme, kas vienlaicīgi ir apvienības pirmais burts.

Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa iepriekš Dienai teica, ka Vienotību dibina tikai trīs politiskie spēki – Jaunais laiks, Pilsoniskā savienība un Sabiedrība citai politikai un uz kongresu nebija plānots aicināt potenciālos sabiedrotos no TB/LNNK, sociāldemokrātiem un citiem politiskajiem spēkiem.

Viesu rindās Diena tomēr pamanīja Ritvaru Eglāju – TB/LNNK domes locekli, apsveikumu bija atsūtījusi Kristīgo demokrātu savienība.

Kongresu ar uzrunu atklāja Ģirts Valdis Kristovskis.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas