Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gada nesmēķējošā klase mācās Balvos

Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) rīkotajā projektā Nesmēķējošā klase 2007/2008 par uzvarētājiem kļuvuši balvēnieši - Balvu pilsētas ģimnāzijas 8.b klase, kurā mācās 22 skolēni. Abas veicināšanas balvas ieguva divas klases no Latgales – Dagdas vidusskolas 7.a klase, kurā mācās 19 skolēni, un Preiļu vidusskolas 8.

a klase – arī tajā mācās 19 skolēni, informēja SVA pārstāve Līva Auna.Kopā pēc 5 mēnešiem projektā par galveno balvu izlozē cīnījās 95 klases no sākotnēji pieteikto 269 klašu skaita. Projekta piecu mēnešu laikā no dalības izstājās 174 klases, kas neizpildīja kādu no Nesmēķējošās klases noteikumiem.

Uzvarētāji - Balvu pilsētas ģimnāzijas 8.b klases skolēni, 28. un 29.maijā Cēsu rajona atpūtas kompleksā Rakši divas dienas aktīvi atpūtīsies kopā ar klasesbiedriem. Savukārt veicināšanas balvu ieguvēji – Dagdas un Preiļu vidusskolu skolēni dodies uz ūdens atrakciju parku Līvu Akvaparks.

Uzvarētājus ar izlozes palīdzību noteica topošie sabiedrības veselības speciālisti - Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības fakultātes studenti un B/A Turība Sabiedrisko attiecību fakultātes studentes, kas šobrīd prakses ietvaros gūst pieredzi SVA.

Pēc uzvarētāju noskaidrošanas SVA direktors Uldis Līkops devās uz Balvu pilsētas ģimnāziju, lai klātienē apsveiktu uzvarētājus un pasniegtu ceļazīmi uz aktīvās atpūtas pasākumu, kā arī veselīgu dāvanu– augļu un dārzeņu grozu.

SVA apsveic visu klašu kolektīvus, un, neraugoties uz balvu izlozi, ieguvēji un uzvarētāji ir visi. Klašu saraksts atrodams SVA mājas lapas sadaļā Nesmēķējošā klase. Tāpat SVA novēl visiem skolēniem turpināt iesākto, un pildīt savu apņemšanos nesmēķēt visa mūža garumā.

Nesmēķējošā klase ir ES Sabiedrības veselības programmas iniciēts profilakses projekts jauniešiem, kas Eiropā notiek jau 11. gadu, par galveno mērķi izvirzot: aizkavēt iespējamo smēķēšanas uzsākšanu un veicināt smēķēšanas atmešanu to jauniešu vidū, kas jau sākuši šo kaitīgo ieradumu. Latvijā projekts notiek trešo gadu, un tajā piedalījās 7.-8. klašu skolēni no visas Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas