Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Gaiļu cīņas un sadarbība

Pirmais blogs, pilna galva ar dažādām emocijām un idejām. Varētu uzrakstīt vairākas A4 lapas, bet mēģināšu pieturēties pie konkrētības.

Valsts aparāts nav iedomājams bez iekšlietu ministrijas (IeM), tāpēc, manuprāt, IeM ir viena no svarīgākajām ministrijām. Pirmās divas nedēļas vairāk vai mazāk pagāja iepazīstoties ar IEM, iekšlietu ministri un IeM jauno kompleksu - Čiekurkalna 1. līnijā 1. Milzīgs komplekss, kas tika atklāts 2007.gadā un izmaksāja aptuveni 57 miljonus Ls, ir diez gan liels labirints, kurā izmitinātas dažādas IeM struktūras. Ne velti žurnālā "Drošība un Kārtība" tika publicēts raksts ar nosaukumu ''Kā orientēties (Čiekurkalna 1. līnijā 1.) Gaujas ielas labirintos?''

Pašlaik IeM nodarbojas ar apcirpšanas politiku, mēģinot neaizmirst arī savus tiešos pienākumus. Tiek mainīta IeM administrācija, samazinot struktūrvienību skaitu no 16 uz 10, protams, neiztiks bez darbinieku skaita samazināšanas. Mēģinot padarīt šo procesu mazāk sāpīgu, uzsvars tik likts uz tiem, kas ir sasnieguši vai tūlīt sasniegs pensijas vecumu. Cerams, ka valdība saprot, ka nojaukt ir bijis vienmēr vieglāk, nekā uzcelt no jauna. Cerot uz pozitīvu nākotni beigu beigās iznāks tā, ka, veidojot struktūras no jauna, tās izmaksās dārgāk, nekā ietaupījums tās likvidējot.

Interesanta lieta ir ''gaiļu cīņas'' par pāris latiem budžetā starp IeM un Aizsardzības ministriju, manuprāt, vieglāks risinājums būtu ciešāka ministriju sadarbība un kopēju struktūru veidošana, jo tieši IeM un Aizsardzības ministrijai ir daudz vairāk kopīgā nekā citām ministrijām. Sadarbības plāni, jau ir iestrādāti V.Dombrovska valdības deklarācijā, bet tos vajadzētu paplašināt. Neaizmirstot to, kura no darbības sfērām mūsdienu politiskajā un ārpolitiskajā situācijā ir svarīgāka- valsts iekšējā vai ārējā drošība.

14.aprīļa svinīgie pasākumi Ministru kabinetā un skaistie vārdi ir aiz muguras. Jāsāk ierakties dokumentu kaudzēs jāiepazīstas vēl detalizētāk ar IeM darbu, jātiekas ar dažādiem IeM struktūru pārstāvjiem. Jāizvērš ciešāka sadarbība ar JMK aizsardzības ministru, varbūt mēs abi spēsim radīt vēl jaunas idejas ministriju sadarbībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas